Verbazingwekkend en beeldschoon Dubai

Inspiratie door: ReizenZoeken.nl     Datum: 25 september 2020   

5 minuten leestijd

Hoewel ik al op heel wat plaatsen geweest ben, blijft Dubai bovenaan mijn lijstje staan. Ik heb er het grootste deel van mijn leven gewoond en de schoonheid van deze stad verbaast me elke keer opnieuw. Er valt zoveel te beleven en er zijn talrijke leuke bezienswaardigheden. De locals in de stad zijn erg vriendelijk en respectvol, zeker naar buitenlanders toe. Indien je de stad slechts voor een korte periode bezoekt, zorg er dan voor dat je geen tijd verliest. Er zijn namelijk heel veel plaatsen te bezoeken. Iets wat je zeker moet proberen is een ballonvaart waarbij je hoog boven de wolken kan genieten van een adembenemend zicht over de woestijn en de wolkenkrabbers.

Naar mijn mening is deze ervaring de ideale manier om de ‘wild side’ van de Verenigde Arabische Emiraten te ontdekken. Je zal er gazellen, kamelen, en de Arabische Oryx in hun natuurlijke habitat spotten. Hoog boven het zand zwevend, brengen de piloten het wildleven tot bij jou, door je vanuit de luchtballon te entertainen met een spectaculaire roofvogelshow. Eens geland, zal je in een luxueuze Land Rover naar een life-changing ontbijtbuffet vervoerd worden. Dubai is gekend voor haar wolkenkrabbers, dus misschien wil je wel van de zonsondergang genieten op één van de dakterrassen. Ik koos persoonlijk voor het observatiedek van het hoogste gebouw in de wereld, Burj Khalifa. Vanop een hoogte van 830 meter, biedt het een spectaculair zicht over de hele stad.

Dubai Marina Bay view

Veel mensen – waaronder mezelf – houden van een ontspannend strandbezoek. Persoonlijk raad ik het publiek toegankelijke Jumeirah Beach aan. Het water heeft er een prachtige groen-blauwe kleur, en aangezien het water er erg warm is in de lente en de zomer (vergelijkbaar met een verwarmd zwembad), kan je er vrij zwemmen in helder water. Het enige wat je moet doen is je eigen handdoeken en wat snacks meebrengen (er is een klein winkeltje in geval je vergeten bent snacks mee te nemen).

Daarenboven heb je een prachtig uitzicht op Burj al Arab, waar je ongelooflijk mooie foto’s kan maken, of selfies om je vrienden mee te imponeren. Na een zalige namiddag op het strand, heb je weer voldoende energie om één van de mooiste pretparken te bezoeken. Dubai Parks and Resorts heeft recent het grootste themapark in de wereld geopend, een project van meer dan drie miljoen dollar, bestaande uit twee LEGOLAND® parken, een Bollywood themapark, een verbazingwekkende eetgelegenheid nabij het water, gekend als RIVERLAND TM Dubai, en een buitengewone filmstudio in het MOTIONGATE TM park.

Dubai Metro

Je zou een paar dagen nodig hebben om alles te ontdekken, aangezien het terrein maar liefst 702.48 hectare bestrijkt. Zoek je een eenvoudige en goedkope manier om je te verplaatsen in Dubai? Dan is de Dubai Metro zeker aan te raden. Het is namelijk één van de beste manieren om je te verplaatsen in de stad tegen een voordelig tarief. Een korte rit tussen zones kost ongeveer 6 AED (ongeveer 2.20 dollar). De metrolijn deelt de stad op in zones, en de tarieven worden bepaald aan de hand van het aantal zones tot jouw bestemming. Op die manier betaal je het voordeligste tarief. Met een day skip kun je alle zones omzeilen voor een vast tarief. Om gebruik te maken van de metro, koop je best één van de elektronische kaartjes. Deze kan je (her)opladen om vervolgens zorgeloos gebruik te maken van dit transportmiddel.

De Dubai Mall

De Dubai mall – één van mijn favoriete plekken – is één van die plekken die je gewoon gezien wilt hebben. Je kan er naar de bioscoop of lekker gaan eten in één van de vele restaurants. In het shopping centrum bevindt zich een groot aquarium, een ijspiste, winkels van alle merkkledij die je jou kan inbeelden, heerlijke restaurants, boetieks, en zo veel meer. Alleen al omwille van de grootte is de Dubai mall een meesterwerk. Daarnaast is ook de Dancing Fountain net buiten het shopping centrum, naast Burj Khalifa een echte bezienswaardigheid. Het is werkelijk een speciale ervaring om een fonteinshow te aanschouwen naast het hoogste gebouw in de wereld.

Indien je in plaats van de Dubai mall te bezoeken, liever de traditie wenst te ontdekken, ga dan eerst naar de oude stad nabij de Dubai Creek. Hier vind je traditionele souks waar je in je vrije tijd kan kuieren om het ritme van lokale handelaren en consumenten te ervaren. Op de Gold Souk vind je gouden ringen en waardevolle metalen. Op de Spice Souk, daarnaast, kan je terecht voor verschillende soorten specerijen, kruiden, en wierook – dingen die je spontaan associeert met een Arabische markt. Dubai mag dan wel de woonplaats zijn voor heel wat rijke en machtige mensen, maar dit betekent niet dat budget bewuste reizigers deze bruisende wereldstad niet kunnen bezoeken. Met een goede planning, het bestuderen van de stadsinfrastructuur en de bereidheid om de stad zoals een local te verkennen, kan je de leukste en mooiste plaatsen van Dubai ontdekken zonder je budget te overschrijden.

Een opmerkelijk iets wat je zeker moet weten, is dat veiligheid en beveiligingsmaatregelen enorm strikt zijn in Dubai. Vrouwen kunnen er na 3 uur ‘s nachts nog alleen over straat lopen en veilig thuis raken, zonder bestolen of lastiggevallen te worden. De wetten en politiemacht in Dubai wijden erg veel aandacht aan het beschermen van haar burgers. De criminaliteitscijfers zijn er erg laag, ondanks de talrijke nationaliteiten die er vertegenwoordigd worden. Persoonlijk vind ik Dubai een fantastische reisbestemming, en ik raad iedereen aan de wereldstad te bezoeken.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder