Fuerteventura vakantie

Datum: 18 november 2010   

4 minuten leestijd

Fuerteventura reizen naar de mooiste stranden van de Canarische eilanden
Fuerteventura ligt vlakbij de kust van (Marokko) Afrika op slechts een kleine 100 kilometer. Mede hierdoor heeft het eiland het meest warme en droogste weer van alle Canarische eilanden, het eiland heeft zelfs de hoogste temperaturen in de wintermaanden november, december, januari, februari en maart van alle Canarische eilanden. De jaarlijkse gemiddelde dagtemperatuur ligt boven de 20 graden graden. Hiermee heeft Fuerteventura een geweldig klimaat voor een winterzon vakantie en elk jaar reizen veel toeristen hier naar toe om het koude weer in hun eigen land te ontvluchten.Fuerteventura is nog relatief rustig en de badplaatsen zijn nog geriefelijk en het eiland behoort tot het minst onontdekt door toeristen die de Canarische eilanden bezoeken.

Badplaatsen Fuerteventura
* Corralejo
* Caleta de Fuste
* Jandía Playa

Canarische Eilanden
* Tenerife
* Lanzarote
* Gran Canaria
* La Palma

Vliegtijd Amsterdam – Fuerteventura +/- 4 uur.

Fuerteventura zon, zee en strand
Fuerteventura biedt namelijk een aantal van de beste stranden van alle Canarische eilanden.En er zijn meer dan 150 heerlijke zandstranden verspreid over de 340 km lange kust,het eiland is een fascinerende mix van eindeloze witte stranden, vulkanische landschappen en palmbomen. Hoewel de meeste toeristen reizen naar Fuerteventura om ontspannen te genieten van de prima hotels en appartementen die liggen aan idyllische stranden,is het eiland is een van de beste plaatsen in de wereld voor een windsurf of kitesurf vakantie,zo worden er elk jaar diverse windsurf en kitesurf kampioenschappen gehouden voor professionals.

Vakantie naar Fuerteventura – Top hotels & appartementen en (winter)zon.
De drukste badplaats op Fuerteventura is Corralejo, aan de noordkust.Met een stads strand naast de bruisende haven, en de straten gevuld met winkels,bars en restaurants.Hiemee is Corralejo een echte badplaats en biedt voor elke vakantieganger wat wils, met veel watersport faciliteiten beschikbaar en een breed scala van (veer)boot reizen langs de kust.Net buiten de badplaats beginnen de beschermde duinen en een veel groter afgelegen strand.Verder naar het oosten ligt de populaire familie vriendelijke badplaats Caleta de Fuste, deze badplaats is veel rustiger dan Corralejo, maar de badplaats heeft een uitgebreid aanbod aan (vakantie) voorzieningen rond het brede hoefijzervormige strand.De beste stranden van Fuerteventura zijn te vinden in het zuiden, op het schiereiland Jandia, een natuurreservaat waar een prachtig 20 kilometer lang wit zandstrand ligt, welke wordt geflankeerd door zandduinen. Hier in het zuiden vind je de badplaatsen Costa Calma en Morro Jable, veel stellen/koppels reizen naar deze vakantieplaatsen, families kunnen beter reizen naar Caleta de Fuste hier liggen meer kindvriendelijke stranden en hotels. Maar waar je ook op vakantie bent op dit Canarische eiland het bied een relaxte vakantie aan een eindeloze reeks van ongerepte stranden om heerlijk uit te rusten van de dagelijkse stress.

De beste Wind en Kitesurf bestemming in de wereld.
De (vakantie) sfeer op Fuerteventura is vrij rustig, en het nachtleven is erg uitgebreid, met uitzondering van de badplaats Corralejo, met zijn Engelse bars en late-night clubs.In de meeste badplaatsen op het eiland zijn bars met live muziek en het entertainment te vinden, met inbegrip van cabarets en volksdansen,deze accomondaties zijn vaak geconcentreerd rond de hotels en appartementen complexen.Alle soorten van de internationale restaurants zijn te vinden op Fuerteventura,van Mexicaanse tot en met Griekse,en van lokale specialiteiten,zoals de heerlijke verse vis, kan worden besteld in de vele Spaanse en Canarische restaurants. Zoals vermeld, Fuerteventura is een paradijs voor vakantiegangers die houden van zon, zee, strand, watersporten, kite en windsurfen, scuba-duiken, snorkelen en waterskiën en dit is allemaal te vinden op het eiland.Even het eiland verlaten kan ook er zijn dagtocht reizen met de veerboot naar Lanzarote beschikbaar. Ook erg populair is het eiland per huur auto te verkennen.

Spanje vakantie bestemmingen
* Balearen
* Mallorca
* Ibiza
* Menorca
* Formentera

Spaanse Costa’s
* Costa Brava
* Costa Dorada
* Costa del Azahar
* Costa Blanca
* Costa de Almeria
* Costa del Sol
* Costa de la Luz

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder