Een leerzame vakantie in Taiwan

Datum: 7 november 2011   

4 minuten leestijd

Met een inwonertal van 23 miljoen mensen is Taiwan een van s’werelds dichtbevolkte eilanden. Qua oppervlakte is het vergelijkbaar met de Nederland. Wat veel mensen niet eens weten is dat Taiwan de perfecte plek om je vakantie te vieren. Het is goedkoop en de mensen zijn zeer vriendelijk tegen buitenlanders. Het weer is er altijd prachtig, vergelijkbaar met Ibiza, en de mogelijkheden om de verscheidenheid en diversiteit te bezoeken van het land is overweldigend. Het is zeker de moeite waard om een paar weken uit te trekken en op een plek in Taiwan te verblijven. Een goede vakantie tip is, zeker als je drie weken ergens wilt verblijven, een nieuwe taal wil leren. Je kunt je inschrijven voor een taal cursus en verblijf ondertussen in een goedkope appartement. In Taiwan wordt officieel Mandarijn gesproken en er zijn ontzettend veel taalprogamma’s aangeboden waaruit je kunt kiezen om te volgen.

Taal cursus combineren met je vakantie.
Je vraagt je zeker af hoe je daar een plek kan vinden om te wonen wanneer je daar bent. Over het algemeen liggen de prijzen niet heel ver van elkaar af. Je kunt je dan op je gemak even orienteren op de huizenmarkt. In de meeste gevallen deel je een appartement met een huisgenoot om de kosten een beetje te drukken.
Taipei is een stad waar ongeveer 3 miljoen mensen leven. Het is een bruisende stad dat letterlijk niet slaapt. Je kunt nachtmarkten zoals bijvoorbeeld shilin en shida bezoeken. Dit soort plekken zijn vooral leuk als je het nachtleven van Taiwan wilt ervaren. Iets leren op je vakantie klinkt misschien niet heel aantrekkelijk. Echter, als je bedenkt dat wanneer je op vakantie gaat in feite niet zoveel leert omdat je naar toeristische plekken gaat, dan loont het om wat moeite te nemen om een cursus Chinees bij een taleninstituut te volgen. Het onderwijs in Taiwan is heel erg anders dan wat veel mensen gewend zijn. Studenten steken veel meer tijd in het onderwijs omdat plaatsing van een prestigieuze school of universiteit de grootste prioriteit is heeft. Dit heeft grotendeels met het cultuur te maken. De relatie tussen de leraar en student is gebaseerd op de confucianistisch leerschool waarbij volgzaamheid en respect geëist wordt van de student. Voordelen van het doen van een taalcursus is dat je snel nieuwe vrienden maakt.

Kosten leven en openbaar vervoer in Taiwan
Taiwan is een van de goedkopere landen in Zuid Oost Azië. Voor 5 a 6 euro per dag kan je prima leven. Als je een appartement huurt dan kom je ongeveer uit op de maandelijkse lasten van ongeveer 400 euro per maand. Doe je een taalcursus dan kan je bijvoorbeeld in het weekend goed je Mandarijn in de praktijk toepassen. Je kunt dan overal naar toe reizen met het openbaar vervoer. Hoewel een treinreis goedkoop is vergeleken met Nederland, is het aan te raden om gebruik te maken van bussen. Je reist dan comfortabel van stad naar stad met de fractie van de prijs. Een opmerking is wel op zijn plaats. Zeker als je bijvoorbeeld in Taipei, de hoofdstad van Taiwan, reist kan het verkeer ongelooflijk verstopt raken. Als je ergens zonder al te veel opstopping wil arriveren dan is het slim om met de metro te gaan.

Top 3 Steden die je bezocht moet hebben in Taiwan:

Taipei
Een bezoek aan taiwan zonder Taipei aan te doen is het zelfde als de Verenigde staten bezoeken en New York overslaan. Dit is de hoofdstad van Taiwan waar je heel veel kunt doen. De stad slaapt niet en is volgens velen een van de weinige plekken op aarde waar het licht letterlijk nooit uit gaat. Je kunt uitgaan in de vele hippe clubs zoals Luxy, pasoul, neo 19 of BB18. Als je na het uitgaan nog honger hebt dan kun je in de vele lokale eetcafés terecht. Je hoeft in feite nooit in je appartementje zitten want er is altijd wat te doen in Taipei. Er zijn een aantal nachtmarkten die heel beroemd zijn in Taipei. Ga vooral naar de nachtmarkt van Shilin, Shida en Gongguan. Tapei is ook de grootste stad waar je de meeste taalinstituten kunt vinden. Aan te raden is om naar bijvoorbeeld het taleninstituut van Shida te gaan.

Hualian
Mensen gaan hier naar toe om het beroemde reservaten park van Hualian te bezoeken. Let er op dat als je naar het Taroko ravijn wilt gaan om te bezoeken dat je een bus of een taxi kunt nemen. Aan te raden is om een scooter te huren bij een van de nabijgelegen scooter verhuurbedrijfjes rond het treinstation. De stad op zichzelf is heel erg toeristisch, maar de omgeving is ontzettend prachtig.

Tainan
De directe tegenpool van Taipei. Het lig in het zuidelijkste puntje van Taiwan en staat bekend aan het grote aantal restaurantjes. De meeste mensen komen naar Tianan toe om alleen maar te eten. Je hebt verschillende lokale specialiteiten die je nergens in Taiwan kunt vinden.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder