Thailand

Datum: 26 mei 2007   

19 minuten leestijd

Thailand deelt haar grenzen met Maleisie, Myanmar, Laos en Cambodja. De oostkust van het land grenst aan de Golf van Thailand en de westkust aan de Anadaman zee. Het land is in vier hoofdzones te verdelen: de vruchtbare, centrale vlaktes aan de Chao Phraya Rivier, de noordoostelijke plateaus, de vruchtbare valleien en bergen van Noord-Thailand en het regenwoud achtige gebied op het zuidelijk schiereiland.

Deze ligging maakt Thailand tot een uniek vakantieland. Waar anders dan in Thailand kunt u dobberen op een rijstboot, in een longtail boat de Chao Phraya trotseren, en in de zuidelijke jungle raften op een zelfgemaakt bamboevlot.En waar anders kunt u overnachten in een boomhut bij een bergvolk in de Isaan regio, en slapen in een drijvend huis op een van de vele rivieren van Centraal Thailand.Net zo avontuurlijk zijn de vele paden die u tot diep in de jungle leiden naar verkoelende watervallen in de zuidelijke provincie Trang, of de schoonheid van de eindeloze witte stranden die overlopen in de kristalheldere zee van de zuidelijke eilanden.De Thaise cultuur en de leefwijze van de Thai zijn zeer bijzonder. De meeste Thai zijn tolerant en gastvrij, en vinden dat er van het leven genoten moet worden!Thailand heeft altijd al immigranten verwelkomd. Velen waren bekwaam als schrijvers, schilders, beeldhouwers, dansers, muzikanten en architecten en hebben de lokale cultuur helpen verrijken. De tegenwoordige bewoners van Thailand vertegenwoordigen een rijke etnische diversiteit. De huidige inwoners van Thailand zijn van diverse afkomst: Mon, Khmer, Laotiaans, Chinees, Perzisch en Indiase. Ongeveer 80 % van alle Thai zijn in zekere zin verbonden met landbouw. De landbouw beïnvloedt de religieuze ceremonies en festivals van Thailand. Het boeddhisme is het belangrijkste geloof van het land. Over het hele land verspreid zijn dan ook vele tempels voor Boeddha te vinden.Thailand is bij uitstek het land dat voor iedereen iets te bieden heeft. Als je geïnteresseerd ben in oude beschavingen en culturen, kun je je hart ophalen in Thailand. De talloze tempels, ruïnes en restanten van oude beschavingen maken Thailand tot een bijzondere cultuur-historische bestemming.

Natuur in Thailand

Flora Thailand
Thailand heeft veel verschillende soorten flora, verdeeld over vier geografische regionen. Deze regionen bevatten warme, ondiepe zeeën met gevarieerd zeeleven en mangrovebossen. In het noorden groeien bossen van loofbomen. Op heuvels en plateaus groeien pijnboom- en esdoorn wouden. De wouden in het zuiden variëren van zoetwater moerassen tot hoge, dichtbegroeide gewassen. Thailands natuurlijke flora bevatten veel variëteit aan fruitbomen, bamboe, tropisch hardhout en 27.000 soorten bloemen en bloemplanten. Een daarvan is de beroemde orchidee, het nationale symbool van Thailand.

Fauna Thailand
In de Thaise bossen en in de jungle leven veel verschillende soorten dieren, waaronder tijgers, olifanten, neushoorns, beren, apen en herten. Daarnaast heeft het land veel verschillende soorten vogels, vlinders en insecten. De Andamankust is het leefgebied van vier soorten zeeschildpadden.

Nationale parken Thailand
Thailand heeft momenteel 139 Nationale Parken. 115 van deze parken zijn op het vaste land en 24 van deze parken zijn beschermde zee gebieden. Een van de bekendste nationale parken is Doi Inthanon. Dit nationale park bestaat uit Thailand’s hoogste berg, en wordt daarom ook wel ‘het plafond van Thailand’ genoemd. Dankzij de hoogteverschillen in dit gebied, herbergt Doi Inthanon een van de meest indrukwekkende watervallen van Thailand: de Mae Ya waterval.

Klimaat Thailand
Thailand heeft drie seizoenen: Het hoogseizoen hoge temperaturen het warme hete seizoen in Thailand ligt tussen maart en mei worden de hoogste temperaturen gemeten van soms wel 40°C, met een gemiddelde temperatuur rond de 35°C In deze periode is het grootste deel van de dag zonnig en droog terwijl in de namiddag vaak een kortstondige, heftige regenbui voor de nodige verfrissing zorgt.Regenseizoen in Thailand loopt gemiddeld van mei tot oktober volgt het regenseizoen, waarbij in de maand september de meeste regen valt.Tussen of overgangsseizoen in Thailand loopt van november tot december begint het overgangsseizoen. Gedurende deze periode heeft Thailand te maken met een droog seizoen en met koelere temperaturen met verschillen van 13 tot 33 graden celcius.

Beste Vakantie seizoen en Reistijd naar Thailand
De beste reistijd voor Thailand hangt af van de gebieden die u wilt bezoeken. In het hete seizoen is het namelijk nog prima vertoeven in de zuidelijke jungle en op de eilanden van Thailand. En ook het regenseizoen hoeft geen probleem te zijn er vallen gemiddeld maar 1 à 2 verfrissende buien op een dag. Bovendien is het Thaise landschap in deze periode het mooiste.

Thailand Cijfers en feiten

Volledige naam : Koninkrijk van Thailand
Oppervlakte : 517.000 vierkante kilometer
Inwoners : +/- 64 miljoen
Hoofdstad : Bangkok ongeveer 13 miljoen inwoners
Bevolking : 75% Thais, Malay, Mon, Khmer, Phuan en Karen minderheden
Talen : Thais
Overheid : Democratische Constitutionele Monarchie
Industrie en Producten : Toerisme,computers, kleding, edelstenen, juwelen
Belangrijkste handelspartners : Wereldwijd

Thailand gewoontes, lokale gebruiken

Omgangsvormen
De glimlach van de Thai is overal bekend Thailand staat bekend als het land van de glimlach. De glimlach is in Thailand een natuurlijk aspect van het leven en wordt vaak gebruikt om beschamende situaties het hoofd te bieden. Als u aan een Thai de weg vraagt, zal hij of zij u glimlachend antwoorden en u ergens heen wijzen, ook al heeft men geen idee waar u heen wilt. Het geen nee durven of willen zeggen is ook een typische eigenschap van een Thai. Vaak zwijgt of lacht een Thai ook gewoon als hij iets afkeurt of een ontkennend antwoord moet geven.

Groeten in Thailand
De wijze van groeten, de wai, zal u vast bekend voorkomen. Dit traditionele gebaar wordt gemaakt door de handpalmen tegen elkaar te plaatsen en ze naar het gezicht te brengen, terwijl men het gezicht licht voorover buigt. Als buitenlander zal niemand u het echter kwalijk nemen als u gewoon een hand geeft. Het maken van een wai zal echter wel gewaardeerd worden vooral omdat men het niet van een vreemdeling verwacht.

Aanspreken door een Thai
De Thaise manier van aanspreken verschilt met andere landen. Het de gewoonte mensen aan te spreken met de voornaam. De Thai vraagt vaak dingen die door ons als persoonlijk worden ervaren zoals waar ga je naar toe of hoeveel verdien je. Dit is vaak vriendelijk bedoeld. Grappige antwoorden zoals weet ik nog niet of nooit genoeg worden geaccepteerd.

Hoofd en voetenzijn speciaal voor de Thai ,hoofd en voeten hebben een speciale betekenis in Thailand. Het hoofd is zowel letterlijk als figuurlijk het hoogste deel van het lichaam. Het zal dan ook als onvriendelijk en onaangenaam worden ervaren als u een aai over iemands bol geeft. In tegenstelling tot het hoofd, zijn de voeten het laagste deel van het lichaam en het is uiterst ongepast om met uw voeten te wijzen of over iemand heen te stappen. Denkt u hier aan als u gaat zitten, want de westerse cultuur is het een goede gewoonte om met de benen over elkaar te gaan zitten, zodat onbedoeld de onderkant van de voeten te zien zijn voor omstanders.

De monniken van Thailand
Monniken zijn een belangrijk onderdeel van de Thaise levenswijze monniken worden zeer gerespecteerd en dienen uiteraard met uiterste beleefdheid te worden behandeld. Vanwege hun celibaat beloften mogen boeddhistische monniken geen vrouwen aanraken en niets uit hun handen aannemen.

Tempelbezoek in Thailand
Als u een tempel bezoekt dient u op een nette manier gekleed te gaan. Korte broek of rok is uit den boze bij het bezoeken van een tempel, en uw schouders dienen bedekt te worden. U kunt bij de ingang van de tempel vaak een sarong lenen om gepast gekleed de tempel te kunnen betreden. Ook dient u uw schoenen uit te trekken als u de tempel in gaat. Dit geldt overigens niet alleen voor tempels, want men doet ook zijn schoenen uit als men een particuliere woning binnen gaat.Man en vrouw verhoudingen en omgang in Thailand.Het in het openbaar tonen van genegenheid tussen een man naar een vrouw is niet gewoon in Thailand. Westerse Thaise stelletjes houden soms wel elkaar hand vast maar dat is het meest wat men in het openbaar toont.

Kledingvoorschriften in Thailand
Zonnebaden met gepaste zwemkleding is geen enkel probleem in Thailand. Echter, topless zonnebaden wordt als zeer beledigend beschouwd voor de mensen en de cultuur en kan zelfs bestraft worden met een boete.

Fotograferen in Thailand
Over het algemeen vinden de Thai het geen probleem om gefotografeerd te worden.Wel zijn er ook steeds meer Thai, vooral van de noordelijke bergstammen, die er geld voor vragen. Er zijn zelfs enkele Karen en Akha stammen die helemaal geen camera op hen gericht willen hebben. Wees discreet wanneer u dorpsbewoners fotografeert. Een camera kan voor sommigen een intimiderend instrument zijn. U doet er altijd goed aan van tevoren toestemming te vragen.

Koningshuis van Thailand
Het Koningshuis staat in hoog aanzien in Thailand. Maak daarom nooit in het openbaar negatieve opmerkingen over de koning of andere leden van het koningshuis. Dit kan soms zelfs leiden tot hoge boetes of een gevangenisstraf.

Lokale keuken Thailand
Thaise gerechten zijn vaak pittig en zeer verfijnd. De basis is vaak rijst of noedels, gecombineerd met verse groentes en een vlees,vis, of kipgerecht. Thai cuisine combineert het beste van Chinese en Indiase culinaire tradities, waaronder noedels, curry, zoetzure gerechten en exotische kruiden. Een Thaise maaltijd bestaat uit: titbits, zoals loempia’s, salades, dips met groenten of vlees, soep, gebakken rijst-, vlees of visschotels en desserts.

Religie in Thailand
Met 95% van de bevolking dat de tradities en overtuigingen van het Boeddhisme volgt, is het Boeddhisme de overheersende religie in Thailand. Boeddha wordt op vele plaatsen afgebeeld. Alle Boeddhistische afbeeldingen worden als heilig beschouwd en dienen met respect behandeld te worden. Thailand heeft geen religieuze beperkingen. Hierdoor worden andere godsdiensten zoals het Christendom, Hindoeisme en de Islam openlijk beleden.

Thailand evenementen culturele attracties

Thailand Toeristisch
Thailand is een populaire vakantiebestemming voor cultuur, natuur en strandliefhebbers. Thailand heeft veel stranden waar diverse activiteiten te doen zijn. Omdat de zee op de meeste plaatsen helder is met een gevarieerde onderwaterwereld, biedt zij uitstekende mogelijkheden voor duiken en snorkelen. Ook voor de cultuurliefhebber is Thailand het land bij uitstek. Overal in het land zijn Boeddhistische tempels en ruines te vinden. De natuur in Thailand is heel mooi. Er zijn verschillende natuurparken en ook in de vrije natuur zijn veel mooie plaatsen te vinden, zoals watervallen en grotten. De natuurliefhebber zal dit zeker waarderen.

Toeristische activiteiten en historische plaatsen Thailand
Ecotoerisme in Thailand,door de grote biodiversiteit en grote culturele verscheidenheid van het land, is Thailand een perfect land voor ecotoerisme.Kuur en gezondheids reizen naar Thailand biedt veel mogelijkheden voor wellness en gezondheidsreizen. Daarbij kan worden gedacht aan traditionele Thaise massage, meditatie cursussen, helende warmwaterbronnen, Spa behandelingen, meditatieve sporten en Yoga, healing, aroma therapieën en acupunctuur.In de warenhuizen en winkelcentra zijn naast luxe artikelen ook souvenirs te koop.Bangkok winkelen en ontdekken.Een aantal bekende winkelcentra in Bangkok zijn:de centra aan de Silom en Suriwongse Road, nabij hotel Dusit Thani, Montien en Tawana Hotels,het Amarin Plaza Shopping Centre en Central Department Store, Ratchadamri Arcade en Narayana Phand Store nabij het Meridien President hotel,het World Trade Centre tegenover het Meridien President hotel,het Siam Centre en Siam Discovery Centre naast het Siam Intercontinental hotel.

Markten in Thailand op de Thaise markten en bij stalletjes aan de kant van de weg kunt u werkelijk vanalles kopen; van authentiek houtsnijwerk tot verse vruchten shakes.Hier is het belangrijk om af te dingen. De eindprijs kan soms wel 30 procent minder zijn dan de beginvraag prijs.Enkele bekende markten zijn in
Bangkok: Pratunam, Nai Lert Markt, Banglamphu markt, Phahurat Kleding markt, Sampheng Lane en Yaowarat, Chatuchak Weekend markt en Pat Pong night market ,Chiang Mai: Night Bazaar.Hay Yai: de Kim Yong Market.Op maat gemaakte kleding,ook is het mogelijk kleding op maat te laten maken; er zijn talloze goede coupeuses in Thailand. Deze coupeuses zijn eigenaar van, of werken bij winkels waar u uit talloze modemagazines kleding kunt kiezen die u op maat na kunt laten maken.Natuurlijk kunt u ook uw eigen kleding na laten maken.

Toeristische en avontuurlijke activiteiten Thailand

Vissen in Thailand
Diepzee vissen in Thailand is mogelijk,net ten zuiden van Pattaya, is het centrum voor vissers die marlijn, koningsmakreel, tonijn, haai en andere vissoorten van de Golf van Thailand zoeken. Belangrijke centra voor diepzeevissen in de Indische Oceaan zijn o.a. Ranong en Phuket.

Watersporten in Thailand
Duiken in Thailand is een populaire duikbestemming en biedt talloze mogelijkheden om deze sport uit te oefenen. Vooral de eilanden in het zuiden Koh Samui, Phuket, Koh Tao zijn zeer geschikt om te duiken.Windsurfen in Thailand Pattaya en Jomtien beach zijn de belangrijke centra voor windsurfen. Andere populaire gebieden zijn Cha-am, Hua Hin, Koh Samui en Phuket Patong Beach.Zeilen in Thailand,Hobiecats, Lasers en Prindles zijn te huur in Hua Hin, Koh Samui en Phuket. Elk jaar in December wordt er in Phuket de Kings Cup Regatta gehouden. Zeilliefhebbers en serieuze competitie zeilers uit de gehele wereld komen bijeen in Phuket voor een week vaarplezier en entertainment.

Golfen in Thailand
Golf in Thailand,Thailand’s milde klimaat betekent dat golfers het gehele jaar de sport kunnen beoefenen op een groot aantal uitdagende golfbanen. Er zijn meer dan 200 golfbanen in Thailand, onder ander in Bangkok, Nakhon Pathom, Hua Hin, Chon Buri, Pattaya, Phuket en Chiang Mai.Een aantal van deze golfbanen zijn ontworpen door golf giganten zoals Greg Norman.Thailand is ook vaak het toneel van grote internationale golf toernooien.

Het Thaiboksen is een oude gevechtssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het Thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige Thaiboksen is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst Krabi Krabong. Wanneer een Krabi Krabong vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn 8 andere lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken, deze tak wordt Muay-Boran genoemd. Vanuit het dodelijke Muay-Boran is het huidige wedstrijd gerichte Thaiboksen ontstaan.Veel Muay Boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg te dodelijk zijn. Een aantal technieken die wel zijn toegestaan zorgen voor het nodige spektakel voor het publiek.

Paardensport in Thailand
Elke zondag worden er in Bangkok paardenraces gehouden. Deze kunnen worden bekeken bij Bangkok’s Royal Turf Club en de Royal Bangkok Sports Club.

Reizen naar Thailand

Vliegen naar Thailand
De meeste bezoekers kwamen vroeger aan op Bangkok Don Muang International Airport met directe dagelijkse vliegverbindingen vanuit Europa, Noord Amerika, Azie en Australie via de grote luchtvaartmaatschappijen. Bangkok Don Muang International Airport is gelegen op 22 km ten noorden van Bangkok. Er zijn regelmatige busverbindingen tussen de luchthaven en Bangkok stad. Tevens is er een taxi- en limousineservice.Tegenwoordig landen de meeste vluchten op het nieuwe vliegveld van Thailand.Luchthaven Suvarnabhumi wanneer u vanaf 28 september 2006 in Thailand aankomt, maakt u gebruik van de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi. Nu is het natuurlijk handig om te weten hoe de naam van deze luchthaven uitgesproken moet worden als u de taxichauffeur uw bestemming duidelijk wilt maken. Tenminste, als u ooit weer naar huis wilt na uw verblijf in het prachtige land.De magische woorden voor een behouden thuiskomst luiden:
” soe-wan-na-poem “. Wat voor alle duidelijkheid gouden land betekent. Een paar keer oefenen is wellicht noodzakelijk om deze naam volledig onder de knie te krijgen. Mocht het dan nog niet lukken, dan roept u gewoon “To the new airport” waarschijnlijk begrijpt de chauffeur het dan ook wel. Website Thailand Suvarnabhumi Airport. Via deze website proberen wij u zo veel mogelijk op de hoogte te houden over alle voor reizigers belangrijke informatie rondom de opening van de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok. Wij adviseren u ook de informatieve websites over de nieuwe luchthaven te raadplegen. Hier vindt u actuele informatie, plattegronden en “quick facts”. Informeer in geval van vragen ook uw luchtvaartmaatschappij. www.bangkokairportonline.com, www.airportsuvarnabhumi.com.

Overig vervoer naar Thailand
De Thais Maleise grens kan via 3 wegen over gestoken worden, namelijk via Songkhla, Yala en Narathiwat. Thailand is ook de toegangspoort naar de landen van Indo-China. Er zijn verschillende grensovergangen die leiden naar de buurlanden Myamar, Cambodja en Laos.

Treinvervoer naar Thailand
Er is een reguliere treinverbinding tussen Singapore en Bangkok. Er kunnen tussenstops gemaakt worden in onder andere Kuala Lumpur, Butterworth en grote Thaise steden in het zuiden.

Reizen in Thailand

Vliegen in Thailand
Vliegen is een efficiente en snelle manier om op uw plaats van bestemming te komen in Thailand. Thai Airways International, Bangkok Airways, Orient Thai Airtines, PB Air en Angel Air vliegen op de meeste grote steden en eilanden in Thailand.

Bus vervoer in Thailand
Een binnenlandse busdienst biedt een snelle en goedkope manier van reizen. De bussen met air conditioning bieden wat meer comfort op de langere trajecten. Met de bus kunt u vanuit Bangkok praktisch alle uithoeken van het land bereiken. Binnen Bangkok: Openbare bussen zijn talrijk en goedkoop.

Trein vervoer in Thailand
Een goed spoorwegsysteem verbindt de belangrijke steden van Thailand. De Nationale Thaise Spoorwegen organiseren 1- en 2- daagse economy tours naar verschillende bestemmingen in de weekenden en officiële feestdagen.

Per Auto Thailand ontdekken
Reizigers met een geldig internationaal rijbewijs mogen een auto huren. Een modern netwerk van snelwegen reikt tot alle uithoeken van het koninkrijk. Over het algemeen staan veel borden al in het Engels aangegeven en zijn overal Engelstalige kaarten verkrijgbaar.

Per motor of bromfiets Thailand ontdekken
In de meeste toeristische bestemmingen is het mogelijk een brommer of een motorfiets te huren 80 tot 125cc. Officieel moet men hiervoor in het bezit zijn van een internationaal motorrijbewijs.

Taxi vervoer in Thailand en Bangkok
Taxi’s in de straten van Bangkok en aangeduide ‘meter taxis’ rekenen ongeveer 35 Baht voor de eerste 3 kilometer en ongeveer 5 Baht voor elke daaropvolgende kilometer. Hotel taxi’s hebben vaste tarieven die vaak iets hoger liggen dan de ‘meter taxis’. Ook in de rest van het land rijden deze ‘meter taxi’s’.Ook het typische Thaise vervoer voor korte afstanden zijn de tuk tuks driewieler brommertaxi’s, vervoer over water in Thailand met riviertaxi’s, de skytrain, bahttaxi’s en minibusjes.

Accommodaties in Thailand
In Thailand zijn verschillende soorten accommodatie aanwezig. Een prijsindicatie per accommodatietype zijn een Budget hotel tussen de 5 en 10 euro,
Middenklasse hotel rond de 35 euro, Topklasse hotel 100 euro of meer. Naast de hotels zijn er in Thailand ook bungalows, resorts, guesthouses en appartementen. In sommige Nationale Parken is het toegestaan om te kamperen. Ook zijn er soms bungalows in de Nationale Parken waar u kunt overnachten. Thailand beschikt over, vakantievilla, vakantiewoningen, hotels, motel, pension, resorts, hostels, jeugdherbergen, all inclusive resorts, strand huizen.

Thailand praktische informatie en links

Visa
Voor vertrek naar Thailand hoeft u geen visum aan te vragen. Bij aankomst in Thailand wordt een visa-on-arrival overhandigd, waarmee u 30 dagen in Thailand mag verblijven. Inwoners van de EU moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of ander geldig reisdocument dat tenminste 6 maanden na verblijf in Thailand nog geldig moet zijn. Indien u langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven, moet u hiervoor een visum aanvragen. Dit visum kunt u aanvragen bij het Thaise consulaat.
Tijdsaanduiding in Thailand: GMT (Greenwich Mean Time) plus 7 uur. In Thailand is het 6 uur later dan in Nederland. In de zomertijd is het verschil 5 uur.
Elektriciteit in Thailand : 220V, 50 Hz

Gezondheid in en naar Thailand
Vaccinaties zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden indien u de binnenlanden in trekt (bossen, jungle). Met name Hepatitis A wordt hierbij aangeraden. Het volgen van een malariakuur wordt aanbevolen indien gebieden met moerassen worden bezocht, bijv. het uiterste noorden, westen en grens met Cambodja. Reizigers uit met gele koorts besmette gebieden dienen bij aankomst in Thailand een bewijs van inenting te overleggen. Het is raadzaam uw lokale arts of GGD te raadplegen voor actuele informatie omtrent uw gezondheid.

Water en Hygiëne in Thailand
Het leidingwater is in Thailand geen drinkwater. Goed drinkwater koopt u in flessen water. Deze flessen zijn erg goedkoop en praktisch overal verkrijgbaar.
De meeste Thai werken heel hygiënisch, toch kan het voorkomen dat u maag- en darmstoornissen krijgt. Vaak komt dit door oververmoeidheid, het drinken van ijskoude drankjes en grote temperatuurverschillen en niet zozeer vanwege het eten. Om maag- en darmklachten te voorkomen is het belangrijk dat u niets eet dat ongekookt is, of vooraf geschild is. Het eten van de eetstalletjes is doorgaans veilig en bovendien erg lekker, maar let er wel op dat het eten niet te lang heeft gestaan voordat het aan u geserveerd wordt. Een Noedelsoepje en andere goed doorkookte of doorbakken gerechten kunt u vrijwel altijd zonder problemen bij de kraampjes langs de weg eten.

Gezondheidszorg in Thailand
Ziekenhuizen in Thailand zijn in twee soorten te onderscheiden private klinieken en openbare ziekenhuizen. Indien u naar een ziekenhuis moet, is het aan te raden een privé kliniek te kiezen. Deze zijn betrouwbaar en soms is de standaard zelfs nog beter als die in Nederland.

Telefoneren in en naar Thailand
De meeste postkantoren fungeren tevens als telefoonkantoor. In de meeste toeristische bestemmingen zijn ook aparte telefoonkantoortjes. Bellen vanuit hotels is vaak veel duurder. Het Internationaal toegangsnummer (netnummer) van Nederland naar Thailand is 00-66 – (hele nummer zonder de eerste 0 van het netnummer). Internationaal toegangsnummer van Thailand naar Nederland is 00-31 – (hele nummer zonder de eerste 0 van het netnummer). Het mobiele netwerk in Thailand is op de meeste plaatsen gewoon te gebruiken door Nederlandse providers, afhankelijk van het abonnement. Ook kunt u in Thailand een sim-kaartje kopen met een Thais nummer. Zo kunt u wel uw eigen mobiele telefoon gebruiken, maar betaalt u een veel lager tarief. Deze sim-kaartjes en opwaardeerkaarten zijn bij bijna elke supermarkt verkrijgbaar.

Geldkoers Thailand
De munteenheid in Thailand is de Thaise Baht. In Thailand kunnen bij de banken, hotels en wisselkantoren, Euro’s, US Dollars en Traveller cheques ingewisseld worden voor de lokale munteenheid. Over het algemeen zijn de wisselkoersen die hotels rekenen minder goed dan die van banken en erkende wisselkantoren.
De meeste grote hotels en veel winkels en restaurants accepteren de belangrijkste creditcards. In de grotere steden en toeristische bestemmingen zijn pinautomaten (ATM’s) die naast de creditcards ook Europas/Cirrus/Maestro accepteren. Girobetaalkaarten kunnen verzilverd worden bij de postkantoren, eurocheques vaak alleen bij enkele banken zoals de Thai Farmers Bank. De openingstijden van de banken zijn: maandag tot vrijdag van 09.30-15.30 uur, behalve op nationale feestdagen en bankvakanties. Grote banken in de meeste toeristische bestemmingen hebben geldwisselkantoortjes die 7 dagen per week van 07.00 – 21.00 uur geopend zijn (ook op feestdagen).

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder