Dit moet je zien in Tanzania

Datum: 7 mei 2020   

3 minuten leestijd

Tanzania is een van de meest populairste toeristische bestemmingen in Afrika en trekt de aandacht van verschillende reizigers uit verschillende regio’s over de hele wereld. Het land biedt veel opwinding en veel prachtige plekken om te verkennen en activiteiten uit te voeren. Dit is de reden waarom we een aantal plaatsen en activiteiten willen benadrukken die toeristen tijdens hun vakantie in Tanzania doorbrengen nooit mogen missen.

Serengeti National Park
Een bezoek aan het Serengeti National Park is een must voor toeristen die naar Tanzania reizen. Dit is een van de meest indrukwekkende wildparken over de hele wereld. Hier keken toeristen naar leeuwen, olifanten, hagedissen en nog veel meer dieren in hun oorspronkelijke leefomgeving.

Met een oppervlakte van meer dan 15 duizend vierkante kilometer herbergt het Serengeti National Park een groot aantal verschillende dieren en verwelkomt het honderden reizigers die hun vakantie in Tanzania doorbrengen.

Kilimanjaro berg
Tanzania heeft ook een van de hoogste en mooiste bergen ter wereld. Reizigers die van wandelen en bergbeklimmen houden, mogen nooit de kans missen om de geheimen van deze prachtige Kilimanjaro te ontdekken.

Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika. Het heeft een hoogte van ongeveer 4900 meter en de berg staat bekend om zijn drie vulkaankegels. De eerste keer dat mensen de top van de Kilimanjaro bereikten, was aan het einde van de 20e eeuw. Tegenwoordig maakt de berg deel uit van het Kilimanjaro National Park. Tegenwoordig zouden veel toeristen die hun vakantie in Tanzania doorbrengen dit verbazingwekkende natuurpark bezoeken, vooral degenen die van wandelen en avonturen houden.

Ngorongoro-krater
De Ngorongoro-krater is een andere prachtige attractie die u niet mag missen tijdens uw vakantie in Tanzania. Het is genoemd naar een vulkaan in Noord-Tanzania en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is ook een van de plaatsen waar je het prachtige wilde leven in Tanzania kunt bekijken.

Zanzibar
Een van de meest opmerkelijke ervaringen die reizigers doormaken tijdens hun vakantie in Tanzania, is een bezoek aan Zanzibar. Dit eiland is heel charmant met enkele van de meest fascinerende stranden ter wereld. Er zijn ook enkele opmerkelijke historische bezienswaardigheden om te verkennen, zoals de kathedraal van Sint-Jozef, de oude haven en het oude fort.

Stranden van Tanzania
De stranden van Bwejuu worden meestal gemist door toeristen die naar Tanzania reizen. Deze stranden bieden echter een geweldige ervaring met een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan, kristalhelder water en zachte, witte zandstranden.

Reizigers die door Tanzania reizen, mogen nooit de kans missen om ’s avonds de kust van het land te verkennen. Verschillende vissers in het land beginnen hun avonturen bij zonsopgang en keren terug met de zonsondergang. Tanzania is ook een prachtige bestemming om te genieten van verschillende visgerechten op veel vismarkten in het hele land. Tanzaniaanse vrouwen koken de vers gevangen vis en presenteren smakelijke gebakken en gegrilde vis met de traditionele kruiden en sauzen.

Wat we hier noemden, zijn slechts enkele van de meest verbazingwekkende attracties die toeristen die Tanzania bezoeken, volgens ons nooit mogen missen. Reizigers moeten hun vakantie echter perfect plannen om optimaal van hun tijd te genieten in een van de meest exotische bestemmingen in Afrika.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder