Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Datum: 8 februari 2022   

6 minuten leestijd

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, is Milford Sound een van de meest prachtige bezienswaardigheden die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Het is gelokaliseerd in Fiordland National Park, deel van UNESCO World Heritage. Milford Sounds is een fjord die ieder jaar vele toeristen aantrekt. Hieronder vind je alles wat je nodig hebt wanneer je van plan bent Milford Sound te bezoeken.

Plaatsen om te bezoeken

Een van de natste plaatsten in de wereld, Milford Sounds is het thuis van verschillende meren en waterlichamen die je zeker moet zien wanneer je hier bent. Sommige van deze plaatsten zijn hieronder beschreven.

Mitre Peak, Nieuw-Zeeland

 • Mitre Peak: Mitre Peak is een adembenemende berg die elke toerist in Milford Sounds zou moeten zien in zijn volle schoonheid. Er zijn een aantal opties beschikbaar wanneer het aankomt op het zien van de Mitre Peak. Je kunt gaan met een kajak tour, een dagtocht of je kunt zelf een wandeling doen naar de top.
 • Gertrude Saddle: Terwijl het zes uur wandelen is om het te bereiken, is de ervaring wanneer je de top van Gertrude Saddle bereikt ongeëvenaard. Vanaf de top van de Gertrude Saddle heb je volledig zicht over het meeste van Milford Sounds en de valleien.
 • Lake Gunn: Het bereiken van Lake Gunn is het makkelijkste van al de benoemde locaties, het duurt namelijk ongeveel 45 minuten om dit te voet te bereiken. Naast het prachtige landschap krijg je de Pekapeka en de bedreigde vogels van Milford Sound bij Lake Gunn te zien. Vanaf Lage Gunn kun je de Eglinton bergen bekijken, bekend door de filmlocatie voor de Lord of the Rings triologie.
 • Lake Marian: Lake Marian is een andere plaats die je niet wilt missen wanneer je Milford Sounds bezoekt. Dit alpine meer met enkele van de beste uitzichten in Milford Sound is gevormd door glaciale actie. Hou je camera gereed, want er zijn hier veel verbijsterende foto’s te nemen.
 • Monkey Creek: De Monkey Creek is een leuke plaats gelegen in de Hollyford Valley en een van de prachtige uitzichten die je tegenkomt wanneer je Milford Sound binnengaat. Kijk zeker uit naar Kea en Rare Whi. Beide zijn inheems in Nieuw-Zeeland, de Kea is de enige alpine papegaai in de wereld en de Rare Whio is een blauwe eend.

Milford Sound, boottocht

Te doen in Milford Sound

 • Bezoek het Milford Sound Discovery Centre en Underwater Observatory: Wat leren over de geschiedenis van de bestemming die je bezoekt is een van de beste delen van elke reis. Het Discovery Centre en Underwater Observatory dient dit doel in Milford Sound. Vind je weg naar de Harrison Cove waar dit is gelokaliseerd en ontdek de geschiedenis van Milford Sound. Je zal alles leren over hoe Milford Sound is ontstaan, hoe de Homer Tunnel was gebouwd, over de Maori ontdekkers en de Europese die zich in deze regio vestigden. Er is ook een grote ondergrondse kamer en dit is iets zoals je nog nooit hebt gezien. Van deze ondergrondse kamer, die 10 meter onder zeeniveau ligt, kun je kijken naar waterwezen die in hun natuurlijke habitat bewegen.
 • Ga op boottochten: Meegaan met een boottocht is iets dat je echt moet doen wanneer je in Milford Sound bent. Deze boottochten geven je een ongekende ervaring. Je zult alles zien wat Milford Sound te bieden heeft in één rit. Boottochten zijn een geweldige hechtingsactiviteit waarvan je kunt genieten met jouw wederhelft.
 • Ga op een dag tour: Ga mee met een dag tour op een coach of een bus en je ziet alles wat Milford Sound te bieden heeft. Dagtochten gaan niet gepaard met fysieke uitputting en je kunt onderweg prachtige foto’s maken.
 • Ga kajakken: Kajakken geeft je een gelijkwaardige ervaring als de boottochten, alleen is dit meer een persoonlijke ervaring. Je peddelt zelf door het water en geniet van het uitzicht op je eigen tempo. Het enige dat je nodig hebt zijn jouw kajak skills en de uitrusting die je daar kunt verkrijgen.
 • Maak een rondvlucht: Wat is beter dan de uitzichten van dichtbij kunnen bekijken? Ze bekijken van bovenaf. Je kunt een rondvlucht nemen in Milford Sound met een klein vliegtuigje of per helikopter om de geweldige uitzichten van de waterwegen, bergtoppen en valleien te bekijken.

Beste tijd om te reizen naar Milford Sound

De beste tijd om Milford Sound te bezoeken

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het plannen van de beste tijd om Milford Sound te bezoeken. De beste tijd voor een wandeling is tussen december en februari. Gedurende deze maanden is het zomer in Nieuw-Zeeland en de temperaturen zijn dan meestal tussen de 18-20 graden Celsius en zorgen voor een veilige wandeling in deze periode.

Als je de grote drukte wilt vermijden dan zijn maart tot april en de maand december de beste tijd voor een bezoek. Door de temperaturen in deze maanden krijg je de dierenwereld van Nieuw-Zeeland te zien. Zorg ervoor dat je op tijd boekt wanneer je van plan bent om gedurende deze maanden te gaan om ongemakken te voorkomen.

Schitterend Milford Sound, Nieuw Zeeland

Tips om van je trip naar Milford Sound te genieten

 • Kleding: Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt om je de vrijheid te geven om te bewegen. Sneakers zijn de beste keuze omdat dit ervoor zorgt dat je gemakkelijk en snel kunt bewegen. Zorg er ook voor dat je een jasje bij je hebt omdat het best koud kan worden. Zonnebrillen en hoeden zouden ook deel moeten zijn van je bagage.
 • Zorg ervoor dat je een fles water bij hebt wanneer je met een tour of boottocht mee gaat. Het laatste wat je wilt is gedehydreerd raken op Mitre Peak. Een aantal snacks zullen ook handig zijn voor het geval je trek krijgt.
 • Onthou dat er weinig telefonisch bereik is in het grootste deel van het gebied. Zorg ervoor dat je dit meeneemt in je planning om problemen te voorkomen.

Milford Sound bezienswaardigheden

Een trip naar Milford Sound is iets wat je minstens een keer in je leven moet ervaren. Er zijn zoveel adembenemende bezienswaardigheden op deze ene plek die je zo comfortabel mogelijk zullen houden in het koude weer. Er is zo veel om te zien en om van te genieten en als je de tips hierboven volgt dan zul je zeker een onvergetelijke trip hebben.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder

Reis inspiratie: Cancun, het verre oosten van Mexico

Reizen Idee 28 mei

Cancun, het verre oosten van Mexico

Als er een plek was waar je op je instincten kunt vertrouwen om je te helpen bij het kieze...

Lees verder