Madeira reizen

Datum: 12 januari 2012   

3 minuten leestijd

Bezoek de drijvende tuin van de Atlantische Oceaan
Wie zon, zee en cultuur graag wilt combineren met de schoonheid van de natuur moet eens in zijn leven een reis naar het wonderschone Madeira maken. Dit vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan heeft de vakantieganger veel te bieden. Madeira staat ook wel bekend als het Bloemeneiland.

De grote hoeveelheid aan prachtige planten en kleurrijke bloemen maken een onkenbare indruk op je. Met een actiecode Oad kun je bovendien voor een scherpe prijs naar dit magische eiland. Laat je verleiden en maak kennis met de Portugese gastvrijheid. Het mooiste is dat je Madeira het hele jaar lang kunt bezoeken. Het eiland kent een subtropisch klimaat waardoor de temperatuur altijd rond de 20 graden Celsius schommelt.

Funchal
Een must-see op het Portugese eiland is het gezellige Funchal, de hoofdstad van Madeira. Zwerf er langs de knusse markten, door smalle straatjes en over kleurrijke pleinen. Funchal ligt aan de zuidkant van het eiland in een brede baai, tegen de helling van een steile berg. Het is fascinerend om te zien hoe de huisjes tegen de helling aan liggen. Vooral vanuit de Telefrico, een kabelbaan die je op vijfhonderd meter hoogte naar het stadje Monte brengt. ’s Avonds geniet je van een lekker glaasje Maderawijn, afkomstig uit de wijnmakerij die huisvest in een zestiende eeuws klooster midden in de stad. Wandel langs de kade van de jachthaven terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Een stad waar de toerist niet alleen ogen tekort komt, maar waar werkelijk alle zintuigen worden geprikkeld.

Wandeleiland
De drijvende tuin van de Atlantische Oceaan, zoals Madeira ook wel wordt genoemd, is een perfect wandeleiland. Er zijn verschillende routes uitgestippeld die je langs de meest fantastische stukken natuurschoon voeren. Zeer indrukwekkend is een wandeling door het ‘Laurel Forest’, een bos dat bijna twintig procent van het eiland bedekt en het groene hart van het eiland vormt. De meest exotische soorten bloemen en planten in geweldige tinten en vormen zijn een lust voor het oog. Het zien van een waterval is geen uitzondering, zeker niet als je de tocht naar Rabacal maakt. Het is een ontmoeting met de natuur die je altijd bij zal blijven.

Festivals
Het grootste deel van Madeira is katholiek. Er worden dan ook veel gezellige katholieke feesten gevierd. Maar Madeira kent ook een fantastisch Jazz Festival in juli dat in de prachtige tuinen van Parque de Santa Catarina plaatsvindt. Uiteraard is er ook een uitbundig Bloemenfestival. Het Bloemenfestival is het grootste spektakel tijdens de lente. Er rijden versierde praalwagens door de stad, folklore groepen dansen op de pleinen en de straten zijn bedekt met een waanzinnig bloementapijt. Maar het is ook echt een traktatie om de jaarwisseling mee te maken op Madeira. Je aanschouwt hier een vuurwerkspektakel dat groter dan groots uitpakt. Het bloemeneiland wist zelfs eens een plek te bemachtigen in het Guinness Book of Records met het grootste vuurwerkevenement ooit.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder