Keniaans vliegtuig vermist

Datum: 5 mei 2007   

1 minuten leestijd

Een Keniaans passagiersvliegtuig dat op weg was van Abidjan in Ivoorkust naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi is kort na een tussenlanding in Kameroen verdwenen. Al het contact met de Boeing 737-800 van Kenya Airways is verbroken, maakte de maatschappij zaterdag bekend.

Aan boord van het vliegtuig bevinden zich 106 passagiers en negen bemanningsleden. Volgens een hoge functionaris van Kenya Airways heeft de verkeerstoren in Douala, Kameroen, kort na vertrek van het toestel het laatste teken van leven gekregen. We hebben momenteel geen details over wat er is gebeurd met ons vliegtuig, aldus Titus Naikuni.
Volgens bronnen binnen de Kameroense autoriteiten ving de luchtverkeersleiding noodsignalen van het toestel op kort nadat het was opgestegen van Douala. Over de locatie van waar de signalen werden uitgezonden, konden de bronnen nog niets zeggen. De luchtmacht van het Afrikaanse land heeft twee helikopters ingezet voor een zoektocht naar de Boeing. Alle politieagenten in de regio Douala zijn ingezet in een poging het vliegtuig te lokaliseren.

Kenya Airways zag zich in 2000 voor het laatst geconfronteerd met een vliegtuigcrash. Vlucht 431 van Abidjan via het Nigeriaanse Lagos naar Nairobi stortte kort na de start in zee. Daardoor vonden 169 van de 179 inzittenden de dood.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder