Het Zillertal een schitterend stukje Oostenrijk

Datum: 21 september 2006   

2 minuten leestijd

In het hart van Tirol bevindt zich het langgerekte Zillertal, een dal dat bestaat uit een aaneenschakeling van bekende wintersportbestemmingen als Kaltenbach, Stumm, Mayrhofen, Ramsau/Hippach, Fügen, Hochfügen, Gerlos, Wald/Königsleiten en Zell am Ziller. Het Zillertal vormt met al haar idyllische dorpjes en boerderijtjes een schitterend stukje Oostenrijk.

Met één grote skipas bestrijkt u het gehele gebied. Tussen alle verschillende dorpen rijden regelmatig skibussen waarvan u met uw skipas gratis gebruik kunt maken. Ook kunt u hiermee gratis met de trein van Jenbach naar Mayrhofen. In geval van slechte sneeuwomstandigheden biedt de gletsjer van Hintertux zelfs 100% sneeuwzekerheid (deze gletsjer is ook bij de skipas inbegrepen). In totaal omvat het Zillertal ongeveer 620 kilometer pistes. Bij voldoende sneeuw tot in het dal hebben ook langlaufers in het Zillertal oneindig veel mogelijkheden. De skipas zoals u die waarschijnlijk kent, heeft in het Zillertal plaatsgemaakt voor een chipkaart (ook wel keycard genoemd). Voor deze chipkaart betaalt u ter plaatse een borg van circa € 2,- die u weer terugkrijgt indien u de chipkaart onbeschadigd inlevert aan het einde van uw vakantie.

Ski dorp Kaltenbach in het Zillertal Kaltenbach is in opkomst. Dit dorpje tussen Fügen en Zell am Ziller is hard op weg zich op de kaart te zetten van het Zillertal en Tirol. Een uitdagend, gevarieerd, sneeuwzeker en groot skigebied. De pistes zijn uiteenlopend van uitdagend tot makkelijk, van bosrijk tot mooi gelooiende besneeuwde alpenweides. Als eerste in het Zillertal heeft het skigebied Hochzillertal een dalafdaling die kunstmatig besneeuwd wordt en tot ver in april de mogelijkheid geeft om helemaal tot in Kaltenbach te skiën. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe liften bijgekomen!

Informationsbüro Hochzillertal
A-6272 Kaltenbach
Tel: +43 / 5283 / 2800

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder