Miami Beach: Beachin & beyond

Inspiratie door: ReizenZoeken.nl     Datum: 16 oktober 2020   

7 minuten leestijd

Er is reeds veel geweten over Miami Beach — het zonnige weer, met palmbomen omzoomde straten, haar witte zandstranden, het bruisende uitgaansleven, de zuivere zonsondergangen, haar LGBTQ-vriendelijke omgeving,… Naast het feit dat Miami Beach Instagram-famous is, zijn er ontelbare redenen waarom deze wereldstad elk jaar opnieuw miljoenen bezoekers aantrekt.

Gewoon Miami Beach

Miami Beach is een natuurlijk en kunstmatig eiland omringd door het turquoise water van de Atlantische Oceaan in het Oosten, en de stevige Biscayne Bay in het Westen. Miami Beach is gelegen op ongeveer 25 minuten verwijderd van de Internationale Luchthaven van Miami en ongeveer 40 minuten van de Fort Lauderdale Luchthaven. Vanaf de stad Miami op het vasteland (ja, dit is anders dan Miami Beach, wat eigenlijk een aparte gemeente is), kan het Strand bereikt worden via prachtige kustwegen, die je al een idee geven waar je je aan kan verwachten in deze stad.

De stad, met ongeveer 92,000 inwoners, heeft een grote Latijns-Amerikaanse gemeenschap. Het helpt dus alvast als je een beetje Spaans of zelfs Frans Creools kent wanneer je Miami wil bezoeken (verkeersborden zijn, naast in het Engels, ook in deze talen). Aangezien het in december tot mei behoorlijk warm en droog is, is dit ook een hoogseizoen voor toerisme, met name tijdens de zomervakantie. Tussen juni en september is het er warm en vochtig, en dalen de prijzen van accommodaties. Let wel op, er is kans op stormweer tussen juni en november.

Miami, all about the beach

It’s all about the beach

Het Strand is te voet toegankelijk, en de beste manier om de stad te ontdekken is daarom zonder twijfel te voet of met de fiets. Dit laat je toe je te vermengen met de locals, maar het bespaart je ook een hele hoop verkeershinder, file en een gebrek aan parkeerplaatsen op sommige locaties. Inwoners van Miami Beach houden van sport en beweging. Zo is de infrastructuur van de stad perfect geschikt voor sportactiviteiten zoals skateboarden, rolschaatsen, joggen of fietsen. Locals oefenen deze sporten daarnaast ook uit als transportmiddel — Of het nu is om naar hun favoriete koffiebar te gaan, naar het werk te gaan, of gewoonweg om zich te verplaatsen. Een alternatief transportmiddel is de hop-on, hop-off Miami Beach Trolley. Deze vervoert je gratis doorheen de stad. De bus heeft vier verschillende routes en er is gratis Wi-Fi aan boord.

Wie bezoekt Miami Beach?

Lokale en buitenlandse toeristen bezoeken deze bruisende wereldstad om te genieten van de zon. Wie kan weerstaan aan de witte zandstranden die zich uitstrekken van North Shore Open Space Park tot South Point Park Pointe op een mooie zonnige dag (met andere woorden bijna het hele jaar door)? Goed om te weten: de stranden zijn slechts op een steenworp verwijderd van de drie andere buurten — South Beach, Mid Beach en North Beach.

South Beach, Miami Beach

South Beach

South Beach, ook SoBe genoemd, is één van de meest populaire plekken in de stad. Hier vind je niet alleen het wereldberoemde strand dat zich uitstrekt van South Pointe Park (het meest zuidelijke gedeelte van het Strand) tot 23rd Street, maar ook het (minstens) even bekende Art Deco Historic District. Dit district heeft de grootste collectie Art Deco architectuur van de hele wereld. Honderden van deze gebouwen doorheen de stad — zoals het Colony Theater op Lincoln Road en het Cavalier Hotel op Ocean Drive — worden in de spotlights gezet tijdens het Art Deco Weekend ieder jaar in januari. Ook zijn er gratis tours die je als bezoeker kan bijwonen om meer te weten te komen over deze pareltjes (Art Basel Miami Beach, één van de grootste kunst shows in de VS, wordt hier elk jaar georganiseerd. Tentoonstellingen worden meestal georganiseerd in het Art Deco District.)

Hier kan je lekker relaxen en zonnen op het strand. Aangezien hier alle evenementen plaatsvinden, kan SoBe snel druk worden. Zorg er dus voor dat je vroeg een plaatsje bemachtigt. Vergeet, daarnaast, zeker niet South Pointe Park en Pier te bezoeken, in het meest zuidelijk gelegen gebied van het eiland. Hier worden heel wat wateractiviteiten georganiseerd, zoals onder andere stand-up paddleboarding, parasailing en jet skiing. Maak een wandelingetje op de boulevard en geniet van indrukwekkende zonsopgangen en zonsondergangen. Hoewel restaurants en bars hier een beetje prijzig kunnen zijn, is het toch een leuke plaats om te dineren als afsluiter van een leuke dag.

Niet ver van South Pointe ligt Collins Avenue – een laan met vele hotels – en de beroemde Ocean Drive, die gekend is voor blitse bars, mooie wagens en prachtig geklede mensen. Indien je hier een nachtje uit wenst te gaan, is het aangeraden om een Uber of Lyft te nemen, aangezien het moeilijk is om parking te vinden in de buurt van Miami Beach. Wees daarnaast gewaarschuwd dat dineren en een glaasje drinken in een bar hier erg prijzig zijn. Miami Beach is over het algemeen een dure stad, dus schrik niet wanneer je het dubbele of zelfs driedubbele moet betalen in restaurants of bars op populaire plaatsen zoals Ocean Drive. Zo kunnen de prijzen voor tequila shots tot $20 en cocktails tot $30 oplopen.

Miami Sunset Harbor

Sunset Harbor

Om wat rust op te zoeken na de drukbezochte Ocean Drive, gaat u naar Sunset Harbor, een pittoreske buurt nabij Biscayne Bay. Sunset Harbor is populairder geworden bij de lokale bevolking door haar mooie boutiques, restaurantjes en cafés. Geniet van een glas met een local met zicht op de Venetiaanse eilanden, een aaneenschakeling van unieke, artificiële eilanden in Biscayne Bay. Eten en drinken is hier aanzienlijk goedkoper dan bij Ocean Drive en andere toeristische gebieden.

Schitterend Miami Beach

Miami Mid-Beach

Voor een resort-gevoel en een gezinsvriendelijke sfeer, moet je op Mid-Beach zijn. Het is er rustiger, maar is niet zo ver van de evenementen op South Beach. In het hart van Mid-Beach ligt de ontluikende revolutionaire culturele buurt genaamd Faena District. Het Faena Bazaar shoppingcentrum en Faena Forum (met haar mooie architectuur), zijn zeker een bezoekje waard.

Miami North Beach

Miami North Beach

Ook het Noord Strand is een bezoekje waard. NoBe, dat zich uitstrekt van 63rd Street tot 87th Street, is de woonplaats van vele locals afkomstig uit Argentinië. Hierdoor wordt de gemeenschap hier “Little Buenos Aires” genoemd. Hier wonen ook tal van Latijns-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse inwoners, wat duidelijk weerspiegeld wordt in het gastronomische en culturele aanbod van deze buurt. Daarnaast zijn er in NoBe verschillende buurten die als historisch benoemd werden, waar je diverse Miami Modern (MimMo) gebouwen kan bewonderen.

Lincoln Road, Miami Beach

Lincoln Road

Voor shopplezier, kunt u terecht op Lincoln Road, een autoluwe straat met winkelcentrum dat zich uitstrekt van oost naar west, parallel tussen 16th en 17th Street. Het is gekend voor haar ‘al fresco’ restaurants waar men gewoon kan relaxen en aan ‘people watching’ kan doen. Hier vind je ook een leuke zondagsmarkt!

Naar het strand, Miami Beach

Miami Beach mag dan wel duur zijn, toch zijn er heel wat gratis activiteiten waar zowel toeristen als locals van kunnen genieten. Een voorbeeld daarvan is de Soundscape Cinema Series, een openluchtbioscoop op de hoek van 17th Street en Washington Ave.; de 3rd Street Beach Yogalessen (die worden georganiseerd op basis van donaties) tijdens zonsopgang en zonsondergang; een openlucht fitness op Muscle Beach; of wandel of fiets op de Miami Beach boulevard die zich uitstrekt van 5th Street in South Beach tot 46th Street in Indian Beach Park.

Het is niet moeilijk om verliefd te worden op het mooie Miami Beach, terwijl je geniet van de nonchalance die er heerst en je laat verbazen door de pracht van het eiland. Het strand is zelfs een aantrekkelijke bestemming voor de meest veeleisende reizigers. De melodieën van de oceaan zijn mooi verweven in de prachtige ziel van het eiland.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder