Aruba stranden

Datum: 5 februari 2007   

5 minuten leestijd

Met zijn schijnbaar eindeloze witte zandige stranden en turkoois blauwe wateren, is Aruba één van de populairdere Caribische vakantiebestemmingen voor vele zon aanbidders en cruiseschip passagiers, honeymooners, duikers en snorkelaars. Zeker gezien zijn zonzekerheid is Aruba een vakantiebestemming voor het hele jaar.

De kleinste van de ABC eilanden,(Aruba,Bonaire,Curaçao),Aruba is het kleinste en meest westelijke eiland van de ABC eilanden. Dan volgt Curaçao, 70 km vanaf Aruba en dan Bonaire, 120 km vanaf Aruba . Het langgerekte Aruba is niet groot. Het is 31 km lang en 9 km breed.Meer dan één miljoen bezoekers per jaar komen naar dit uiterst kleine eiland van 90.000 inwoners,het eiland biedt luxueuze strandvoorzieningen, elegante restaurants, casino’s welke 24 uur zijn geopend, winkels en boetieks.

Reisinformatie Aruba
Oranjestad

Aruba actief
Musea op Aruba
Duiken op Aruba
Restaurants op Aruba
Lokale keuken van Aruba

Stranden van Aruba
Aruba heeft de mooiste stranden, die samen kilometers lang zijn.
Stranden aan Noord en Oostzijde van Aruba
De stranden aan de noordzijde van het eiland zijn niet geschikt voor rustige zonaanbidders. Ook aan de oostzijde van het eiland zien de stranden er niet aantrekkelijk en veelal ruig uit. Dit komt door de wind vanuit de Atlantische Oceaan.

Stranden van Aruba

Op het eiland heb je prachtige witte stranden. Hier liggen de hotels, restaurantjes en de toeristen en dit is voor strandliefhebbers een waar paradijs. De kustlijn heeft diverse mooie stranden de bekendste zijn: Arashi Beach, Eagle Beach, Palm Beach, Malmok Beach, Hadicurari, Manchebo Beach, Druif Beach, Surfside Beach, Rodgers Beach.

Arashi Beach
Met zacht poeder wit zand , met hier en daar wat kiezelstenen, is Arashi Beach een buitengewone plaats om te zwemmen en te snorkelen in helderblauw water. Er zijn weinig strand faciliteiten, maar de strandhutten bieden schaduw aan. Het strand is gemakkelijk bereikbaar met de auto en men kan gemakkelijk parkeren.
Arashi Beach is ook bereikbaar met het openbaar vervoer en taxi.

Eagle Beach
Kilometers van wit poederzand en een vriendelijke branding. Veel gemotoriseerde watersporten o,a Jetski, Motorboten, enz. zij hier te huur, de hotels net over de straat organiseren watersport & strandactiviteiten.Eagle Beach bereikbaar met openbare bus, auto of taxi. Het is een erg leuk strand waar vooral veel Europeanen zitten en waar veel is te doen.

Palm Beach
Zo ver als je oog kan zien alleen maar parelwit zand.Men kan hier uitstekende het zwemmen in kalm water.Voor watersportactiviteiten heeft dit strand diverse mogelijkheden ook kunt u gebruik maken van de vele voorzieningen van de nabijgelegen hotels.Veel hotels bieden ook hun eigen watertsportcentrum aan. Palm Beach bereikbaar met openbare bus, taxi of auto.Palm Beach is het stand waar de Amerikanen naartoe gaan. Grote hotels en veel luxe domineren hier de kustlijn.

Malmok Beach
Een populaire snorkel plek, Malmok Beach heeft namelijk ondiep water, uiterst kleine baaien, met wit zand en overvloed aan tropische vissen.Er zijn weinig echte strand faciliteiten.Maar om te snorkelen is dit echt een aanrader.Malmok Beachis bereikbaar met de auto of openbare bus.

Hadicurari (Fisherman’s Huts)
Wit zandstrand met op sommige plaatsen kiezelstenen , en zeer ondiep water. Uitstekend voor het windsurfing, Hadikurari is de plaats van de jaarlijkse Hi-Winds Pro Am Windsurfing Competion plaats vindt. De Surfverhuur en Surfscholen zitten een paar honderd ten noorden van het strand langs de straat. Hadicurari bereikbaar met openbare bus of auto. Hadicurari is voor windsurfers the place to be.

Manchebo Beach (Punto Brabo)
Het strand van Manchebo (Punto Brabo) Een breed langgerekt wit poederzand strand met een regelmatige, stevige branding. Het strand van Manchebo is het grootste stranden van Aruba.Manchebo Beach is bereikbaar met openbare bus, taxi of auto.Er zit een Surfschool een paar honderd meter ten noorden van het strand langs de straat.

Druif Beach
Wit poederzand, uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen in kalm water. Druif Beach bereikbaar met openbare bus, taxi.

Surfside Beach
Met een strandclub aan dit strand is het een leuk en levendig strand. Uitstekende zwem en snorkel mogelijkheden in kalm water. Surfside Beach bereikbaar met openbare bus, taxi of auto.

Dos Playa
Met een wit strand, omringd door een rotsachtige kustlijn, Dos Playa heeft grote golven. Dos Playa is bereikbaar met de auto. Dit is waar branding surfers voor hun extreme surf ervaringen naar toe gaan. Dos Playa is niet voor iedere surfer geschikt.U moet een zeer goede surfer zijn om hier te gaan surfen. Hoewel het zwemmen niet verboden is, worden zwemmers afgeraden vanwege de hoge golven om te gaan zwemmen bij Dos Playa.

Mangel Halto Beach
De favoriete plaats voor picknicks vooral de lokale bevolking komt hier graag ,ook voor toeristen is dit een mooi strand met wit poederzand, ondiep water. Mangel Halto Beach is bereikbaar met openbare bus, taxi of auto.

Rodgers Beach (Sereo Colorado)
Zacht wit poederzand en het uitstekende zwem en snorkel mogelijkheden langs het beschermde koraalrif .Er zijn geen watersport faciliteiten.Rodgers Beach is bereikbaar met taxi of auto.

Baby Beach (Sereo Colorado)
Een familie favoriet met hemels wit poederzand en kalm turkoois blauw water. Snorkelen en zwemmen is hier prachtig.Er zijn geen watersport faciliteiten, maar er is een strandtentje voor wat versnaperingen en drinken, een paar strandhutten bieden wat schaduw. Baby Beach is bereikbaar met taxi of auto.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder