Winterzon Costa del Sol

Datum: 16 november 2010   

7 minuten leestijd

Vakantie aan de Costa del Sol – Populaire winterzon bestemming in Spanje
Lopend vanuit Almeria naar Tarifa, is de Costa del Sol een dichtbevolkte kust van het Spaanse Andalusië.Het strekt zich uit over ruim 150 kilometer van de provincie Malaga en is een van Spanje’s meest populaire toeristische (vakantie) en winterzon bestemmingen. Bewijs van de populariteit van het gebied is (met name de westelijke kant) het feit dat er meer jetski’s per hoofd van de bevolking zijn dan elders in Europa. Het hele jaar door hebben de mensen plezier van haar fijne zandstranden en de kalme wateren van de Middellandse Zee. Het milde weer en klimaat van de Costa del Sol is een belangrijke factor voor het genieten van de stranden ook in de wintermaanden November,December,Januari,Februari en Maart en voor een grote verscheidenheid aan buiten- en watersport activiteiten het hele jaar door.

De populairste Badplaatsen aan de Costa del Sol
De Costa del Sol heeft een aantal populaire vakantie bestemmingen,de populairste badplaatsen zijn Benalmadena, Torremolinos, Fuengirola en Marbella, met hun lange mooie fijne zandstranden en prachtig weer,komen honderd duizenden toeristen uit heel Europa iedere jaar weer terug om hier te genieten van de Spaanse winterzon.De Costa del Sol is een vakantie bestemming geschikt voor jong en oud,ook erg populair onder de Spanjaarden en toeristen uit o.a. Duitsland, Engeland en vele duizenden Nederlanders, deze Spaanse Costa bied een spannende selectie aan vakantie amusement en ontspanningsopties.

Badplaatsen Costa del Sol
* Marbella
* Fuengirola
* Torremolinos
* Malaga
* Torre del Mar
* Nerja

Ten zuiden van de Costa del Sol ligt de Costa de la Luz Noordelijk ligt de Costa de Almeria

Utrecht – Costa del Sol +/- 2200 km

Costa del Sol kust, ongekende vakantie mogelijkheden
De Costa del Sol is het meest ontwikkelde deel van de kust. Veel steden en badplaatsen zijn goed ontwikkeld en hebben hun boulevards,of ‘paseo maritimos gemoderniseerd. ” Elk badplaatsje en pittoreske stadje aan de Costa del Sol heeft geen tekort aan toeristische voorzieningen, zoals campings, appartementen, vakantiehuizen en goede hotels. Het nachtleven is levendig en kleurrijk, met een overvloed aan bars en restaurants om van te smullen. Andere attracties zijn onder andere dierentuinen en waterparken, casino’s, de omstreden stierengevechten en pretparken (zoals het beroemde Parque de Atracciones Tivoli).

De kust heeft vaak de bijnaam “De Costa del Golf”, want het beschikt over het hoogste aantal eerste klasse golfbanen in Spanje.Om gezinnen en kinderen te entertainen zijn er attractieparken, met inbegrip van waterparken, safariparken, kart banen en veel mooie aangelegde openbare tuinen. De jongere generatie gaat vooral naar plaats van de attractie zoals de Puerto Marina en het populaire 24 uur plein van Benalmadena, evenals in Marbella Puerto Banus. Deze plaatsen zijn zeer trendy en hip en deze bars en clubs gaan natuurlijk, gezien de jongelui hun voorkeur voor laat stappen, niet eerder open dan rond middernacht en blijven open tot in de kleine uurtjes van de ochtend.

Geschiedenis van de Costa del Sol
Costa del Sol’s geschiedenis gaat terug tot de Feniciërs. Vanaf die tijd, werd de kust bewoond door de Grieken, Romeinen en Moren, die allemaal van invloed zijn geweest op de kust en hebben hun invloed achter gelaten,wat blijkt uit de cultuur en architectuur van Costa del Sol. Hoewel vaak in de schaduw van haar buurman Sevilla, bevinden zich in de Costa del Sol en de provincie Malaga enkele van de meest uitstekende flamenco en stierwedstrijden en een aantal van de beste tapas restaurants.

Costa del Sol heeft opmerkelijke historische monumenten, de witte dorpen van de Costa del Sol en de mensen leven nog volgens eeuwenoude tradities, een erfenis van de Romeinse, Iberische en Moorse voorouders. Veel van de dorpen in de buurt van de kust hebben zich ontwikkeld tot chique vakantie badplaatsen maar hebben niettemin hun archaïsche charme en magnetisme behouden. Verborgen gemeenschappen in de hooglanden blijven ruig, met hun serene uitstraling en olijfbomen zijn ze met name aantrekkelijk voor de meer avontuurlijke reiziger.De meeste steden begonnen als fort en door de eeuwen heen hebben velen zich ontwikkeld tot producenten van bloeiende agrarische producenten zoals olijfolie, geitenmelk, groente en fruit.

Het Oostelijke gedeelte van de Costa del Sol
Het oostelijke Costa del Sol is de 54 kilometer lange strook kust ten oosten van de stad Malaga (de hoofdstad van provincie). Hoewel dit deel sterk is ontwikkeld met het oog op het onroerend goed, is het niet zo toeristisch ontwikkelt als het westelijke gedeelte van de Costa del Sol.Vanuit het oosten van Malaga zijn er hoge kliffen tot 200 meter. Dit is waar de Sierra Almijara zich bij de zee voegt. Dit gebied eindigt op een kustvlakte genaamd Mara, met stedelijke landschappen en de traditionele landbouw eromheen. Nerja is het belangrijkste stedelijke centrum van de oostkust.Het groeit snel, veel van de oostelijke Costa del Sol vakantie accommodaties voor toeristen zijn in het centrum van Nerja te vinden.

Winterzon op de Stranden aan de Costa del Sol
De stranden van het oostelijke Costa del Sol zijn Calahonda en Calas Ocidentales in Nerja. Playa Calahonda is erg populair bij toeristen vanwege zijn prachtige uitzichten.Voordat je naar beneden naar het strand gaat,moet je naar het uitzicht vanaf Balcon de Europa kijken. Houd je goed vast om via de onderhouden maar kronkelige paden naar de prachtige intieme baaien in het oosten te gaan.Bovendien is er El Maro, op het oostelijke eind van de Costa del Sol (provincie Malaga). De geïsoleerde inhammen,en stranden zijn ontelbaar, sommige zijn bereikbaar met de auto, anderen alleen te voet.Het is de perfecte vakantie bestemming als je op zoek bent naar rust en ontspanning.

Infrastructuur en bereikbaarheid Costa del Sol Spanje
Costa del Sol’s infrastructuur is goed gepland, vooral met de nieuwe Autopista del Sol die toegang verleent van Malaga naar Estepona en daarna naar Gibraltar. Voor degenen die het binnenland verder willen verkennen,zijn er goede autowegen tussen de steden Sevilla, Granada en Cordoba, allemaal zijn ze gemakkelijk toegankelijk.Er ligt ook nog de oude N340 kustweg, hoewel het een beetje trager rijd,biedt deze kustweg een aantal prachtige uitzichten over de zee als je met de auto slingert langs de kust. De internationale luchthaven heeft regelmatige vluchten naar de meest belangrijke steden en ligt op slechts 10 minuten van Malaga en binnen een half uur met de auto van de meeste andere populaire vakantie-badplaatsen aan de kust.

Westelijk gedeelte Costa del Sol
Het Westelijk gedeelte van de Costa del Sol is de 100 kilometer lange kustlijn,welke begint bij Malaga en zich uitstrekt in westelijke richting.Dit deel van de kust is sterk verstedelijkt zowel in vastgoed als in infrastructuur, het trekt een groot aantal van Spanje’s internationale toerisme aan,en de meeste overwinteraars en winterzon zoekers boeken hier hun verblijf.Het toeristische verbindingcentrum ligt nabij Malaga’s internationale luchthaven (8 kilometer ten westen van de stad) en bij de N340 centrale kust snelweg. In het midden van de Costa,ligt de sterk verbeterde wijk weg naar San Pedro de Alcantara naar het historische stadje Ronda de meest belangrijke landinwaartse verbinding.Ronda ligt op een torenhoog plateau genesteld in de bergen, 48 kilometer landinwaarts van Marbella. Ronda is een van de mooiste en meest historische steden van de Costa del Sol en is een populaire dagtrip voor toeristen die op zoek zijn naar de geschiedenis en cultuur,zeker een bezoek waard is een van de vele leuke cafés en restaurants die je hier vind.De stad is ook beroemd door de El Tajo, de diepe rivier kloof die de middeleeuwse delen met de 18de-eeuwse delen van de stad scheidt. De spectaculaire kloof heeft een stenen brug, de Puente Nuevo,welke ooit een gevangenis was en het is vandaag de dag een geweldig uitkijkpunt voor vakantiegangers en toeristen. Het wandelpad El Parador langs de rivier en kloof biedt een fantastisch uitzicht over het omliggende landschap. Ronda is ook bekend voor zijn stierenarena – de oudste en grootste in Spanje.Naast deze arena ligt een museum,deze is open voor bezoekers (zolang er geen stiergevechten aan de gang zijn!).

Wie winterzon zoekt – Moet zeker de Costa del Sol bezoeken.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder