Op vakantie naar Tenerife

Datum: 8 april 2007   

2 minuten leestijd

Tenerife heeft een aangenaam klimaat niet voor niets praat men over het weer op Tenerife van de eeuwige lente, hierdoor heeft Tenerife een prachtige natuur met vele bloemen en planten soorten in het binnenland, mooie luxueuze hotels van goedkoop naar duur en je vind op Tenerife een overvloed van restaurants waar je uitstekend kunt eten.

Aan zuidkant van het eiland vind je vooral zwarte lavastranden, maar rond de badplaatsen Costa Adeje en Playa las Americas zijn ook enkele witte zandstranden aangelegd met daaromheen leuke strandtenten.

De bekendste bestemmingen op Tenerife zijn: Playa de las Americas deze grote badplaats met veel uitgaansmogelijkheden en zwarte lavastranden is prachtig om vakantie te vieren.Los Cristianos is van klein havendorpje uitgegroeid tot een grote badplaats op Tenerife. Voor gezinnen met kinderen een ideale is Los Critianos als vakantiebestemming.

Costa Adeje ligt hoegenaamd tegen Playa de las Americas aan de wat kleinere badplaats Costa Adeje is moderner en voor gezinnen idealer en rustiger.In Costa Adeje staan de meer luxere hotels. De uitgaans mogelijkheden zijn hier een stuk minder dan in Playa de las Americas. Tenerife is een hele jaar door een zonbestemming. Januari is de koudste maand qua temperatuur op Tenerife met gemiddeld 19 graden,vergeleken met Nederland nog steeds erg aangenaam vooral om te overwinteren of om in een tweede huis te wonen op Tenerife. In december valt de meeste neerslag, in juli en augustus regent het weinig tot niet.

Verder staat er altijd een lekker windje. Aan de noordkant van het eiland is het altijd enkele graden kouder door de invloed van de bergketen van de Teide ook valt er in het noorden meer neerslag dan in het zuiden.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder