Sitters en Raskin verkennen

Datum: 9 februari 2006   

2 minuten leestijd

De Belgische ambassadeur Luc Teirlinck is zeer ingenomen met het feit dat hij op één dag twéé boeken over België in ontvangst mag nemen. Het eerste boek is van de wereldfietser Bert Sitters, het tweede van zijn Belgische collega Guy Raskin.

Op zaterdag 18 februari worden beide boeken gepresenteerd op de Fiets- en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam. Dat gebeurt in de Forumzaal om 13.00 uur. Aansluitend geeft Sitters een lezing. Om 14.00 uur is er een besloten bijeenkomst met de pers in de Boardroom, met een drankje en een hapje. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het boek van Sitters heeft de titel meegekregen Fietsen bij de Zuiderburen. Hij beschrijft drie routes die elk in een week af te leggen zijn. Ze leiden door schilderachtige stukjes België: het vlakke Vlaamse land, de heuvelende Haspengouw en een handvol klimmetjes in de Ardennen. De trajecten leiden door de natuur, maar ook door historische steden. Plekken als Kortrijk worden aangedaan, waar de roemruchte Guldensporenslag werd uitgevochten. En dan is er nog Dendermonde, de stad van het legendarische Ros Beiaard en de ŒOranjestad¹ Diest. Of Tongeren, de oudste stad van België.
Luik wordt uitgebreid verkend, met zijn rosse straatjes waar George Simenon ronddwaalde op zoek naar inspiratie. Het is ook heerlijk wegdromen in Durbuy, de kleinste stad van België.
Dat geldt ook voor de heuvels van de wielerhelden in de Vlaamse Ardennen en voor het geruis van wildstromend water in de echte Ardennen. Verrassende stukjes route liggen aan weerszijden van de taalgrens. Er liggen oude jaagpaden en verlaten spoorwegen. En er wordt gefietst door de mistsluiers van de geheimzinnige Hoge Venen, om uiteindelijk langs de Geul terug te keren naar Nederland.

Fietsen bij de Zuiderburen
Drie routes van een week door België
Bert Sitters
Isbn 9038916597
Prijs 16,95 euro

Meer info Elmar reisgidsen

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder