Japan

Datum: 15 maart 2007   

19 minuten leestijd

Japan ligt langs de kust van het Aziatische continent. Ongeveer 10.000 jaar geleden werd de landbrug tussen Japan en het vasteland overstroomd door het hoge zeewater. Tegenwoordig bestaat Japan uit een ketting van eilanden, 4 grote en ongeveer 1000 kleine eilanden. Deze eilanden vormen een bergachtig district van ongeveer 3000 km lang. De hoogste berg is de berg Fuji, deze berg is perfect symmetrisch en ongeveer 3776 meter hoog. Veel van deze Bergen zijn vulkanisch. Hierdoor hebben de eilanden een mooi landschap met heetwaterbronnen maar tegelijkertijd maken deze vulkanen dit gebied gevoelig voor aardbevingen. Japan staat bekend als een van de plaatsen ter wereld met de hoogste seismologische activiteit.

Japan wordt ongeveer 1000 keer per jaar getroffen door een aardbeving, maar de meeste aardbevingen zijn nauwelijks voelbaar.De hoofdstad van Japan is Tokio. In deze stad kan men het succes van Japan in actie zien. Tokio is niet ten prooi gevallen aan de supermarkt cultuur. Hier zijn de straten nog gevuld met kleine speciaal zaakjes en restaurantjes. Ginza is het meest bekende winkel gebied van Tokio. Kyoto is de stad van de tempels. Deze stad was de keizerlijke hoofdstad tussen 794 en 1868 na Chr. Kyoto functioneert nog steeds als het grootste culturele centrum van Japan. Het keizerlijke paleis is een van de culturele bezienswaardigheden van Kyoto. In het oosten van Kyoto kan men de mooiste tempels bezichtigen, rustige wandelingen maken en genieten van het traditionele nacht vermaak in Gion. Oaska is de derde grote stad in Japan. Deze stad herbergt een aantal mooie historische gebouwen. Nagasaki is een levendige en kleurrijke stad, aan het einde van de tweede wereld oorlog is deze stad echter getroffen door de tweede atoombom. Hierdoor zijn historische gebouwen verwoest en kan men niet meer zien dat in vroeger tijden Portugal en Nederland hier veel invloed hadden. De stad staat bekend als de meest internationale stad van Japan. Een uur ten noorden van Nagasaki vindt men Huis ten Bosch. Dit is een wonderlijke reconstructie van een Nederlandse stad compleet met molens, dijken, een replica van het koninklijke huis, tulpen en een kaaswinkel. Kirishima staat bekend om zijn bergachtige landschap, de warmwater bronnen en de imposante Senriga-taki waterval.

Japan verwelkomt toeristen
De hoogste berg van Japan is de berg Fuiji, aan de noordkant van deze berg liggen de vijf mooie Fuiji meren. Mogelijke activiteiten in Japan zijn wandelen, fietsen, skien, duiken en golfen.De overheersende godsdienst in Japan is het Shintoisme en tevens het (zen)boeddhisme kent een grote aanhang. Aardig is eens een Japanse vechtsport bij te wonen. De Japanners hebben verder eigen gebruiken: buigen in plaats van handen schudden en je schoenen uitdoen als je naar binnen gaat. Japanners zijn gedisciplineerd en georganiseerd. Zo wordt altijd een deur voor je open gehouden en wordt de leuning van de roltrap altijd gepoetst.Momenteel zijn er zeven steden en regios in Japan die een kortingen aanbieden in de vorm van de zogeheten ‘Welcome Card’. Door middel van deze Welcome Cards kunnen buitenlandse toeristen op vertoon van deze kaart reducties krijgen. De kaart is te gebruiken bij uitstapjes naar onder andere het museum, eten, souvenir shops en accommodatie. De Welcome Card is op dit moment voor de volgende gebieden voorhanden; Aomori Prefecture (Noord Honshu), Kagawa Prefectuur, Narita City (en omgeving), Nagahama City (en omgeving), Fukuoka City, Kitakyushu City, Hokkaido Island. Deze kaarten zijn verkrijgbaar op vertoon van een paspoort bij de toeristische informatie centers (TICs) of de locale toeristische informatie offices. Deze worden aangegeven met een ”i” van Information Centers. Daarnaast zijn er verscheidene goodwill groepen, deze bestaan voornamelijk uit studenten, huisvrouwen en gepensioneerden. Deze mensen gebruiken hun buitenlandse talenkennis om toeristen rond te leiden. Deze goodwill groepen zijn geregistreerd bij het JNTO en dragen een badge. Er zijn 58 goodwill groepen die toeristen gratis toers aanbieden door de stad en omgeving in het engels maar ook in andere talen. Sommige toerleiders hebben een vaste wandel route beginnend op een vaste plaats en vaste tijd, waaraan u zonder iets te bespreken kan deelnemen. Anderen inventariseren eerst wat de toeristen willen en stellen aan de hand daarvan een programma / toer op. Wanneer u met de tourleider een hapje gaat eten of bijvoorbeeld een museum bezoekt, dan is het normaal dat de groep deze kosten draagt. Houdt u er rekening mee dat musea op maandag gesloten zijn. In Japan zijn er vele culturele uitstapjes te maken die geheel gratis zijn. Wil u naar een bier museum, food galerietjes, hi-tech elektronische consumenten producten showrooms, fabrieken waar de cosmetica wordt gemaakt of televisie studios, het is allemaal mogelijk. Er zijn zoveel dingen te zien dat er voor ieder welk wat wils is. Voordat de vele culturele activiteiten worden opgenoemd is het de moeite waard om te vermelden dat het seizoen waarin u reist invloed uit oefent op de de drukte van de door u bezochte toersitische attracties. Juni tot Augustus is waarschijnlijk het rustigste seizoen, maar vergeet niet dat tijdens deze maanden het zeer vochtig en warm in Japan is.

Natuur in Japan

Flora in Japan
Japan heeft meer dan 2500 verschillende plantensoorten en 150 bomensoorten, waaronder eiken, palmen, dennenbomen, beuken, populieren, esdoorns, magnolia’s en de beroemde bloeiende pruimen en kersenbomen.

Fauna van Japan
Japan heeft meer dan 400 vogelsoorten waaronder de kleurrijke Indische pitta en de Japanse kraanvogel. In Japan leven zoogdiersoorten die nergens anders voorkomen. Deze dieren zijn zeer zeldzaam, twee van deze diersoorten zijn het Japanse shikahert en de Japanse slaapmuis. Rondom de Japanse eilanden leven vele dolfijnen en walvissen.

Nationale parken Japan
Chichibu-Tama nationale park en het Kirishima Nationaal park.

Daisetsuzan National Park
Japans grootste nationale park (2309 km2/1432 mi2) is gelegen in Hokkaido. Hokkaido is het meest noordelijke en twee na grootste eiland van Japan. Het park, wat bestaat uit meerdere berg groepen, vulkanen, meren en bossen is een spectaculair wandel en ski gebied. Het is ook zeer geliefd bij de mensen die in de zomer en in het begin van de herfst een paar dagen weg willen van al de drukte en de dagelijkse sleur. Sounkyo is het toeristische middelpunt van het park. Er is een hot spring resort. Furano is een van de meest bekende ski resorts. De poeder sneeuw wordt door vele beschouwd als de beste sneeuw in de wereld.

Klimaat van Japan
Japan heeft verschillende soorten klimaten. Over het algemeen heeft Japan vier seizoenen. Hokkaido heeft een koud klimaat en de Okinawa regio in het zuiden heeft een subtropisch klimaat. De herfst, van september tot en met november, is de beste periode om rond te trekken aangezien het overdag warm en zonnig is en de avond koel. De winter, december tot en met februari, is koud en redelijk droog. Behalve in het noorden, Honshu en Hokkaido, waar het veel sneeuwt. In de lente, maart tot en met mei, is in heel Japan prachtig maar zeer regenachtig. In de zomer, juni tot en met augustus, is het heet en droog. Een tyfoon komt alleen in de periode september tot en met oktober voor maar duurt meestal niet langer dan een dag.

Japan Cijfers en feiten

Volledige naam : Japan
Oppervlakte : Land 377.435 km².
Inwoners : 126,5 miljoen
Hoofdstad : Tokyo (11 miljoen inwoners)
Bevolking : Japanners, Koreanen
Talen : Japans
Overheid : Constitutionele monarchie
Industrie en Producten : High-teck elektronische apparatuur, motorvoertuigen, kantoormachines, chemicaliën
Belangrijkste handelspartners : USA, Hong Kong, Taiwan, Zuid Korea, China, Duitsland

Japan gewoontes, lokale gebruiken

Lokale keuken van Japan
Eet een keer Sushi in Japan. In dit land wordt de heerlijkste verse Sushi gemaakt.Eetgewoontes van een gemiddeld Japans gezin ziet er natuurlijk anders uit dan die van een Nederlands gezin. Zo heeft men meestal een traditioneel Japans ontbijt van gestoomde of gestoofde groente, gekookte rijst, vaak voorzien van een rauw ei en misosoep ,vaak met tofu.De lunch kan bestaan uit de chirashi zushi en groenten. Ook wordt wel een bentô (lunchdoos) gebruikt. Dit is een doos met daarin gekookte rijst, augurk, vis of vlees. Deze bentô zijn overal te koop, bijv. in theaters. Het zijn meestal mooi uitgevoerde dozen en vaak heel specifiek voor bepaalde streken. Vergelijkbaar zijn de ekiben. Deze zijn in de treinen en op de stations te koop.Als diner heeft men vaak rijstgerechten, maar ook gerechten als teriyaki of visgerechten met gekookte rijst, soep en natuurlijk groene thee.Bij het eten wordt niet de volgorde aangehouden zoals wij die kennen. Soep bijv. wordt vaak aan het eind gegeten maar kan tijdens de hele maaltijd genuttigd worden. Alle gerechten worden bij het begin al neergezet zodat alles door elkaar gegeten kan worden.

Omgangsvormen in Japan
Vergeet niet een kleine buiging te maken bij het introduceren van uzelf. Hoogstwaarschijnlijk zal degene aan wie u zich introduceert ook een kleine buiging maken. Dit getuigt van respect jegens elkaar. Wanneer u de tijd heeft, ga eens in een druk bezocht park zitten en kijk naar de mensen die u passeren. Dit is een hele leuke ervaring. U ziet op deze manier hoe de Japanners zich in het openbaar bewegen en gedragen. Uiteindelijk zal een Japanner naar u toe komen om een praatje met u te maken. Vooral middelbare school kinderen vinden het leuk om met buitenlanders te kletsen.

Fooien geven in Japan
Als u een tip wil geven in Japan, doe dat dan niet in de vorm van geld,fooien geven ziet men in Japan als belediging! maar een klein presentje wordt wel op prijs gesteld.

Religie in Japan
De twee belangrijkste godsdiensten in Japan zijn Shinto en Boeddhisme. Shinto is Japan’s inheemse godsdienst en is ontstaan in het verre verleden. Men geloofde in de Kami, geestelijke krachten in bomen, bergen, zee of wind. Het oude volk van Japan eerde deze krachten en leefde in harmonie met de natuur.Later ontwikkelde Shinto zich verder en werden ook voorouders, helden en andere personen opgenomen in de Kami. De Kami worden vereerd in Schrijnen. (Jinja)Boeddhisme onstond in India en kwam in het midden van de zesde eeuw via China en Korea naar Japan. Er zijn binnen het Boeddhisme verschillende stromingen. Er zijn veel boeddhistische tempels in Japan en veel gezinnen hebben ook boeddhistische altaren in hun huis waar aan ze hun voorouders vereren.Veel mensen zeggen tegenwoordig dat ze geen bepaalde godsdienst hebben, maar de meesten nemen deel aan zowel de Shinto- als aan de Boeddhistische gebruiken. Zo gaan bijvoorbeeld huwelijksplechtigheden volgens Shinto-traditie, en zijn begrafenissen meestal boeddhistisch.Verder werd in het midden van de 16e eeuw het Christendom naar Japan gebracht door Portugese missionarissen, maar slechts een klein percentage van de bevolking is Christen

Japan evenementen en culturele attracties

Evenement :Gantan, Nieuwjaarsdag
Gantan, nieuwjaarsdag ,de viering van het begin van het nieuwe jaar.

Evenement :Seijin no hi, meerderjarig-worden-dag
Tweede maandag in januari,Seijin no hi, meerderjarig-worden-dag het bemoedigen van jonge mensen die beseffen dat ze meerderjarig worden (op 20-jarige leeftijd) en dat ze zullen proberen om hun leven onafhankelijk te leiden, en het vieren van deze gelegenheid.

Evenement :Kenkoku kinen no hi
11 februari, Kenkoku kinen no hi, de herdenking van het stichten van de natie. De herdenking van het stichten van de natie en het ontwikkelen van een patriottische geest.

Evenement :Shunbun no hi
23 maart, Shunbun no hi, Lentenachteveningdag, het bewonderen van de natuur en het met liefde benaderen van alles wat leeft.

Evenement :Muziekfestival Reggae Sumfest
Juli, Augustus muziekfestival op het strand in Montego Bay

Evenement :Midori no hi
29 April, Midori no hi, Groene dag, het cultiveren van een rijke geest door zich een te voelen met de natuur en haar gaven te waarderen.

Evenement :Kenpo kinenbi
3 Mei, Kenpo kinenbi, Grondwet-herdenkingsdag, de herdenking van de uitvoering van de Grondwet van Japan en het verwachten van de groei van de natie.

Evenement :Kodomo no hi
5 Mei, Kodomo no hi, Kinderdag,het respecteren van de persoonlijkheid van kinderen en hen steunen bij het streven naar geluk; ook het uitdrukken van waardering voor alle moeders.

Evenement :Umi no hi
3de maandag in Juli, Umi no hi, Oceaandag, het danken van de zee voor haar gunsten en het wensen van voorspoed aan Japan, land van de oceaan…

Evenement :Keiro no hi
3de maandaag van September, Keiro no hi, respect-voor-de-ouderen-dag,het houden van de ouderen die vele jaren van hun leven aan de samenleving hebben gewijd, en hen respecteren en het vieren van hun lange leven.

Evenement :Muziekfestival Reggae Sumfest
23 September, Shubun no hi, herfstnachteveningdag, het respecteren van voorouders en het zich herinneren van de overledenen.

Evenement :Muziekfestival Reggae Sumfest
2de maandag in Oktober, Taiiku no hi, dag van de sport, het genieten van en leren over sport en het ontwikkelen van een gezonde geest en een gezond lichaam.

Evenement :Bunka no hi
3 November, Bunka no hi, Dag van de kultuur, het waarderen van vrijheid en vrede en het cultiveren van cultuur

Evenement :Kinro kansha no hi
23 November,Kinro kansha no hi, Dankdag voor arbeid,het waarderen van arbeid, het vieren van productie en er elkaar voor bedanken.

Evenement :Tenno tanjobi
23 december, Tenno tanjobi, verjaardag van de keizer,het vieren van de verjaardag van de keizer.

Japan Toeristisch
Als u naar Japan komt, moet u Japan ervaren. U hoeft van tevoren niet veel te weten over het land. In elk deel van Japan en in elk seizoen vinden festivals plaats in allerlei soorten, van energie gevend tot subtiele festivals, waarnaar u ook op zoek bent. Na het festival kunt u relaxen in een hete bron. En als u opgefrist bent, kunt u genieten van bijvoorbeeld een thee ceremonie. Indien u van wat meer actie tijdens uw vakantie, ga dan naar een van de vele pretparken die Japan te bieden heeft.

Toeristiche ativiteiten in Japan
Veel nationale parken in Japan hebben wandelroutes. In de buurt van Tokio de populaire wandelroutes zijn Nikko en Chichibu-Tama Nationaal Park. Er zijn goede maar wel geïsoleerde wandelroutes in Gumma prefectuur en in de Kansai regio van Nara. Om het Japan te ontdekken wat maar weinigen hebben gezien, moet u naar de dun bevolkte Centrale Alpen gaan. Skiën is normaal mogelijk van December tot April. De meeste ressorts zijn op het Honshu eiland, maar u kunt ook goed skien in Hokkaido. Het Okinawaanse eiland in het zuid westen van Japan zijn populaire bestemmingen om te duiken. Fietsen is nog altijd wel de meest populaire sport in deze minder bergachtige regio’s. Golf staat in Japan gelijk aan prestige. Als u wil golven moet u een goedgevulde portemonnee meebrengen. Tarieven om te golven beginnen meestal vanaf $100 per dag.

Kyoto Japans cultureel centrum
Kyoto was de hoofdstad van het imperium tussen 794 en 1868. Nu heeft het nog steeds de functie van cultureel centrum van Japan. Kyoto heeft honderden tempels en tuinen. Het oostelijke gedeelte van Kyoto, het Higashiyama district, heeft een hoge prioriteit met betrekking tot het bezoeken van de mooie tempels, heerlijke wandelroutes en traditionele avond entertainment in Gion. De Sanjusangen-do Tempel is een hoogtepunt. Deze tempel bezit 1001 standbeelden van de boeddhistische godin van vergiffenis. Er zijn tevens een aantal zeer merkwaardige en bijzondere Zen tempels in noord west Kyoto, zoals bijvoorbeeld Kinkaku-ji Tempel. Deze is afgebrand door een obsessieve monnik in 1950. Later is deze tempel weer compleet herbouwd. Gedurende het hele jaar zijn er honderden festivals in Kyoto. Het is belangrijk dat u uw accommodatie ruim van tevoren geboekt heeft. De meest spectaculaire festivals zijn de volgende; Aoi Matsuri (15 Mei); Gion Matsuri (17 Juli); Damon-ji Gozan Okuribi (16 Augustus); Kurama-no-Himatsuri (22 Oktober).

Nagsaki
Nagasaki is een drukke en kleurrijke stad. Helaas verduistert het rampzalige lot als tweede atoombom doel, het fascinerende verleden van contact met de Portugezen en de Nederlanders. Ukrami, het epicentrum van de atoom explosie is heden ten dage een florerend en vredige buitenwijk waar het A-bom museum staat. Dit museum heeft beelden van de vreselijke nucleaire vernietiging. Het Hypocenter Park heeft een zwarte kolom van steen, die precies het punt markeert waar de bom is geëxplodeerd. Dagelijks luidt een bel om precies 11.02, de tijd van de explosie. Een uur rijden ten noorden van Nagasaki is Huis ten Bosch gebouwd. Een merkwaardige reconstructie van een Nederlandse stad, compleet met windmolens, dijken, replica van het huis van de Nederlandse koninklijke familie, tulpen en een kaas shop.

Reizen naar Japan

Vliegen naar Japan
New Tokyo International (Narita) Airport, en Kansai International Airport zijn de twee belangrijkste luchthavens in Japan. Vanaf Tokyo International (Haneda) Airport vertrekken over het algemeen de binnenlandse vluchten. Luchthaven belastingen is reeds in de prijs doorberekend wanneer u een ticket koopt voor een bestemming buiten Japan en u vanaf Narita Airport vliegt. Als u vanaf Kansai Airport vliegt is de luchthavenbelasting nog NIET in het ticket doorberekend. De kosten voor deze belasting bedragen 2.650 Yen voor een volwassenen en 1.330 Yen voor een kind (leeftijd 2 tot 11). Luchthavenbelasting wordt niet gerekend op Haneda Airport en elke andere luchthaven.

Reizen in Japan

Lange afstand reizen in Japan is een zeer kostbare aangelegenheid. Als u verschillende plaatsen wilt bezoeken, is het verstandig om te investeren in een Japanse trein kaart. Er bestaan in Japan zeer veel verschillende manieren om rond te reizen met allemaal hun eigen prijskaartje. Hier vindt u de verschillende mogelijkheden opgesomd met daarbij in welke prijsklasse het vervoer zich bevindt en eventueel dingen waar u op kan letten, zoals bepaalde kortingen.

Vliegen in Japan
Vliegen is de meest deficiënte manier om Japan te verkennen. Een vliegticket kost waarschijnlijk niet meer dan een treinkaartje voor lange afstanden. Vraag op het vliegveld of dat u in aanmerking komt voor een eventuele korting. Kortingen in Japan kunnen voor buitenstanders nog al raar overkomen. Zo heeft de Japanse luchtvaartmaatschappij kortingen voor vrouwen die met drie of meer reizen, paren die samen 88 jaar of ouder zijn enz.

Busvervoer in Japan
Deze zijn langzamer dan de trein, maar het voordeel van dit type vervoer is dat het stukken goedkoper is dan de trein. Als u reist tijdens de nacht is het aan te raden om met de intercity bus te gaan in plaats van met de trein. In de intercity bus zit u namelijk comfortabeler dan in de trein.

Treinvervoer in Japan
De trein is nog steeds de manier om rond te reizen in Japan. Treinen zijn snel, efficiënt, gaan vaak (en op tijd!), comfortabel, maar ook zeer duur. Als u kiest voor de trein als vervoermiddel in Japan, raden wij u aan in Nederland al een trein abonnement te kopen. Dit abonnement is geldig voor bijna alle soorten treinen in Japan en is goedkoper dan wanneer u losse treinkaartjes zonder deze pas koopt.

Taxivervoer in Japan
Een taxi is zeer handig in Japan, maar schrikbarend duur. U kunt dan beter kiezen voor een andere manier van vervoer als u een budget heeft.

Per Auto Japan ontdekken
Er wordt altijd gezegd dat de Japanse steden met de auto niet te doen zijn voor een buitenlander. En inderdaad, in Tokio wil u zich niet begeven in een auto. Tenzij u een echte waaghals bent natuurlijk. Maar andere Japanse steden zijn met de auto goed te doen. De borden zijn grotendeels in het Engels aangegeven, en het verkeer is relatief rustig te noemen, benzine ligt ongeveer op hetzelfde prijsniveau als in Nederland en parkeren is goed te doen. Japanners rijden aan de linkerkant van de weg.Zou u een motor willen huren dan kan dat, zelfs als u geen motorrijbewijs heeft. Een motor is een uitsteken vervoermiddel als u plaatsjes wilt gaan bezoeken.

Accommodaties in Japan
Accommodatie is relatief duur in Japan. U moet ervan uit gaan dat een budget hotel tussen de 25-35 Dollar per nacht kost. Een middenklasse hotel komt uit op zo’n 35-70 Dollar per nacht. Wilt u chique slapen dan zal u toch al snel boven de 70 Dollar per nacht moeten neerleggen voor een hotel. Als u het zo goedkoop mogelijk wil houden (dus in een goedkoop hotel, normaal uit eten en geen lange afstand reizen) moet u toch al snel zo’n 60 Dollar per dag rekenen. Houdt u er rekening mee dat tijdens het hoogseizoen, nieuw jaar, Golden week (laat april tot begin mei) en het O-Bon festival het erg moeilijk is om accommodatie te vinden.

Japan praktische informatie

Visa
Bezoekers uit de Verenigde Staten, de EU en Australie hebben geen visa nodig wanneer zij Japan voor minder dan 90 dagen willen bezoeken. Bezoekers uit Zuid Afrika dienen wel in het bezit te zijn van een visa.

Tijdsaanduiding in Japan : GMT (Greenwich Mean Time) plus negen uur
Elektriciteit in Japan :Het voltage wat wordt gebruikt in heel Japan is overal 100 Volt. Er zijn twee soorten frequenties in gebruik. Dit zijn respectievelijk 50 Hertz in het oosten van Japan en 60 Hertz in het westen van Japan (inclusief Nagoya, Kyoto and Osaka). Een elektrisch apparaat zoals een haardroger, strijkijzer en scheerapparaat wat converteerbaar is naar verschillende frequenties is daarom handig om bij u te hebben. Heeft u deze niet bij u dan kan een transformator uitkomst bieden.

Gezondheid in en naar Japan
Een vaccinatie voor cholera is verplicht wanneer men uit een met cholera besmet gebied komt. Het is mogelijk om ook een vaccinatie voor tetanus, polio, Japanse hersenvliesontsteking en hepatitis B te nemen, deze vaccinaties zijn niet verlicht. Raadpleeg voor de zekerheid het dichtstbijzijnde GGD of de Travelclinic voor vertrek.

Water en Hygiëne in Japan
Het water uit de kraan is drinkwater. Het is beter om geen water uit beken en of rivieren te drinken. Weinig mensen krijgen last van het eten in Japan. Er is echter 1 gerecht waarvoor men dient op te passen. Fugu (kogelvis), deze vis heeft een dodelijk gif in zich, wanneer deze vis niet goed bereid wordt kan men het gif binnen krijgen. Deze Japanse specialiteit wordt door koks met een certificaat bereid maar ieder jaar sterven een aantal mensen aan dit gerecht.

Gezondheidszorg in Japan
Het is aan te raden om eigen pijnstillers, laxerende middelen, insecten verdelger en zonnebrandcrème mee te brengen. Deze producten zijn moeilijk verkrijgbaar in Japan. Wanneer medicijnen gebruikt worden kan men deze het beste zelf meenemen samen met de bijsluiter, ook wanneer injectienaalden gebruikt moeten worden is het raadzaam deze mee te nemen. Het is aan te raden om eigen condooms mee te brengen aangezien de condooms in Japan niet erg stevig zijn. Wanneer men condooms in Japan wil kopen is het raadzaam om Amerikaanse condooms te nemen.

Telefoneren in en naar Japan
Het internationale toegangsnummer van Japan is 81. Wanneer men vanuit Japan wil bellen dient men voor het toegangsnummer van het desbetreffende land en het telefoonnummer 001, 0041 of 0061 te draaien. Een internationale operator die hulp kan bieden bij het telefoneren kan met het nummer 0051 bereikt worden. In geval van nood kan men de volgende telefoonnummers draaien: brandweer: 119, politie: 110, politie (Engelstalig): 335010114, Japanse hulplijn: 120461997.

Geldkoers Japan
De munteenheid in Japan is de Japanse yen. Het grootste gedeelte van de betalingen in Japan wordt in cash verricht. Credit Cards worden steeds populairder en de meest bekende credit cards als Visa, Dinners Club, American Express en MasterCard worden veel gebruikt en geaccepteerd. Travellers cheques kunnen worden ingewisseld bij de grotere banken, hotels en sommige tax-free winkels. Om wisselkoers verschillen te ontwijken wordt geadviseerd om Traveller cheques in Japanse Yens mee te nemen. De invoer van lokaal geld is ongelimiteerd. De uitvoer van Japanse Yens is gelimiteerd tot 5.000.000 yens.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder