Londen bezienswaardigheden | Bezoek Londen als een Local!

Inspiratie door: Georgia     Datum: 4 augustus 2020   

5 minuten leestijd

Londen is één van de meest iconische steden in de wereld. Foto’s van Big Ben, Buckingham Palace en het bruisende Leicester Square zijn meteen herkenbaar. Deze plaatsen trekken echter veel toeristen aan, en om eerlijk te zijn, bezoeken Londenaars dit soort plaatsen zelden. Hoe ik dat weet? Ik ben zelf namelijk een Londenaar, en ik zal je de beste tips en aanbevelingen geven zodat jij Londen net als een local kan bezoeken!

Tip #1: Vergeet Hyde Park en bezoek één van de parken in Zones 2 en 3

Van Clapham Common in het zuiden, naar Victoria Park in het oosten, en Alexandra Palace (alias Ally Pally) in het noorden, is er zoveel mooie natuur te ontdekken.

Londen is in feite één van de groenste steden in de wereld. Er is niets wat Londenaars liever doen dan picknicken met vrienden in de natuur met een biertje en muziek erbij.

Indien je liever iets actievers doet, kan je een fietstochtje maken door één van onze bossen. Richmond Park en Wimbledon Common zijn hier uiterst geschikt voor, en met een beetje geluk kan je er herten zien!

Geniet van een frisse duik in één van de mooie zwemvijvers in Hampstead Heath, of ga zwemmen en kanoën in de oude dokken aan Shadwell Basin.

Fish ‘n’ Chips

Tip #2: Fish ‘n’ Chips is populair, maar probeer zeker onze rijkdom aan keukens

Eerlijk gezegd eten Londenaars zelden fish and chips in de stad – dit eten ze wel wanneer ze aan het strand zijn. In plaats daarvan genieten wij liever van het rijke aanbod aan gerechten uit diverse landen. Als één van de meest internationale steden ter wereld, vind je er zo goed als elke authentieke keuken die je jou kan inbeelden.

De beste manier om dit breed assortiment aan smaken en gerechten te proeven, is door één van onze food markets te bezoeken. Populaire food markets zijn onder meer Borough Market, waar veel stadswerklui komt lunchen, en Berwick Street Market in Soho, waar artistieke mensen een heerlijk middagmaal komen eten.

Indien je een groter budget hebt, zullen Hakkasan, sketch en Novikov je verwennen met verbazingwekkend lekker high-class fusion food. Geniet nadien van een cocktail in een kroeg of in één van de drinkgelegenheden die geliefd zijn door de Londenaars.

Voor een budgetvriendelijk etentje kan je terecht bij Tayyabs in Mile End, Pho Anh in Wandsworth, of Apollo Banana Leaf in Tooting.

London Smaller Venues

Tip #3: The West End is fantastisch, maar de echte parels zijn te vinden in kleinere zalen

Wanneer je een film of toneel als de Lion King wil zien, kan je terecht bij The West End. Indien je echter op zoek bent naar iets origineler, boek je beter tickets voor één van onze kleinere zalen.

Londen is een culturele hoofdstad, gekend voor de creatie van baanbrekende, grensverleggende kunst. The Young Vic creëert moderne interpretaties van klassieke toneelstukken en heeft bovenaan een trendy openlucht bar waar je iets kan drinken vooraleer het theater van start gaat. Om de vrolijke Britse humor te ontdekken, is Up the Creek Comedy Club in Greenwich een aanrader. Er komen vaak bekende en veelbelovende Britse comedians optreden in deze club.

Om moderne en hedendaagse kunst te ontdekken, kan je terecht bij het impressionante Tate Modern museum. Zelfs Londenaars zullen de menigte toeristen trotseren om een glimp op te vangen van de kunstcollectie in Tate Modern. Ook de Hayward Gallery, gelegen nabij de rivier, is een bezoekje waard. Deze galerij beschikt over een al even impressionante kunstcollectie, gelegen in het centrum van South Bank.

Winkel niet op Oxford Street

Tip #4: Wat je ook doet, shop niet in Oxford Street!

Wellicht één van de bekendste winkelstraten in de wereld, is tegelijkertijd de meest gehate winkelstraat door Londenaars. Wanneer je een Londenaar vertelt dat je gaan shoppen bent in Oxford Street, zal hij/zij hoogstwaarschijnlijk verbaasd reageren met “Waarom zou je dat doen?!”

Oxford Street is een erg drukke straat, overspoeld door toeristen en mensen vanuit de rest van de VK die Londen bezoeken. Ondanks dat er enkele leuke winkels zijn, is het de drukte niet waard. Bovendien zijn er zo veel andere leuke opties om te shoppen!

Als je van vintage houdt, bezoek dan Brick Lane. Hier vind je talrijke grote (magazijn achtige) winkels met een groot aanbod aan vintage kledij. De grootste daarvan is Beyond Retro. Daarnaast vind je een beetje verder dan Brick Lane de East End Thrift Store, waar je echte koopjes kan doen!

Alle grote kledingketens zoals Zara, Topshop en Cos zijn te vinden in Westfield Stratford of Westfield White City. Indien je op zoek bent naar iets luxueuzers, is een bezoekje aan het winkelcentrum in White City een aanrader. Deze heeft namelijk een groot aanbod aan designer kleding.

Ontdek mooie boutiques and strakke merken in Coal Drops Yard, een recente ontwikkeling nabij King’s Cross St Pancras.

Londen Pub

Tip #5: Vergeet de stereotype afternoon tea en ga naar een pub

Hoewel Claridge’s en the Ritz heerlijke afternoon tea en smaakvolle sandwiches en gebak serveren, is afternoon tea een traditie die aan het uitsterven is. Het is voornamelijk de generatie van onze grootouders die vasthoudt aan deze oude traditie.

De meeste mensen vind je in pubs rond teatime! Vermijd de Wetherspoons keten en zoek naar de onafhankelijk uitgebate kroegen, bij voorkeur met een ‘beer garden’. Enkele aanraders zijn The Selkirk in Tooting, The Woolpack in Bermondsey, The Faltering Fullback in Finsbury Park en The Westow in Upper Norwood.

Geniet van een traditioneel biertje of, als je liever geen alcohol drinkt, probeer dan één van de vele innovatieve alcoholvrije dranken zoals Sipsmith die populair beginnen te worden in de stad.

Prachtige stad Londen

Conclusie

Gewapend met deze voorkennis ben je helemaal klaar voor een fantastische trip in Londen. Het is eenvoudig om een oppervlakkig bezoek te brengen aan Londen. Zorg er echter voor dat je de stad echt gaat ontdekken en kan ervaren hoe het is om hier te leven.

Tot slot, vraag locals gerust naar hun favoriete plekken en aanbevelingen. Ondanks hun reputatie zijn Londenaars echter heel vriendelijk!

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder