Kerstmarkt Düsseldorf, moet je heen gaan!

Datum: 13 november 2019   

3 minuten leestijd

In Düsseldorf vind je een van de leukste kerstmarkten van Duitsland en telt wel zeven kerstmarkten verspreid door de stad en liggen op loopafstand van elkaar, dus je kunt deze in een dag bezoeken.

De kerstmarkt van Düsseldorf opent 21 november tot en met 30 december.

Hieronder volgen de zeven kerstmarkten van Düsseldorf:

1. HANDWERKER MARKT
Begin bij de Handwerker Markt op de Marktplatz van Düsseldorf direct voor het Rathaus. Een sfeervolle kerstmarkt met allerlei kraampjes in dezelfde stijl als het Renaissance-raadhuis. Bij de kunsthandwerkers vind je bijzondere zelfgemaakte kerstcadeaus en souvenirs.

2. Altstadt Markt
Van de Handwerker Markt loop je verder naar de Altstadt Markt in de Marktstrasse en de Flinger Strasse en drink daar bij de Glühweinpiramide een lekker glaasje glühwein tegenover het Carsch-huis en wandel langs de gezellige kraampjes van de kerstmarkt. Ook vind je in de Altstad van Düsseldorf veel restaurants om wat te eten en gezellige kroegen.

3. STERNCHEN MARKT
De volgende thema-kerstmarkt van Düsseldorf, de Sternchen Markt, ligt wat verscholen in het binnenhof van het Wilhelm-Marx-Haus en daar ben je even weg van de drukke winkelstraten van Düsseldorf, maar deze kleine Weihnachtsmarkt is wel een van de mooiste versierde kerstmarkten van Düsseldorf, dus sla deze markt zeer zeker niet over!

4. ENGELCHEN MARKT
De Engelchen Markt vind je op de Heinrich-Heine Platz tussen de Altstadt en de Königsallee in. Tevens een mooie plek om je op te warmen met een glaasje glühwein of warme chocolademelk en bij het muziekpaviljoen sta je lekker beschut tegen de regen, wind en sneeuw.

5. MÄRCHEN MARKT
Schadowplatz, ligt tussen de Schadowstrasse en de Königsallee, verandert rondom de feestdagen in een sprookjesachtige wereld voor jong en oud en is een leuke kerstmarkt voor gezinnen. Kinderen kunnen een rondje maken in de draaimolen, naar sprookjes luisteren en jan natuurlijk ook de kerstman ontmoeten, die hier elke vrijdag even langskomt.

6 .KÖ-BOGEN MARKT
Vlakbij de Hofgarten is de Kö-Bogen Markt, zeker de moeite waard voor gezinnen met kinderen. In de kindertent vinden verschillende theatervoorstellingen plaats en ook is er een schaatsbaan. Ook kun je regelmatig genieten van live muziek. En naast deze kerstmarkt vind je het luxe warenhuis Breuniger voor de laatste kerstinkopen.

7. SCHADOW MARKT
Aan de Schadowstrasse is de Schadow Markt en deze markt ligt aan een van de populairste winkelstraten van Düsseldorf en sla je slag in de 150 winkels rondom de Schadowstrasse.

Fijne Kerst in Dusseldorf

Weekendje Kerstmarkt Düsseldorf
Misschien is een dagje Düsseldorf niet genoeg, dus maak er dan een gezellig weekendje weg van en ga op stedentrip naar Düsseldorf. In de stad vind je veel leuke en betaalbare hotels en in de kerstperiode zijn er veel voordelige arrangementen. Vergeet dan ook niet de bezienswaardigheden van Düsseldorf zoals de Rheinuferpromenade, de Medienhafen en de Japanse wijk te bezoeken.

Parkeren Kerstmarkt Düsseldorf
Vanaf Utrecht ben je met de auto in ongeveer 2,5 uur in Düsseldorf. Ga je met de auto, parkeer dan bij een P+R, dit is goedkoper dan in de binnenstad parkeren en heb je ook geen milieusticker nodig. Met de U-bahn of S-bahn reis je makkelijk naar het centrum. Je kunt ook met de trein of met de Flixbus naar Düsseldorf.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder