Consumentenbond: Globe beste Reisbureau

Datum: 1 november 2006   

2 minuten leestijd

Globe Reisburo komt als beste uit de bus in een onderzoek van de Reisgids van de Consumentenbond naar de kwaliteit van adviezen van reisbureaus. Deze week werden de resultaten bekend gemaakt van het vijfde en laatste onderzoek.

Globe Reisburo, na vier ronden al koploper, wist daarin de voorsprong op zijn naaste concurrenten verder te vergroten en kwam daarmee uiteindelijk als beste uit de bus. De Toerkoop reisbureauketen werd nipt tweede. Het onderzoek strekte zich uit over een periode van ruim een half jaar. Globe is onderdeel van de Oad Groep, het op een na grootste reisconcern van ons land.

De afgelopen maanden vroeg de Reisgids van de Consumentenbond tot vijf maal toe een advies over een steeds weer verschillende reis. In totaal werden 100 reisbureaus bezocht met vragen over een golfvakantie naar Turkije, een fly/drive naar Griekenland, een stedenreis naar Wenen, een verre vakantie naar Thailand en een strandvakantie naar Lanzarote. Globe Reisburo won twee van de vijf ronden en kwam ook in het eindklassement als beste naar voren. Globe werd op de voet gevolgd door Toerkoop. In de beoordeling werd naast de kwaliteit van het advies ook gelet op zaken als wachttijden, de verstrekte informatie en de sfeer waarin het adviesgesprek verliep.

Directeur Cor van Eijden van de Globe Reisburo kan met de uitverkiezing zijn geluk niet op. “In de allereerste plaats gaan onze felicitaties natuurlijk uit naar onze medewerkers; zij hebben datgene waargemaakt waar Globe voor staat: kwaliteit in dienstverlening en een persoonlijk advies. Maar we zien in de uitslag ook een bevestiging van de rol die onze branche nog steeds speelt in het vakantiekeuzeproces van de consument. Alle ontwikkelingen op het internet ten spijt, voor een gedegen advies blijft het reisbureau het aangewezen adres.”Van Eijden werd eerder dit jaar ook al persoonlijk bekroond als beste manager van de reisbranche. In haar recente persconferentie maakte de Oad Groep al melding van een weer groeiende belangstelling voor het boeken van reizen via het reisbureau. Topman Frankenhuis zei toen: ”Het reisbureau heeft zeker bestaansrecht als het maar toegevoegde waarde voor de klanten biedt.” Hij voegt daar nu aan toe: “Blijkbaar heeft Globe dat het beste begrepen.”

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder