Belize, met pensioen gaan in het paradijs

Datum: 24 maart 2020   

5 minuten leestijd

Waarom met pensioen gaan in Belize?

Belize, het best bewaarde geheim van moeder natuur
Belize kan de fantasie van elke persoon prikkelen met zijn betoverende schoonheid. Met de Caribische Zee in het oosten en een overvloed aan watervallen, rivieren en lagunes die het hele land strelen, staat Belize bekend als de blauwe schoonheid van de wereld.

Het hele jaar door activiteiten zoals varen, vissen, duiken, snorkelen, paardrijden, vogels kijken en speleologie, kanoën, kajakken, raften, slangen, windsurfen, wandelen, fietsen, zwemmen, barbecues buiten kunnen worden genoten in schoon en onvervuild Belize. Duikers en watersporters over de hele wereld hebben van Belize hun thuis gemaakt. De gevarieerde en zeldzame flora en fauna die gedijen in de wateren en oerwouden van Belize, geven je de kans om wilde dieren te ervaren als nooit tevoren.
Toeristen van over de hele wereld komen naar Belize om deze zeldzame soorten te bekijken. De tropische bossen van Belize zullen u betoveren. De Maya-ruïnes en erfgoedsites zijn architectonische meesterwerken en weerspiegelen de Maya-cultuur die ooit in Belize bestond.

Er zijn tal van resorts in en rond al deze levendige plaatsen maakt het vrolijker. Een gepensioneerde zal altijd het gevoel hebben op een toeristische reis te zijn en zal merken dat hij zichzelf elke dag opnieuw uitvindt.

Belizaanse mensen en cultuur
Belize is het enige Engels sprekende land in Midden-Amerika en Engels is hier de officiële taal. Het wordt onderwezen op scholen en hogescholen als primaire taal. Spaans wordt ook op hoog niveau gesproken. Belizaanse staan overal bekend om hun gastvrijheid en beleefdheid. Vanaf het moment dat je hier aankomt, krijg je hulp bij alles wat je wilt van de lokale bevolking. De bevolkingsdichtheid is hier 25 personen per vierkante kilometer.

Een scala aan tradities die meer dan 10 verschillende culturen vertegenwoordigen, gedijen in Belize. Toch is de harmonie die bloeit onder de inwoners van Belize niet te evenaren. Op het moment dat u in Belize aankomt, voelt u zich net zo comfortabel als in uw eigen woonplaats. Een gepensioneerde kan zich nooit eenzaam voelen als de vriendelijke, pittige, goed opgeleide, beleefde en vriendelijke mensen van Belize in de buurt zijn.

Het klimaat van Belize
Belize is een subtropisch land met passaatwinden. Traditioneel zijn november tot januari de koelste maanden en mei tot september, maar het koele en warme is hier nooit overdreven. De temperatuur in Belize is de echte klap in het aantrekken van mensen van over de hele wereld. De temperatuur varieert hier van 10 graden in de prachtige bergen tot 35 graden in de westelijke kanten met de jaarlijkse gemiddelde temperatuur rond 24 graden. De gemiddelde jaarlijkse regenval hier rond de 150cm zorgt ervoor dat er geen watertekort is.

Mensenvriendelijke regering
Belize is een Brits land van het Commonwealth. De regering is hier democratisch en het geloof van de mensen in de democratie is zeer standvastig. De rechterlijke macht is hier onafhankelijk en de wetgever is een tweekamerstelsel. Het overheidsbeleid hier is volledig gericht op het continu hoog houden van de levensstandaard voor de Belize-bevolking.

Leef als een koning
De bezoekers en mensen die naar Belize zijn verhuisd, vinden de algemene kosten van levensonderhoud hier zeer betaalbaar. Gepensioneerden kunnen hier gemakkelijk met hun gezin comfortabel wonen, met een budget van minder dan €1200,- per maand. Arbeid en diensten kunnen tegen zeer lage kosten worden verkregen in Belize. U kunt een fulltime huishoudster inhuren voor slechts €12,-. De supermarkt, gezondheidszorg, dagelijkse behoeften, water en elektriciteit zijn hier zeer goedkoop.

Geen eigendomsaankopen in Belize
Een niet-Belizaan heeft in Belize dezelfde eigendomsrechten als die van een Belizaan. Er worden geen beperkingen opgelegd aan niet-staatsburgers of niet-ingezetenen.

Het aankoopproces is in Belize slechts ongeveer 30 tot 90 dagen. Vermogenswinsten, successierechten en lage onroerendgoedbelasting worden in Belize niet opgelegd bij de aankoop van een onroerend goed. Het programma voor de stimulering van gepensioneerden is in 1999 vastgesteld waarbij de gepensioneerden al hun bezittingen belastingvrij kunnen invoeren en een speciale verblijfsstatus kunnen krijgen door aan een aantal basisvereisten te voldoen.

De procedure voor het eigendom van titels is hier heel duidelijk en eenvoudig. Bij de vastgoedtransacties zijn geen verborgen kosten gemoeid. De onroerendgoedtransacties gebeuren in Amerikaanse dollars.

Infrastructuur van Belize
Water en elektrische voorzieningen worden geleverd door respectievelijk de lokale / gemeentelijke autoriteiten en de Belize Electricity Board. U hoeft niet te mopperen bij het verwerven van deze basisvoorzieningen in Belize.

De weg systemen zijn ontwikkeld om de lokale bevolking gemakkelijk te vervoeren. De grote snelwegen in het hele land zijn verhard en bedekt met een stevig oppervlak. De secundaire wegen zijn gemaakt van verdicht wit mergel of vergelijkbaar materiaal.

In de door goed geplande gemeenschappen geeft de regering van Belize de ontwikkelaar alleen toestemming om onroerend goed te verkopen en de eigendomsrechten over te dragen na te hebben gekeken of er goede wegenvoorzieningen zijn. De afvalverwerking wordt bij elk landgoed geleverd voor een goede afvoer van afval.

Comfortabel transport
Bus vervoer in Belize is goedkoop, efficiënt en veilig. De frequentie van bussen is erg hoog en met de uitstekende wegen in Belize is het busvervoer zeer efficiënt.

Alle steden en wijken zijn goed verbonden met bussen. Weinig verkeer, verharde snelwegen, toegankelijke benzinestations en tropische landschappen maken autoritten erg boeiend en gemakkelijk.

Belize is ook goed verbonden via luchtwegen. Frequente internationale en lokale vluchten vliegen het land in en uit. De gepensioneerden zullen zonder problemen rondzwerven en genieten van Belize. Hier reizen is zo comfortabel als maar kan.

Geplande gemeenschappen van Belize
Veel geplande gemeenschappen zijn opgezet in Belize, zodat de gepensioneerden zich kunnen vestigen. Deze geplande gemeenschappen zijn zeer betaalbaar en hebben goede verbindingen met alle grote steden. De hier geboden faciliteiten zijn bij uitstek. Van scholen tot professionele zakencentra, alles is binnen handbereik. Het leven hier is volkomen veilig.

Belize heeft alles wat een gepensioneerde wil. Een toerist hier vertrekt altijd met de droom om zich in Belize te vestigen. Belize is zeker de plek waar elke gepensioneerde met liefde zullen wonen.

Leef je gepensioneerde leven in Belize in vrede te midden van avontuur.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder