Wereldwijde Buslijnen en Busondernemingen

Datum: 14 februari 2007   

4 minuten leestijd

Reizen door de wereld,wil je hεt land of continent echt ontdekken neem dan de bus je krijgt snel contact met de lokale bevolking en komt op plaatsen waar je via een touroperator nooit zou komen, neem bijvoorbeeld Amerika, een busreis van “coast to coast” of langs fascinerende steden als New York, San Francisco, Seattle. Ook de nationale parken zijn een bezoek zeker waard, de natuur in Yosemite, Sequoia National Park of Death Valley is adembenemend!Kortom neem eens de bus en ontdek een land op een andere manier. Hieronder vind je korte beschrijvingen en links naar diverse busondernemingen wereldwijd.

Europese Buslijnen

Eurolines
De naam Eurolines groepeert 32 onafhankelijke busbedrijven die samen het grootste regelmatige busnetwerk in werking stellen van Europa. Dit netwerk verbindt meer dan 500 bestemmingen, Eurolines busnetwerk omvat het gehele Europese continent, met inbegrip van Marokko. Met Eurolines kunt u met de bus reizend van Sicilië naar Helsinki en van Casablanca tot Moskou.

De leden van Eurolines bieden concurrerende vervoersprijzen zonder verborgen toeslagen aan.Veerbootvervoer, de reis belastingen en de tol zijn bij de prijs inbegrepen .Wat u ziet is Wat u betaalt. De meeste busdiensten van Eurolines brengen u rechtstreeks aan het stadscentrum.De organisatie Eurolines ontwikkelde voor al zijn leden gemeenschappelijke Kwaliteitsnormen en harmoniseerde ticket verkoop en de reisvoorwaarden. Als dusdanig garandeert men alle passagiers die via ons netwerk reizen het zelfde niveau van kwaliteit en service.De leden van Eurolines gebruiken moderne bussen met het alle comfort. Alle bussen zijn non-smoking. Voor alle gedetailleerde informatie over programma’s en prijzen.
Meer info op Eurolines

Busabout
Busabout is van oorsprong een Brits netwerk van touringcardiensten door een tiental Europese landen. Busabout busdiensten lopen van van noordelijke ,oostelijke,en zuidelijke richting,waarbij telkens toeristische topbestemmingen met elkaar worden verbonden. Via busdiensten in het Middellandse -zeegebied zijn ook island-hoppings en shortbreaks mogelijk.

Bus Eireann
Ierland ontdekken heeft in Bus Eireann een prima vervoermiddel. Een 80 tal busdiensten verbinden diverse steden en regio’s. Men kan voor vertrek al online reserveren, ook is het mogelijk om voor bepaalde toeristische plaatsen en regio’s dagtrips en uitstapjes te boeken waarbij rekening wordt gehouden met evenementen en culturele attracties.

Denemarken Rejseplanen
Denemarken, het gehele land is uitstekend te bereizen per lijndienstbus. Ook de kleine en vaak voor toeristen interessante steden zijn in dit busnet opgenomen. Langeafstand busdiensten vooral gericht op het noorden van Europa.
Meer info op Rejseplanen.

Griekenland Ktel
De grootste Griekse busmaatschappij Ktel is een Grieks begrip op busvervoer. Het is geen Connexion of Arriva.In athene zie je de oranje bussen maar in de rest van de land zijn ze groen, Ktel runt een prima zeer punctuele busservice naar Zuid-Europese begrippen.

Groot Britannie Stagecoach
Buslijndiensten naar meer dan 100 steden in de United Kingdom,met een vloot van rond de 7.000 bussen , Stagecoach de Britse Busonderneming is één van de grootste bus exploitanten in het land.
Meer info klik hier.

Italie: Meer info klik Lazzi.it
Noorwegen: Meer info klik Nor-way.no
Turkije: Meer info klik Ulusoy en Feztravel
Zweden: Meer info klik Swebusexpress
Zwitserland: Meer info klik Postauto

Internationale Buslijnen

Greyhound
Via Greyhound kun je busverbindingen vinden naar 3100 bestemmingen en met dagelijks 16000 dagelijkse vertrekken naar de VS,Canada en Mexico.De website is gemakkelijk en informeert bondig en zakelijk ,je kunt via een reserveringsmodule snel en direct een busverbinding vinden en reserveren.Vertrekplaatsen zijn per staat en op kaart te lokaliseren.
Meer info klik hier.

Greyhound Australie
Greyhound Australie heeft een uitgebreide site,waar je de dienstregeling per route kunt raadplegen en tickets kunt reserveren en bestellen.Er zijn verschillende pakketten voor rugzaktoeristen beschikbaar.Jobstudenten kunnen er zelfs een lijst raadplegen met de oogstperiodes in Australie ,zodat het zoeken naar werk tijdens je rondreis in Australie gemakkelijk is en je dit kunt combineren met het rondreizen in de bus.Het is zelfs mogelijk om via Greyhound pakjes te verzenden.
Meer info klik hier.

Brazilie : Meer info Viacaocometa , Saogeraldo , Passagem
Canada : Meer info Greyhound
Zuid – Afrika: Intercape en Greyhound

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder