Dingen om te doen in Kuala Lumpur waar je geen spijt van krijgt

Datum: 28 maart 2020   

3 minuten leestijd

Ben je ooit eerder in Kuala Lumpur geweest? Zo niet, dan moet het zeker op je bucket-list staan. Het valt zelfs niet te ontkennen een hoe groot mysterie Kuala Lumpur eigenlijk is. Dit land is in 1957 onafhankelijk geworden en is een mix van invloeden uit Groot-Brittannië, Japan en China, verweven met de lokale cultuur.

Rond Azië is het een veel voorkomende tussenstop en veel toeristen besluiten hun verblijf te verlengen en zich onder te dompelen in het rijke tapijt van religie en cultuur. Als je ooit een lange reis boekt met de kans om langer dan een paar dagen boven Kuala Lumpure te stoppen, is dit iets waar je zeker geen spijt van zult krijgen, dus doe dat!

Petronas Twin Towers
Verbluffende uitzichten en moderne architecturale lijnen zullen elke ontzagwekkende toerist ontmoeten terwijl ze naar de Petronas Twin Towers bekijken. Je kunt met een lift helemaal 452 meter omhoog gaan of naar het nog hogere niveau 86 gaan voor een adembenemend nacht- of dagzicht op de stad zelf. Er gaat echt niets boven een vogelperspectief om je een beter perspectief van alles te geven. Je kunt de Petronas-torens niet missen op je lijst met dingen die je moet zien Kuala Lumpur.

Little India
Little India in Kuala Lumpur heet eigenlijk Jalan Masjid India. Geniet daar van pop-upwinkels voor henna, sjaals en sari-rokjes, evenals van alle permanente mortelwinkels die langs elke weg staan. Huur een fiets en ga de straat op en af als een local. Absorbeer de vrolijke energie die zowel shoppers als toeristen blij maakt.

Sin Sze Si Ya-tempel
Alles vereist balans en er is niets beter om deze chaotische wereld in evenwicht te brengen dan met wat stilte. Levendige heiligdommen en roodgekleurde muren verlichten deze Chinese tempel. Je kunt wat wierook aansteken en een meditatief gebed zeggen terwijl je naar de ingewikkelde details op elke hoek staart.

Changkat Bukit Bintang
Als je ooit op de KohSan Road van Bangkok bent geweest, zul je vergelijkbare energie zien in de viering en de heldere sfeer van Changkat Bukit Bintang. Of je nu besluit om rond te hangen in de Changkat Reggae Bar of de Whiskey Bar, je zult je zeker verbazen over de tekeningen op de muren vol met berichtjes.

Batu Cave Hindu Tempels
Buiten India is dit ’s werelds hoogste Murugan-godheidsbeeld met een heiligdom en een bijpassende tempel. Er zijn 270 treden om naar boven te gaan en elke grot te zien. Het gouden beeld torent boven je uit en het wordt aanbevolen om vroeg in de ochtend te vertrekken voor de reis van 45 minuten.

Kuala Lumpur is echt de moeite waard
Geloof het of niet, het aantal dingen om te zien en te doen lijkt nooit te eindigen in het geweldige Kuala Lumpur. Er is gewoon geen ander land zoals deze en je zult er geen spijt van krijgen om te genieten van een langdurige tussenstop en jezelf onder te dompelen in de bezienswaardigheden en geluiden van de stad. Zorg ervoor dat je Kuala Lumpur opneemt in je lijst met landen om te zien en dingen te doen.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder