OUD EN NIEUW IN KOPENHAGEN – EEN GROOT FEEST!

Datum: 29 november 2019   

3 minuten leestijd

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken is met de auto een flink stukje rijden ook vanuit het noorden, maar met het vliegtuig ben je er zo. Tijdens de jaarwisseling gaat het er in Kopenhagen veel relaxter aan toe in tegenstelling tot New York of Berlijn.

NIEUWJAARSTRADITIES IN KOPENHAGEN
De Denen vieren de jaarwisseling het liefste met hun vrienden in de binnenstad. Ze komen bijeen op veel plaatsen en restaurants en dan brengen ze de laatste dag van het jaar samen door. Ook traditie is het daar om naar de nieuwjaarstoespraak van Koningin Margarethe te luisteren.

De klok van het stadhuis wordt om middernacht in beeld gebracht en dan tellen de mensen af en verder is het in Kopenhagen niet anders dan op andere plekken in de wereld, je wenst elkaar een gelukkig nieuwjaar toe en proost met een glas champagne.

Vuurwerk in Kopenhagen

VUURWERK IN TIVOLI EN IN DE STAD
Voor mensen die van vuurwerk houden is Kopenhagen een echte aanrader. In Tivoli, het amusementspark in het midden van Kopenhagen vindt tussen 26 en 30 december 2019 het vuurwerkfestival plaats en hier zie j elke avond een professionele vuurwerkshow. Ook op oudejaarsavond is er vuurwerk te zien van de Denen zelf natuurlijk. Wil je een goed uitzicht op het vuurwerk, zoek dan een brug op en geniet!

NIEUWJAARSFEESTEN
Kopenhagen biedt veel mogelijkheden voor een perfecte nacht en je hebt verschillende opties. Wanneer je niet kan kiezen tussen Zweden of Denemarken om nieuwjaar te vieren, ga dan naar de beroemde Oresund-brug, dan kun je enkele uren feesten in Zweden en daarna terug naar Kopenhagen of andersom kan natuurlijk ook.

SLOT AMALIENBORG
Slot Amalienborg kun je altijd in elke tijd van het jaar bekijken, maar tijdens nieuwjaar is het huis van van koningin een bestemming voor veel inwoners van de stad en natuurlijk ook voor de toeristen. De koningin houdt hier haar beroemde speech. Veel mensen komen hier om 12 uur bij elkaar om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

STADHUIS VAN KOPENHAGEN
De klok van het stadhuis wordt op de tv in beeld gebracht en de 12 klokslagen zijn dan echt niet te negeren. Het plein voor het stadhuis is even geliefd als het plein voor het slot.

OUD EN NIEUW IN PRETPARK TIVOLI
Dit is de plek waar je op een buitengewone manier oud en nieuw kunt vieren. Het park bestaat al sinds 1843 en is een van de meest geliefde bezienswaardigheden van Kopenhagen en hier zie je elk jaar de meest bijzondere vuurwerkshow. Ook zijn dan alle attracties tot 21.30 uur open.

In het park kun je ook een plaats reserveren in het restaurant en kun je genieten van een speciaal oudejaarsmenu.

Schitterend vuurwerk in Kopenhagen

NIEUWJAAR IN KOPENHAGEN
Er zijn ook nog veel meer dingen te zien en te doen. De stad is schitterend met zijn kleine steegjes met de scheve huizen, dat leent zich uitstekend voor een uitgebreide wandeling. Ga ook een van de kleine cafe’s in de oude stad bezoeken of ga naar de haven.

Op 1 januari is het ook mogelijk het park Tivoli te bezoeken. Ga naar Christiania, de hippiestad middenin Kopenhagen. Kopenhagen is een van de meest ontspannen steden ter wereld, maar Christiania is nog veel relaxter, daar hangt een hele fijne sfeer.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder