Toeristische hoogtepunten van Marrakech

Datum: 6 mei 2020   

3 minuten leestijd

Marrakesh wordt beschouwd als de op twee na grootste stad van Marokko in termen van bevolking met meer dan een miljoen inwoners. De stad werd in de 11e eeuw gesticht door Yusuf ibnTashfin. Marrakesh is uitgegroeid tot één van de meest favoriete toeristische steden die talrijke reizigers verwelkomt die hun vakantie in Marokko doorbrengen.

Marrakesh werd een prachtig cultureel centrum waar de islamitische en Andalusische beschavingen samensmelten. Dit resulteerde in onderscheidende architectonische elementen en lay-outs, een groot aantal beroemde filosofen en auteurs, en een prachtige stad die jaarlijks duizenden toeristen verwelkomt die naar Marokko reizen.

Het land van god, of Marrakesh, zoals de naam ernaar verwijst in de Amazeeg-taal, was de hoofdstad van de Almoravids-dynastie. Daarom vindt de stad graag een groot aantal islamitische monumenten en vestingwerken. Toen de Fransen aan het begin van de 20e eeuw de controle over Marokko overnamen, kreeg Marrakesh veel aandacht van de Franse autoriteiten. Er zijn veel Franse etablissementen die tot op de dag van vandaag in Marrakesh hebben bestaan ​​en toeristen verbazen die van over de hele wereld komen om te genieten van hun reizen in Marokko.

Vandaag zouden we enkele van de meest opmerkelijke toeristische hoogtepunten van Marrakesh benadrukken die vaak worden bezocht door reizigers die hun vakantie in Marokko doorbrengen.

Medina Souk
Medina Souk is de belangrijkste markt van Marrakesh. Gelegen in de oude wijk vol met monumenten en historische bezienswaardigheden, wordt de Medina Souk gekenmerkt door zijn prachtige mix van smalle straatjes, kleuren en de heerlijke geuren van parfums en verschillende kruiden. Het wordt sterk aanbevolen voor toeristen die Marokko bezoeken om de Medina Souk te verkennen.

Veel toeristen die naar Marokko reizen, brengen een bezoek aan deze markt om traditionele Marokkaanse geschenken en souvenirs te kopen, waaronder de traditionele Marokkaanse schoenen, parfums, leerproducten, kruiden en vele andere prachtige producten.

Almoravids Dome
Almoravids Dome is in feite het oudste nog bestaande monument in Marrakesh. Deze prachtige koepel werd in de 12e eeuw gebouwd tijdens het bewind van Ali ibn Yusuf. De Almoravids Dome is vaak inbegrepen in verschillende reispakketten in Marokko.

Hoewel de lay-out en het ontwerp van buiten vrij eenvoudig zijn, is de koepel van binnen best interessant. Het binnenste deel van de koepel wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende stenen decoratie, een van de prachtige kenmerken van de Almoraviden-dynastie-architectuur. Sommige toeristen die Marokko bezoeken, zijn geïnteresseerd om meer te weten over de beschaving van de Almoraviden-dynastie.

De koepel is een zeldzaam voorbeeld van de architectuur van Almoravids die grotendeels werd beschadigd door de Almohads-dynastie die daarna de controle over deze regio van het land overnam. Dit is de belangrijkste reden waarom veel toeristen die naar Marokko reizen geïnteresseerd zijn om het te bezoeken.

Majorelle Garden
Een prachtige plek om te ontdekken in Marrakesh is de Majorelletuin. Hier vind je de vruchtbare grond met veel bomen en planten waaronder palmen en cactussen. Deze tuin gaat terug tot het midden van de 20e eeuw toen de beroemde Franse schilder Jack Majorelle om gezondheidsredenen Marokko bezocht.

Majorelle begon veel verschillende schilderijen te tekenen om het leven in Marrakesh te weerspiegelen. Dit is de reden waarom reizigers die door Marokko reizen de tuin bezoeken om te genieten van het natuurlijke landschap vermengd met de Franse smaak van kunst en hoe ze het leven en de architectuur van Marokko bekeken.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder