Weer Costa del Sol

Datum: 16 november 2010   

3 minuten leestijd

Het Weer Costa del Sol en klimaat aan de Costa del Sol
De witte dorpen van de Costa del Sol zijn indrukwekkende historische monumenten op zichzelf en de Spaanse mensen leven hier in een heerlijk klimaat nog steeds volgens eeuwenoude tradities, geërfd van hun Iberische, Romeinse en Moorse voorouders. Het weer hier in Spanje behoort tot het beste in Europa.Hierdoor zijn veel van de dorpen in de buurt van de Costa del Sol kust geworden tot mondaine Spaanse badplaatsen. Ze zijn mede door de perfecte weersomstandigheden populair bij jong en oud het hele jaar door. Hier aan de Costa del Sol hebben veel populaire (vakantie) plaatsen nog steeds hun oude Spaanse charme weten te behouden, terwijl andere populaire badplaatsen aan de hogere gelegen Spaanse Costa Brava hun eigen Spaanse identiteit kwijt geraakt.

Weer Costa del Sol aangenaam vakantieweer in alle seizoenen
Daarom heeft deze kuststrook en zijn bijzondere (vakantie) plaatsen een grote aantrekkingskracht op zowel de verwende vakantieganger alsook op de avontuurlijke reiziger. De meeste steden, dorpen aan de kuststrook zijn begonnen als vestingen en over de eeuwen heen hebben vele een bloeiende landbouw ontwikkeld voor de productie van olijfolie, groenten en fruit en geitenmelk.Maar tegenwoordig kennen de meeste mensen de Costa del Sol van beroemde (vakantie) plaatsen zoals Marbella. Deze modaine badplaats is wereldberoemd om zijn tuinen en stranden,het juweel in de kroon van de Costa del Sol biedt de bezoeker een heel bijzonder panorama, een contrast van zee,bergen,dorp en kosmopolitische stad, waar de vissers samensmelten met (rijke) toeristen in de zomer en overwinteraars die genieten van het heerlijke weer en de winterzon die hier regelmatig schijnt in de wintermaanden november, december, januari, februari en maart.

Weer Costa del Sol Weersverwachting & Klimaat
Één van de meest aangeprezen feiten van de Costa del Sol (sol betekent zon) is haar milde klimaat. Het is algemeen bekend dat de Costa del Sol een ideale vakantie bestemming is voor vakantiegangers in zowel de zomermaanden juni, juli en Augustus.Maar ook de maanden April en Mei zijn populair om een Meivakantie te boeken naar Spanje.Er zijn ook steeds meer vakantiegangers die de Costa del Sol kiezen om hun Herfstvakantie in de maanden september en oktober te vieren aan de Spaanse kust, de winter maanden zijn populair bij senioren om hier te overwinteren of een lange vakantie te houden. De kustlijn is hier beschut door heuvels en hoge bergen waardoor er een soort micro-klimaat heerst. Dit beperkt de hoeveelheid regen die hier valt,met als gevolg dat deze Spaanse regio geniet van meer dan 320 dagen zon per jaar.De zon is op zijn heetst tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus met temperaturen die zelden tot onder 30 ° C (86 ° F) komen. Overwegend heeft de Costa del Sol meestal zeer milde winters, dagelijkse bereiken de temperaturen de 20 ° C (64 ° F). In de nachten zakt de temperatuur zelden onder de 10 ° C in de winter.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder