Het beste van Hawaï

Inspiratie door: Reizen Idee     Datum: 30 mei 2021    Afbeelding door: Unsplash | Peter Vanosdall

6 minuten leestijd

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en een bekrachtiging van cultuur en klimaat. Hawaï wordt verondersteld zijn naam te ontlenen aan het grootste eiland. Hawaï staat bekend om verschillende dingen, waaronder activiteiten zoals surfen, snorkelen, duiken, vissen, wandelen en kamperen. Dit is het meest geschikt voor jong volwassenen die van springerige activiteiten en evenementen houden, niet om de oude jongens uit te sluiten. Hawaï staat ook bekend om de heerlijke gerechten, waarvan de meeste traditionele lekkernijen zijn.

Oahu Eiland

Het mooiste en aantrekkelijkste eiland dat je graag wil bezoeken wanneer je in Hawaï bent is Oahu. Het eiland is omringt met prachtige bergen. De Ko’olau bergen liggen aan de oost kant van Oahu en zijn het enige overgebleven schild van de vulkaan. De andere zijn jaren geleden weggespoeld door enorme aardverschuivingen. Het uitzicht vanaf deze bergen is adembenemend. Oahu eiland heeft ook drie van de beste stranden. Laten we beginnen met Lanikai Beach, een van de meest bekende stranden in Hawaï. Het strand is veilig om te zwemmen door het kalme water. Niet ver van het strand zijn twee (wild)natuurreservaten. Dit is voornamelijk voor vogel liefhebbers aangezien deze reservaten worden bewoond door vogels.

Waikiki beach

Een ander strand rondom Oahu is Waikiki Beach en dit is het meest beroemde strand van de wereld. Het biedt een fantastisch uitzicht op diamantkoppen en wordt druk bezocht. Geen jaar gaat voorbij zonder dat het strand massaal bezoekers van over de hele wereld trekt. Waikiki Beach biedt een goede site om te leren hoe je op golven moet rijden.

Waimea beach in Hawaï

Waimea Beach is het laatste strand op dit eiland dat we gaan bespreken. Het is beroemd voor de grote golven die elk jaar te zien zijn van oktober tot april. Om het beste milieu te vinden voor zwemmen en duiken kun je het beste gaan gedurende de zomer.

Molokai’s Halawa Valley

Laten we, afgezien van de stranden en het eiland, eens kijken naar de waterplaatsen die uw rondreis op Hawaï onvergetelijk kunnen maken. Molokai’s Halawa Valley is een van deze plaatsen. Het is een van de oudst bekende nederzettingen op Hawaï. De vallei kan alleen te voet bezocht worden, zonder voertuigen of ander vervoermiddel. De vallei is de thuisbasis van onder andere de Mooula-watervallen en tweehonderdvijftig andere watervallen. Voor degene die er niet van houden om het water in te gaan, maar liever alleen willen bewonderen, kunnen naar Molokai’s Papohaku. Dit strand heeft geweldige golven en het is het grootste witte zandstrand. De zonneschijn en zonsondergang hier zijn prachtig en fantastisch. Hou er rekening mee dan het water hier vrij wild is en het wordt niet geadviseerd om erin te gaan.

Maui’s Haleakala

Maui’s Haleakala is een andere plek die je zeker moet bezoeken. Haleakala betekend het thuis van de zon. Het wordt om verschillende redenen beschouwd als de meest spirituele plek ter wereld. In het zuidwesten van Maui is een vulkaankrater die meer dan 10.000 meter hoog is en een geweldig natuurlijk landschap biedt. Behalve het droge land, heeft Maui ook de zeven heilige poelen. Deze poelen worden gevoed door een beek die door het regenwoud stroomt. Deze ‘pools’ zijn populair om in te zwemmen en voor klif springen.

Hawaï volcanoes national park

Laten we eens kijken naar het grote eiland Hawaï en Volcanoes National Park. Het is een plek met veel amusement en ik weet zeker dat je het geweldig zult vinden. De plek lijkt op het oppervlak van de maan en het is de coolste plek op aarde. Het park heeft twee actieve vulkanen en een van de vulkanen is de meest actieve vulkaan in het universum. Het park biedt de beste omgeving om te wandelen. De sterren aan de hemel op deze plek zijn ongelooflijk verbazingwekkend.

Wailua Falls

Wailua Falls is een van de watervallen waardoor je je hemels zult voelen. De waterval is gemakkelijk bereikbaar met een voertuig en bereikbaar voor iedereen die wacht op het nabijgelegen eiland Kauai. Kauai Island wordt ook wel het tuineiland genoemd. Dit komt doordat het regenwoud het grootste deel van het oppervlak bedekt. Het is het oudste en groenste eiland van Hawaï. Het grootste deel van het eiland is bedekt met bossen en bergen. De beste tijd om het eiland te bezoeken is tussen september en november of van april tot juni als het weer geschikt is. Wanneer u het einde van Kauai bereikt, bereikt u het populaire Kee-strand. Het strand is uniek op zichzelf. Aan de oevers vind je wilde kippen. Als je hier zwemt, heb je misschien een ontmoeting met Ulua vissen. Op dit strand heb je ook een mooi uitzicht over de ongerepte wildernis.

Molokai zeekliffen

Als je van hoogtes houdt of je hoogtevrees wilt overwinnen, moet je een bezoek brengen aan de Molokai zeekliffen. Het zijn de hoogste en grootste kliffen ter wereld. Hun schoonheid zal je sprakeloos achterlaten. Het is hier niet veilig om bij deze stranden te zwemmen. De meeste plaatsen zijn niet bereikbaar met voertuigen.

Mauna Kea in Hawaï

Mauna Kea is een andere plek die je niet mag missen tijdens je vakantie op Hawaï. Het is een witte berg. Als je graag sneeuw ziet in een kouder klimaat, moet deze plek ideaal zijn voor jou. Het is de thuisbasis van ’s werelds grootste telescopen. In de berg zie je de lucht dichterbij en op een heel nieuw niveau.

Mount Kilauea

Ik weet zeker dat je een bezoek aan de hotste plek van Hawaï niet wilt missen. Mount Kilauea is de plek waar je doorweekt wordt in de zon. Het is het jongste schild van vulkanen, maar een van de meest actieve. De berg is vanaf de jaren negentig continu aan het uitbarsten. De berg is een van de gevaarlijkste plaatsen, maar trekt nog steeds het grootste aantal toeristen. De berg brandt fel en wordt door de lokale bevolking daarom de godin van het vuur genoemd.

Big Islands rainbow fall

Wanneer je tour door Hawaï tot een einde komt, zou je de Big Islands regenboog watervallen nog moeten zien, ook bekend als Waianuenue watervallen. Het dankt zijn regenboog naam aan de regenbogen die elke dag om tien uur ’s ochtends verschijnen. Er zijn ook de Akaka watervallen in de watervallen van het grote eiland. Het is de gemakkelijkste waterval om te bereiken.

Hawaï is de beste plek om rond te reizen tijdens je volgende vakantie.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Cancun, het verre oosten van Mexico

Reizen Idee 28 mei

Cancun, het verre oosten van Mexico

Als er een plek was waar je op je instincten kunt vertrouwen om je te helpen bij het kieze...

Lees verder