Reisapotheek

Datum: 9 januari 2006   

2 minuten leestijd

Op deze website lichten we de belangrijkste gezondheidsproblemen op vakantie globaal toe. Iedere vakantie vereist zijn eigen reisapotheek. Als basis neem je een goed gevulde verbanddoos, die je voor iedere reis anders kunt aanvullen met specifieke producten zoals bijvoorbeeld pijnstillers, tekenpincet, lippenbalsem, etc. De drogist of apotheek heeft een ruim assortiment verbanddozen en zelfzorggeneesmiddelen. Zij kunnen je helpen een juiste keuze te maken.

Reis je met het vliegtuig, zorg dan dat je de medicatie in je handbagage hebt. Zo ben je er in ieder geval altijd zeker van dat je je medicijnen bij de hand hebt. Helaas komt het nog wel eens voor dat je koffer zoek is en je pas dagen later over je ingepakte spullen kunt beschikken. Bewaar de reisapotheek koel en droog (dus uit de zon). Vraag je apotheek om een geneesmiddelenpaspoort waarin de (recept)geneesmiddelen beschreven staan als bewijs van eigen medisch gebruik. Dat voorkomt problemen bij de douane.

Tip!
Het is handig om het telefoonnummer van je apotheek en huisarts mee te nemen. Raak je onderweg medicijnen kwijt, dan kan de apotheek je de benodigde gegevens verstrekken om ter plaatse een identiek of vergelijkbaar middel te verkrijgen. In noodsituaties is het fijn om met je eigen vertrouwde (huis)arts te kunnen overleggen!

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder