De 7 fouten die je niet moet maken wanneer je gaat reizen

Datum: 7 november 2019   

3 minuten leestijd

Klaar voor de reis, vliegtickets, hotels geboekt, toch hebben mensen de neiging om veel te veel geld uit te geven op vakantie omdat er dingen kunnen zijn waar je geen rekening mee hebt gehouden.

Hier volgen 7 veel voorkomende fouten die mensen kunnen maken bij het plannen van de vakantie.

1. OP HET LAATSTE MOMENT EEN VLUCHT BOEKEN
Een van de eerste stappen is het boeken van een vlucht en daarbij is timing van cruciaal belang om de juiste prijs te krijgen. Naarmate de vertrekdatum nadert, stijgen ook de ticketprijzen voor de meeste delen van de wereld, dus wachten tot het laatste moment kan ook een dure gok zijn. TIP: koop een ticket 3 weken voor een reis en boek in een weekend.


2. OPTIES ACCOMODATIES
Het boeken van een hotelkamer alleen of als koppel zal niet zo moeilijk zijn, maar wel voor meer personen of een groep, want als je meerdere kamers boekt, kunnen de kosten zeker oplopen, daarom is een vakantiewoning voor grotere groepen en gezinnen financieel zinvoller, daar vakantiewoningen vaak lagere nachtelijke tarieven kunnen bieden waardoor de kosten per persoon aanzienlijk minder zijn.

3. DE BANK WAARSCHUWEN
Vergeet niet om je bank te waarschuwen wanneer je naar het buitenland gaat, het kost slechts een paar minuten van je tijd om het online te voltooien. Hou er rekening mee dat het een heel gedoe is wanneer je het vergeet en transacties worden bij de landing als frauduleus gezien en geweigerd, dan kun je ook geen geld uitgeven en dat kost weer heel veel tijd en geld aan de telefoon om het weer recht te zetten. Bekijk ook de buitenlandse transactiekosten van je bank, die zijn meestal 1% tot 3% voor aankopen. Het beste is te betalen met een creditcard off betaalpas.


Ga op vakantie met een geldig paspoort

4. CONTROLEER JE PASPOORT
Hou er rekening mee dat je een geldig paspoort hebt, want wanneer je een paspoort hebt dat bijna is verlopen kost het je veel tijd om en nieuwe te verkrijgen zelfs als de datum nog geldig is tijdens je vakantie. Bepaalde locaties zullen deze niet accepteren. Landen, waaronder bijvoorbeeld België, Thailand en China, deze eisen 3 tot 6 maanden geldigheid van je paspoort bij binnenkomst, dus zelfs wanneer je paspoort nog geldig is, kun je nog bij de douane worden tegengehouden en dat zou heel vervelend zijn, dus ga op tijd naar de gemeente om je paspoort te laten verlengen.

5. APPS
Wanneer je een reis boekt via een reis-app, kun je misschien nog meer geld besparen en ook exclusieve deals vinden.


Lopen naar het vliegtuig

6. TRANSPORTOPTIES
Openbaar vervoer kan in grote steden goedkoper en sneller zijn dan taxi’s. Metrotarief in New York is bijvoorbeeld 2,75 dollar en taxi’s rekenen daar een starttarief van 2,50 dollar + extra kosten. Steden in bijvoorbeeld Azië en het Midden-Oosten hebben opties zoals snelle en betaalbare tuk-tuks. Ook zelfs goedkope taxi’s.

7. BOODSCHAPPEN
Door te winkelen en vervolgens zelf te koken in je vakantiewoning denk je dat je geld bespaart, maar dat is niet altijd het geval. In steden kun je best al veel moeten betalen voor basisartikelen. Er zijn geregeld best veel goedkope gelegenheden voor toeristen om uit eten te gaan en die ook de moeite waard zijn. Wil je toch zelf koken, ga dan naar een markt in plaats van een supermarkt.

Boodschappen doen op vakantie

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder