Kerst in de Belgische Ardennen

Datum: 20 december 2006   

2 minuten leestijd

Bij L’Auberge du Notaire in de Belgische Ardennen is alles verrassend anders. De omgeving van L’Auberge du Notaire, het pand, de gastenkamers, de manier waarop er voor je gezorgd wordt, het ontbijt en de maaltijden.
Wat het verrassend anders logeren vooral betekent is dat je bij een ander logeert, maar weet dat je thuis bent.

En in L’Auberge du Notaire slaap je niet, daar logeer je. Je logeert in een oude meesterswoning, in een huis met een verhaal. Op een plek waar mensen met passie voor je zorgen.
De eigenaren -Monique en Mart- denken dat het verrassend anders is om te logeren bij mensen die je naam kennen, die onthouden dat jij warme melk bij je thee wilt of dat jij geen vis lust. Die tijdschriften op je kamer klaarleggen, je een paraplu meegeven voor als het regent en die er voor je zijn als er ’s nachts wat met je is.

De statige houten trap voert naar de verdiepingen waar de kamers zijn gesitueerd. De gastenkamers hebben een naam die verwijst naar de voormalige functie van de kamer. Zo logeer je bijvoorbeeld in de ‘Kamer van de notaris’, in ‘De Pingpongkamer’ of in ‘Het archief’. Wie bij L’Auberge du Notaire logeert, slaapt in een kamer met de originele houten vloer. Historische details zoals authentieke schouwen, ronde hoekkasten, oude encyclopedieën of een Remington typemachine zijn stijlvol gecombineerd met moderne elementen. Zo vind je op de ene kamer een Rietveld-stoeltje en op een ander een bureau dat van de notaris was. Resultaat: een eigentijds maar toch tijdloos geheel.

En wil je nog weg met Kerst? L’Auberge du Notaire heeft een speciaal kerstarrangement: Noël chez le notaire Er is nog plaats!

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder