Mallorca vakantie

Datum: 18 februari 2015   

6 minuten leestijd

Mallorca 2015 vakantiebestemming voor het hele gezin
Mallorca (of Majorca ) is een Spaans mediterraans eiland en behoort bij de Bealearen. Wat velen waarschijnlijk niet weten maar het eiland Mallorca heeft een adembenemende natuurlijke schoonheid. Samen met haar heerlijke weer met in de lente maanden april en mei aangename temperaturen van gemiddeld 20 graden en in de zomermaanden juni,juli en augustus een gemiddelde temperatuur overdag van 28 graden, is Mallorca een perfecte vakantiebestemming voor 2015. Haar eerdere (slechte) reputatie van goedkope massatoeristische vakantiebestemming is voortgekomen uit de grootschalige (hotel) vastgoed ontwikkelingen op het eiland aan de zuidwest kust,gelukkig zijn die tijden voorbij.Badplaatsen die 15 tot 20 jaar terug al een favoriete vakantiebestemming waren voor veel toeristen uit heel Europa,zijn vandaag de dag nog steeds populair gebleven,de meest bekende zijn Magaluf en Palma Nova ten westen van Palma en Can Pastilla ten oosten van Palma.

Mallorca van massa toerisme naar vakantie hotspot in 2015.
In de afgelopen jaren heeft Mallorca zich toeristisch sterk (her)ontwikkelt,door meer de nadruk te leggen op het luxueuze, all inclusive hotels, appartementen, bungalows, aparthotels en vakantiehuizen complexen te bouwen. Ook worden vakantiegangers aangemoedigd om (met de auto,bus of trein) het Spaanse eiland met zijn prachtige kustlijn en binnenland te verkennen, dit kan via diverse interessante excursies, of op eigen initiatief. De oostkust van het eiland bestaat uit vele afgezonderde inhammen, intieme stranden en zijn van een enorme schoonheid. De populaire badplaatsen Cala Millor en Cala Bona zijn een ideale uitvalbasis om hieruit vandaan deze prachtige regio te ontdekken.

Badplaatsen op Mallorca:
*El Arenal
*Playa de Palma
*Alcudia
*Santa Ponsa *Ca’n Pastilla
*Cala Millor
*Cala d’Or
*Cala Bona
*Santa Ponsa
*Playa de Muro
*Calas de Mallorca

Vlakbij Mallorca:
* Ibiza
* Menorca

Reisaanbieders Mallorca:
* Arke.nl
* Kras.nl
* Gogo jongeren reizen
* OAD.nl

Vliegtijd naar Mallorca +/- 2.30 uur

Wandelen,Fietsen maar bovenal genieten op vakantie eiland Mallorca.
Mallorca’s noord- oostkust heeft een enorme baai die de populaire vakantie-badplaatsen Can Picafort en Alcudia omvatten. Dichter bij het meest noordelijke punt (Cap de Formentor), ligt Puerto Pollensa deze badplaats is al een lange tijd favoriet voor vele vakantiegangers uit heel Europa. Dit hele gebied is zeer populair bij fietsers, wandelaars en vogelspotters. De Serra de Tramuntana is de bergketen die parallel loopt met Mallorca’s noordwestkust. Het ruige terrein en de bergtoppen geven nogal een contrast aan met de zachte oostkust. Het is zeker de moeite om een auto te huren en naar Soller, Deia en Valldemossa te reizen, evenals naar de mindere bekende dorpen landinwaarts.

De mooiste badplaatsen voor een vakantie in 2015 op Mallorca.
Mallorca heeft voor ieder wat wils. Kies jouw favoriete vakantiebestemming uit onze onderstaande beschrijvingen en je zal een geweldige vakantie beleven en ieder jaar weer naar het eiland terug verlangen.

Alcudia
Alcudia ligt in het noorden van Mallorca ongeveer 54km van Palma. Het is een zeer vriendelijke, familie badplaats met schitterende stranden, mooie accommodaties en een goede selectie aan bars en restaurants.

Cala Bona
Cala Bona ligt net ten noorden van Cala Millor aan Mallorca’s oostkust.Het centrum heeft een mooi plein dat in de schaduw van het Cala Bona Hotel ligt, dat uitkijkt op een kleine haven.

Cala d’Or
Cala Dor of Cala d’Or is een bekende vakantie-plaats aan de zuidoost kust van Mallorca,deze badplaats heeft grotendeels de excessen van de grootschalige vastgoedontwikkeling en massatoerisme vermeden.

Cala Millor
Cala Millor is de grootste en meest populaire badplaats aan de oostkust van Mallorca.Het is een populaire familie badplaats met een kindvriendelijk zandstrand, dit zandstrand loopt over ongeveer een kilometer langs de vele hotels,appartementen,bars en restaurants die aan dit strand zijn gebouwd.

Cala Ratjada
Cala Ratjada aan Mallorca’s noordoostkust een oude plaats met een echte haven.Deze wordt o,a gebruikt als vertrekpunt voor diverse (excursie) boottochten langs de prachtige kust,vanuit de haven vertrekken ook de veerboten naar Menorca.

Cala San Vicente
Cala San Vicente, of Cala de Sant Vicenç zoals het lokaal bekend staat, is een kleine badplaats aan de noordwest kust van Mallorca, in de buurt van Pollensa.Hoewel er steeds meer toerisme is de laatste jaren blijft Cala San Vicente,zijn oorsprong als vissersdorp behouden.

Can Pastilla
Can Pastilla is één van de (oude) vakantieplaatsen op Mallorca,en ligt op slechts enkele minuten van het vliegveld.Dit is zeker te merken als je hier vakantie viert want om de paar minuten komen er vliegtuigen over de badplaats Can Pastilla.

Can Picafort
Can Picafort ligt in het midden van de baai van Alcudia aan de noordkust van Mallorca. Het strand strekt zich over de volledige lengte van de badplaats uit en gaat verder naar Alcudia en daar nog eens verder.

Magaluf
Magaluf is Mallorca’s oorspronkelijk een de vakantiebestemming voor goedkope pakketreizen.Tegenwoordig is Magaluf één van Spanje’s meest toeristische vakantie bestemmingen en concurreert het met populaire (jongeren) badplaatsen Benidorm en Ibiza als een van de beste plekken om van het nachtleven in de zomervakantie.

Paguera
Paguera ligt op slechts 10 km ten westen van Magaluf aan Mallorca’s zuidwest kust.Het is bijna een exclusieve badplaats voor Duitse toeristen, vrijwel elke bar en restaurant geeft hun menu eerst in het Duits aan voordat ze het in een andere taal aangeven.

Palma
Palma is de hoofdstad van het vakantie eiland Mallorca.Het ligt slechts 5 km ten westen van het vliegveld.Palma is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit de nabijgelegen badplaatsen zoals Magaluf en Palma Nova en is uitgegroeid tot een populaire vakantie bestemming.

Palma Nova
Palma Nova is samen met haar vlakbij gelegen vakantieplaats Magaluf een van Mallorca’s meest toeristische badplaatsen.Hoewel veel van de badplaatsen op het eiland zich heeft vernieuwd met het aanbieden van meer (allinclusive) luxueuze hotels,appartementen, bungalow en vakantiehuizen reizen,blijft Palma Nova wat zij het beste kan, goedkope pakketreizen aanbieden.

Playa de Palma
Playa de Palma is een prachtig strand dat op slechts 6km ten oosten van Palma de Mallorca ligt en vlakbij de internationale luchthaven van Mallorca.Naar het westen ligt het strand van Can Pastilla en naar het oosten ligt het kleine plaatsje Arenal.

Puerto Pollensa
Puerto Pollensa ligt aan de prachtige baai van Pollensa in de noord oostelijke hoek van Mallorca ongeveer 53 km van Palma.Met zijn heerlijke kindvriendelijke zandstrand,het prachtig landschap en mooie hotels,appartementen,bungalows en vakantiehuizen is het al lang een populaire Spaanse vakantiebestemming.

Sa Coma
Sa Coma is een gezellige badplaats aan Mallorca’s oostkust net ten zuiden van het beter bekende Cala Millor.Hoewel er voldoende hotels en appartementen beschikbaar zijn in de badplaats Sa Coma, is de badplaats nog niet uitgegroeid tot een massa toeristische bestemming en is de vakantieplaats het meest geschikt voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen vakantie met het hele familie en ideaal met kleine kinderen,door het mooie strand.

Santa Ponsa
Santa Ponsa is de derde meest populaire badplaats onder Europese toeristen op Mallorca aan de zuidwest kust na Magaluf en Palma Nova.Het aantrekkelijke zandstrand van Platja de Santa Ponsa ligt in een schilderachtige baai in het hart van de badplaats en ligt op loopafstand van de meeste hotels en appartementen.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder