China

Datum: 25 januari 2007   

18 minuten leestijd

China Reisinformatie

China, het op twee-na-grootste land van de werelds, wordt omringd door de woestijnen van Mongolie, de ongastvrije Tibetaanse vlaktes en de Himalaya in het westen en de Oostelijke en Zuidelijke Chinese zeeen. De topografie van China omvat alle soorten landschappen. Van hoge gebergten tot vormloze vlaktes, van het Tibetaanse ‘dak van de wereld’ in het westen tot de Binnenlandse Mongoolse Hoogvlakte ten oosten van de Yangzi Rivier vallei. In het zuidwesten ligt de Yunnan-Guizhbou Hoogvlakte. Dit gebied wordt verscheurd door talrijke bergkloven, watervallen, ondergrondse spelonken en kalkstenen kliffen. De binnenlandse bezienswaardigheden bevatten de Taklamakan. Hier liggen woestijnen, gevormd uit verdampte zoutmeren en de Turpan Depression (China’s heetste regio, het staat bekend als de Oase van Vuur). De belangrijkste handelsroutes via het water zijn de Yangzi, Yellow, Mekong en Salween rivieren. Deze worden gevoed door smeltende sneeuw uit de bergen van West-China en de hoogvlakten van Tibet.De hoofdstad van China is Peking. Deze stad heeft een ordelijk opzet, met lange, rechte boulevards doorkruist door lanen. Het stadscentrum was vroeger een ommuurd terrein en het houdt nog steeds de oude symmetrie in stand die gebaseerd is op de noord- en zuidas die de Qianmen (Hoofdpoort) passeert. Shanghai, een andere bekende Chinese stad, heeft bijnamen zoals de ‘Parel van de Orient’ en het ‘Parijs van China’. De stad wordt in tweeën verdeeld door de Huangpu rivier. De meeste highlights van de stad zijn te vinden in Puxi. Hong Kong is de handelsstad van China. Hoewel deze stad voor een lange periode onafhankelijk is geweest van China, is Hong Kong puur Chinees. De stad Xi’an was in het verleden een belangrijk kruispunt op de handelsroutes tussen oost-China en centraal Azie. Tegenwoordig is de stad bekend om zijn Legermacht van Terracotta Strijdlieden. Andere mogelijke activiteiten in China zijn mountainbiking, hiking, afdalingen in grotten, kameel- en paardrijden, schaatsen en skien.China is een land voor de cultuur- en natuurliefhebbers. Het land biedt veel verschillende landschappen, zoals woestijnen, bergen, grasland, wouden en grotten. De soorten wilde dieren in China zijn divers. Dankzij de lange geschiedenis met veel verschillende dynastieën is China gevuld met ruines en oude gebouwen, zoals de Chinese Muur en de oudste vuurtoren van China in Macau.

China Links
China.reisstart.nl
China.reisforum.nl

Gratis uw website over China op deze pagina,wij vragen alleen een terug link.
 Free entry on this page about China,we only ask a backlink.
 Contact here for a linkexchange

 

Natuur van China
Flora van China
China’s natuur wordt bedreigd door ontbossing, afgrazing en intensieve cultivatie. De laatste grote beboste gebieden liggen in het subarctische noor-oostelijke deel van China tegen de Russische grens. Het tropische zuiden heeft een diverse begroeiing, waaronder regenwouden. De tropische regenwouden in het zuiden bestaan uit altijdgroene bomen met palmbomen ertussen. Het subtropische centraal oostelijke gedeelte van China is rijk gevuld met plantensoorten: eiken, ginkgo, bamboe, dennen, azalea, kamille, laurier, en magnolia groeien hier. Wouden hebben meestal dicht struikgewas en bamboegewas. Coniferen en berggrassen domineren in de hoger gelegen gebieden. In het oostelijke gedeelte van de Mongoolse steppen groeit droogtebestendig gras. De Hoogvlakten van Tibet zijn bedekt met toendra vegetatie, vooral in de lagere gebieden met een hogere vochtigheid. Deze vegetatie bestaat uit grassen en bloemen. De nuttige planten van China zijn onder andere bamboe, ginseng, en engelwortel.
Fauna van China
De verschillende habitatten in China zorgen dat er een grote diversiteit aan fauna in China kan leven. Deze varieert van arctische soorten in het noord-oosten en Tibet tot vele tropische soorten in Zuid-China. Sommige soorten die elders zijn uitgestorven komen nog voor in China. Hieronder bevinden zich de grote peddelvissen van de Yangtze Rivier, verschillende soorten alligators en salamanders, grote pandas (die alleen nog in zuidwest China voorkomen), en Chinese waterherten (die alleen in China en Korea voorkomen). Dieren die in China voorkomen zijn onder andere pandas, sneeuwluipaarden, olifanten, schapen, wilde buffels, rendieren, elanden, muskusdieren, beren, sabeldieren en tijgers. Vogelaars kunnen kraanvogels, eenden, buizerds, zwanen en reigers zien rond de meren en de natuurreservaten.
Nationale parken in China
China heeft meer dan 300 natuurreservaten. Een ervan is Nanwenquan Park (South Hot Spring), dat 24 km van de stad Chongqing ligt, in de bergen van China.

Klimaat van China
China is een grote natie en heeft een grote diversiteit van klimaten: van tropische condities in het zuiden tot een sub-arctisch klimaat in het noorden. Het noordoosten heeft te maken met hete, droge zomers en koude winters. Bovendien heeft het bijna voortdurend met neerslag te maken. Het centrale gebied heeft lange, hete zomers, koude winters en veel neerslag. In het zuiden zijn de zomers semi-tropisch en de winters kort en koud. Over het algemeen regent het hier van april tot oktober. Langs de kust is het op zijn minst 80 dagen per jaar mistig.

China cijfers en feiten
Volledige naam : Volksrepubliek van China
Oppervlakte : 9.596.960 km2 (vaste land)
Inwoners :1,2 miljard (vaste land)
Hoofdstad Peking inwoners 12,6 miljoen)
Bevolking : 93% Han Chinees, 7% etnische minderheden (Mongools, Zhuang, Manchu en Uighur)
Talen: Putonghua Beijing-Mandarijns dialect, Cantonees
Overheid : Communistische Republiek
Industrie en Producten : IJzer, staal, steenkool, machines, textiel
Belangrijkste handelspartners : Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Zuid-Korea

China cultuur algemeen
De Chinezen beweren een geschiedenis van 5000 jaar te hebben. Het bestaan van de voortvloeiende dynastieen is wazig, maar het wordt steeds helderder bij elke era. Deze onthullen de agrarische samenlevingen die het wek voortzetten van hun voorvaderen. Het Boeddhisme bloeide onder de dynastie Tang. Tijdens dit regime splitste het geloof zich in tweeen, namelijk de Chan (Zen) en het Zuivere Land (Chinees Boeddhisme). In 1516 landden de Portugezen op de ksut van China, en waren daarmee de eerste Europeanen die in China aankwamen. In Macau werd er in 1557 een handelspost opgezet. De handel die hieruit opbloeide was voornamelijk gunstig voor de Chinezen, aangezien de aankopen van zijde en thee door de Europeanen de aankopen van wol en kruiden van de Chinezen overtroffen. In 1773 besloten de Britten de betalingsbalans te verbeteren door de verkoop van opium aan de Chinezen. Vanaf 1840 was de Opiumoorlog begonnen. Dit resulteerde in onderhandelingen waarbij de Chinezen Hongkong afstonden aan de Britten. Na meer dan 200 jaar moesten de Britten en de Portugezen respectievelijk de gebieden Hongkong en Macau teruggeven. Dit leidde in de relatie tussen Hongkong en China tot de ‘een land, twee systemen’ politiek. De taal die officieel in China wordt gesproken is het Mandarijn zoals het in Peking wordt gesproken. De Chinezen noemen dat Putonghua. Ongeveer 70% van de bevolking spreekt Mandarijn, maar dat is slechts een topje van de linguistische ijsberg. Het land heeft veel verschillende dialecten en diaclecten in dialecten. Enkele van deze dialecten zijn onderling uitwisselbaar. Van de zeven grootste dialecten wordt het Cantonees meestal in de lokale afhaalchinees gesproken. Het is de lingua franca van Guangdong, het zuiden Guangxi, Hongkong en (tot op zekere hoogte) Macau.

China gewoontes,lokale gebruiken
Keuken van China
De Chinese keuken is terecht beroemd en divers. Het is vaak niet weggelegd voor de mensen met een zwakke maag. De Chinezen zelf zeggen dat ze alles eten wat vier poten heeft, behalve een tafel. Dit valt best mee, aangezien het koken in China voor het grootste gedeelte is gebaseerd op het ingenieus omgaan met een beperkt aantal ingrediënten. De keuken kan worden ingedeeld in vier verschillende regionale categorieën: Peking/Mandarijns en Shandong met gestoomd brood en noodles als hoofdbastandsdelen, Cantonees en Chaozhou is licht gekookte vlees en groenten, Shanghainees is het thuis van het rode koken en wasachtige spareribs en Sichuaan is gekruid met veel chili.
Drank in China
Thee is de meest gedronken onalcoholische drank, ook al is Coca-Cola zowel de originele als de light variant, bijna overal verkrijgbaar. Bier is de meest populaire alcoholische drank in China. De term wijn is moeilijk definieerbaar, aangezien het kan slaan op de geoxideerd of kruidig bereide wijn, de rijstewijn of de wijn waarin hagedissen, bijen en slangen worden mee gebotteld. Een andere favoriete drank is maotai, een vloeistof gemaakt van sorghum wat ruikt naar gewreven alcohol en goed als substituut van benzine of verfverdunner kan worden gebruikt.
Fooien in China
Fooi geven voor verleende diensten was tot voor kort niet toegestaan; het was zelf beledigend. Tegenwoordig gebeurt het echter meer en meer. Ook kan de service worden meegerekend op de nota. Natuurlijk is men vrij de kamermeisjes of de kuiers in hotels een fooi te geven. Taxichauffeurs zijn dankbaar als ze een fooi krijgen, maar doe dit alleen als er extra service is verleend.
Omgangsvormen in China
De Confuciaanse ethiek van de nationale relaties is een hoeksteen van de Chinese maatschappij. De Chinezen zijn zich erg bewust van hun sociale positie en geloven dat hun individuele gedrag invloed heeft op de maatschappij. Het traditionele concept van het zijn, of van oneer, is belangrijk. De Chinezen vinden dat het niet gepast is om iemand gezichtsverlies te laten leiden. Meningsverschillen moeten worden opgelost op en manier waarbij beide parijen zich neer kunnen leggen.Chinese mensen kunnen glimlachen als ze gestresst, nieuwsgierig of beschaamd zijn. Ze spreken niet openhartig, maar vertellen wat ze denken dat je wilt horen. De Chinese cultuur stelt bescheidenheid en geduldigheid boven egoïsme en agressie.Traditionele geloven zijn belangrijk voor de Chinezen en de regels van feng shui is wind- en waterstroming hebben nog steeds invloed op de plaatsing van nieuwe gebouwen.
Religie in China
De belangrijkste geloven en filosofieën die worden nageleefd, zijn het Boeddhisme, het Daoisme en het Confucianisme. Er zijn 100 miljoen Boeddhisten en ongeveer 60 miljoen Moslims, 5 miljoen Protestanten (waaronder veel Evangelisten) en 4 miljoen Rooms-Katholieken, die onafhankelijk van het Vaticaan zijn, in China.


China evenementen en culturele attracties

Evenement : Chinese Nieuw Jaar
Januari/februari Chinese Nieuw Jaar
Evenement : Lantaarn Festival
Midden februari tot midden maart Lantaarn Festival Viering van het Einde van het Lentefestival
Evenement : Ching Ming
April Ching Ming is Schoonmaakdag van de Tombes, Chinese families zorgen voor de graven van de vertrokken geliefden
Evenement : Guanyin’s verjaardag
Eind maart tot eind april Guanyin’s verjaardag Boeddhistische viering
Evenement : Mazu’s verjaardag
Mei/juni Mazu’s verjaardag Boeddhistische viering
Evenement : Water-Gooiingsfestival
13 – 15 april Water-Gooiingsfestival Boeddhistische Zegeningfestival
Evenement : Spookmaand
Eind augustus tot eind september Spookmaand Boeddhistische viering
Evenement : Viering van de oogst
Oktober Midden-herfst Festival Viering van de oogst
Evenement : Verjaardag van Confucius
28 september Verjaardag van Confucius Boeddhistische viering

Activiteiten in China
Fietsen in China
De fiets is het onofficiële symbool van China. Er rijden er meer dan 300 miljoen rond in China, waardoor het niet moeilijk is een verhuurder te vinden. Huur altijd een goede mountain bike met meerdere versnellingen. Zelfs in steden waar zelden toeristen komen is het mogelijk fietsen te huren. Fietstochten zijn populair en veel Chinese en Westerse reisagenten bieden korte en lange fietsarrangementen.
Kamperen in China
Kamperen langs de weg is toegestaan.
Avontuurlijk in China
Bergbeklimmen, raften en hang gliding zijn activiteiten die kunnen worden gedaan in de bergen van China. We raden u aan eerst naar de prijzen te informeren, aangezien deze kunnen verschillen.
Hiking in China
Hiking is mogelijk in China, maar de routes zijn beperkt tot paden die worden begrensd door leuningen, treden, souvernirverkopers en restaurants.
Grotten bezoeken in China
Het afdalen in grotten is, vooral in de zuidwestelijke provincies, een hele ervaring, maar wel een die nat en modderig is.
Kameel en paardrijden in China
Kameelritten zijn populair in Midden-Mongolie en in de woestijnen rond Dunhuang (Gansu Provincie), en paardrijden in de heuvels van Xinjiang en ten westen van Peking.
Schaatsen en skiën in China
De winter biedt mogelijkheden om te schaatsen op de meren van Peking en om te skien (downhill en cross-country) in de noordoostelijke provincies.
Tai Chi in China
Meer rustige activiteiten in China omvat onder andere Tai Chi, een populaire vorm van slow-motion aerobics die in bijna elk stadspark elke ochtend wordt uitgeoefend. Nieuwkomers zijn altijd welkom.
Shopping in China
Winkels zijn zeven dagen per week geopend. In de winter zijn de winkels open van 09:00 tot 19.00 uur en in de zomer van 09.00 tot 20.30 uur.
Culturele attracties KALLIGRAFIE
Kalligrafie wordt traditioneel als de hoogste vorm van virtuele kunst gezien in China. Het karakter van mensen wordt daar vaak beoordeeld op hoe elegant zijn handschrift is. Decoratieve kalligrafie is overal in China terug te vinden, zoals in tempels, op versierde wanden in grotten en de zijden van bergen en monumenten. De basisgereedschappen van kalligrafie, het penseel en de inkt, zijn tevens de gereedschappen voor de Chinese schilderkunst, met lijnwerken en de klank van belangrijke componenten. Architectuur in China
Ondanks de tand des tijds, de oorlogen en de ideologieën is er qua architectuur in China nog veel te zien. Overblijfselen van het verleden zijn onder ander de keizerlijke gebouwen in Peking, de koloniale gebouwen in Shanghai, de occasionele landelijke dorpjes en Boeddhistische, Confuciaanse en Tao tempels. Grafkunsten was al een gebruik van de Chinese cultuur in de Neolitische tijden 9000 tot 6000 Voor Christus. De giften varieerden van rituele vaartuigen en wapens tot aardewerken figuren, jade en bronzen offervaartuigen. Productie van aardewerk is bijna antiek, aangezien het eerste proto-porcelein in China werd gemaakt in de zesde eeuw voor Christus. Het artistieke hoogtepunt werd bereikt onder de leiders van de Dong dynastie.
Literatuur in China
China’s literatuurerfenis is enorm, maar helaas belemmert de onvertaalbaarheid het de westerse lezers de boeken te lezen. Traditioneel zijn er twee vormen, namelijk de klassieke (groot Confuciaans) en de inheemse (in dialect geschreven) (zoals de prozaverhalen van de Ming dynastie).
Theater in China
Chinees theater is ook bekend als opera, aangezien de muziek een belangrijke rol speelt. Het theater is gevuld met vele verschillende kunsten, zoals acrobatiek, krijgskunsten en verfijnde dansen.
Filmindustrie in China
Veel liefhebbers van de westerse films waarderen ook de kunst van de Chinese film. Veel Chinese films hebben dan ook succes bij releases bij filmfestivals en filmhuizen. Recentelijk is er een grote stroom van getalenteerde ‘vijfde generatie’ post-Culturele Revolutie regisseurs opgestaan. Er bestaat in China een goede, extreem succesvolle filmindustrie.

Reizen naar China
Vliegen naar China
Ondanks de 115 toegangspoorten van China, komen de meeste reizigers binnen via Hong Kong en Shanghai. De nationale luchtvaartmaatschappij is the Civil Aviation Administration of China (CAAC, bekend om haar internationale vluchten als Air China), welke ook een joint venture is aangegaan met de Hongkongse vliegmaatschappij Cathay Pacific onder de naam Dragonair. Wanneer u vanuit China terugvliegt, moet u er rekening mee houden dat u een vertrekbelasting van 90Y moet betalen in de locale valuta. Hou dus locale valuta achter de hand, zodat u geen geld meer hoeft te wisselen op de luchthaven.
Treinvervoer naar China
China kan via land vanuit Europa en Azie bereikt worden. Exotische routes zijn onder andere Vietnam – China, de Trans-Siberische spoorlijn, Tibet – Nepal, Xinjiang – Pakistan en Xinjiang – Kazakstan. Per auto naar China is geen optie, aangezien buitenlanders zelden in China mogen rijden.
Bootvervoer naar China
Vanuit Japan of Zuid-Korea kunt u China bereiken via een langzame boot. Populaire plaatsen waarvandaan u kunt zeilen zijn Shanghai, Xiamen (tegenover Taiwan), Tanggu (vlakbij Tianjin), Macau en Hong Kong.

Reizen in China
Vliegen in China
Private luchtvaartmaatschappijen mogen tegenwoordig binnen China opereren, en CAAC heeft de rol van de parapluorganisatie op zich genomen. Onder de nieuwe private luchtvaartmaatschappijen bevinden zich China Eastern, China Southern, China Northern, Great Wall, Yunnan Airlines en verschillende anderen. Over alle nationale vluchten wordt een luchthavenbelasting geheven van Y50 (EUR 3,85).
Busvervoer in China
Een van de beste manieren om over land te reizen is met langeafstandsbussen; deze rijden frequent en zijn goedkoop. Er zijn uitgebreide diensten, goede wegen en interessante steden en dorpen op de route.
Treinvervoer in China
Een nog betere wijze van reizen is per trein, welke naar elke provincie rijdt, behalve naar Tibet. Het spoornetwerk is 52.000-km lang. Het reizen per trein is goedkoop, relatief snel en veiliger dan het reizen met bussen.
Bootvervoer in China
Naarmate het reizen per land verbeterd, neemt het reizen per boot af. Er zijn echter nog populaire bootreizen tussen Hong Kong en het vaste land. De bekendste rivierreis is de driedaagse cruise over de Yangzi rivier van Chongqing naar Wuhan.
Taxivervoer in China
Alleen in de grote steden rijden er taxi’s. De meeste taxi’s hebben meters, maar deze worden zelden aangezet. Motortaxi’s, motordriewielers en / of fietstaxi’s rijden rond de meeste grote trein- en busstations. Het is een bonte vertoning, maar ze zijn goedkoop en bruikbaar.
China verkennen per Fiets
Als u zich heeft ingecheckt in een hotel is het het beste een fiets te huren om de omgeving te verkennen.

Accommodaties in China
Er zijn verschillende soorten accommodatie in China, varierend van budget tot topklasse hotels. Een prijsindicatie per accommodatietype: budget hotel: US$12-25 (oost-China), US$5-12 (west-China), middenklasse hotel: US$25-70, topklasse hotel: US$70 en meer.

China praktische informatie en links
Visa
Alle bezoekers aan China dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Dit dient geldig te zijn voor minstens 4 maanden voor een enkele toegang binnen drie maanden na de uitgifte van het visum; minstens 9 maanden voor twee of meerdere malen toegang binnen 6 maanden; en minstens 15 maanden bij meerdere malen toegang binnen 1 jaar. Tevens is een retourticket verplicht. Naast het paspoort is een visum verplicht. Raadpleeg de ambassade of het consulaat van China voor meer informatie.
Tijdsaanduiding in China : Greenwich Mean Time plus 8 uur
Elektriciteit in China : 220V, 50Hz
Gezondheid in en naar China
Vaccinaties ,wanneer men vanuit een land reist waar de gele koorts heerst, is vaccinatie verplicht en moet aantoonbaar zijn door middel van een certificaat. Een DTP-vaccinatie en een vaccinatie tegen Hepatitis A zijn aan te bevelen. Buiktyphusvaccinaties zijn aan te bevelen, wanneer men langer dan twee weken door het land reist. Er bestaat een kans op malaria door het gehele land dat onder 1500m ligt, behalve in Heilongjiang, Jilin, Inner Mongolia, Gansu, Beijing, Shanxi, Ningxia, Qinghai, Xinjiang (behalve in de Yili Rivier Vallei) en Tibet (Xizang, behalve in de Zangbo Rivier Vallei in het extreme zuidoosten). Noordelijk van de 33 graden NB grens bestaat het risico van malaria van juli tot en met november, tussen de 33 graden NB grens en de 25 graden NB grens van mei tot en met december, en ten zuiden van de 25 graden NB grens gedurende het gehele jaar. Goede bescherming tegen muggenbeten is noodzakelijk. Rabiës is aanwezig. Voor diegenen die een verhoogd risico lopen, is het aanbevolen zich te laten vaccineren. Wanneer u wordt gebeten, dient u zo spoedig mogelijk medische hulp te zoeken. Bilharzia of schistosomiasis is aanwezig in de centrale Yangtze rivier vallei. Vermijdt zwemmen en baden in zoet water. Zwembaden die gedesinfecteerd en onderhouden zijn, zijn veilig. Er is een kleine kans op de pest. In het westen van China heerst er Hepatitis E. In de binnenlanden heerst Hepatitis B. Er dienen voorzorgregelen te worden genomen tegen Japanse hersenontsteking. Raadpleeg de GGD of de TravelClinic voor vertrek.
Water en Hygiëne in China
Het water in China dient voordat het wordt gebruikt om te drinken, tanden poetsen of ijs te maken, te worden gekookt of op een andere wijze te worden gesteriliseerd. Ondanks dat water in de grote centra gedronken kan worden, is het gebruik van flessen water aan te bevelen. Groenten dienen te worden gekookt en fruit moet worden geschild voor consumptie. Alleen goed doorbakken vlees en vis kan worden gegeten, mits dit warm wordt opgediend. Het eten van varkensvlees, salade en mayonaise is risicovol. De gezondheidsrisico’s zijn kleiner wanneer men door de grote steden reist.
Gezondheidszorg in China
De medische zorg in China is uitstekend en de medische kosten zijn redelijk laag. In het geval van een medisch noodgeval, is het aan te bevelen een taxi te nemen en direct naar het ziekenhuis te gaan om onverwachte kosten te voorkomen.Het is aan te raden een ziektekostenverzekering te hebben. Veel medicijnen die in het Westen normaal zijn, zijn in China niet te verkrijgen. Er worden vele verschillende traditionele geneeswijzen gebruikt in China, waaronder acupunctuur. Mensen die slecht tegen sigarettenrook kunnen, hebben een moeilijke tijd in China, vooral in op het plattenland.
Telefoneren in en naar China
China heeft de volgende alarmnummers: politie: 110; ambulance: 120; brand: 110.Het internationale toegangsnummer is 86.
Geldkoers in China
De munteenheid in China is de yuan renminbi, ook wel de kuai genoemd. Naar geld wordt in China verwezen als de Ren Mi Bi (RMB), wat het geld van het volk betekent. Wilt u de laatste omwisselkoers van deze valuta weten, ga dan naar de website van Oanda. MasterCard, Visa, Diners Club, Federal Card, East-American Visa, Million Card, JCB Card en American Express worden in de grote provinciale steden geaccepteerd. Desondanks is cash geld nog steeds de meest geaccepteerde vorm van betalen. Thomas Cook, American Express en Bank of America zijn de meest geaccepteerde traveller cheques. Het is aan te raden traveller cheques mee te nemen naar China, aangezien het veiliger is en omdat op traveller cheques meer yuan renminbis worden uitbetaald bij het wisselen dan op cash geld. Het is aan te raden de US Dollar als munteenheid van de traveller cheques op te nemen om extra wisselkosten te voorkomen. Men moet de wisselbon bewaren wanneer men de laatste yuan renminbis wil wisselen bij het verlaten van het land. Uitvoeren van het nationale geld is verboden. Invoer van buitenlands valuta mag ongelimiteerd, mits dit wordt aangegeven bij aankomst. Uitvoer van buitenlandse valuta is gelimiteerd aan het bedrag dat men heeft ingevoerd en heeft aangegeven. Banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 en 17.00 uur. Wilt u de laatste omwisselkoers van deze valuta weten, ga dan naar de website van Oanda.

China Reizenservice

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Muzikale routes: Ontdek de geboorteplaatsen van traditionele muziekgenres

7 augustus

Muzikale routes: Ontdek de geboorteplaatsen van traditionele muziekgenres

De Bakermat van de Blues: Mississippi Delta, VS Geschiedenis van de Blues De bluesmuzi...

Lees verder

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder