Zo mooi als een plaatje – Cappadocië, Turkije

Inspiratie door: ReizenZoeken.nl     Datum: 2 november 2020    Afbeelding door: Unsplash | Darren Lee

5 minuten leestijd

Een van de meest beroemde touristen spots om te bezoeken in Turkije is Cappadocië. Het heeft niet alleen een landschappelijke schoonheid, maar ook immens mooie grotwoningen, waardige rotsformaties en de beroemde heteluchtballonnen die elke ochtend bij zonsopgang in de lucht vliegen.

Waar het ligt en hoe je er komt

Deze prachtige regio is gelokaliseerd in het hart van Turkije in de provincie Nevsehir. Om bij Nevsehir en Goreme te komen kun je een bus nemen, een vlucht boeken of met de trein reizen. Van Istanbul en Izmir is het ongeveer 12 uur en van Ankara is het een reis van 5 uur. Je kunt een vlucht boeken vanaf jouw bestemming aangezien Turkish Airlines directe vluchten heeft naar Gulsehir stad in Nevsehir. Als je graag met de trein reist, dan kun je een trein pakken van Kayseri naar Goreme.

Cappadocië in de lucht

De must-visit plaatsen

Cappadocië is bekent voor de etherisch onwerkelijke zonsondergangen en zonsopgangen. Ze zijn zo esthetisch aangenaam voor de ogen na de wandelingen om ze te zien. Een paar plaatsen die je moet bezoeken wanneer je hier bent worden hieronder benoemd.

 • DE RED VALLEY WANDELING EN SUNSET POINT: Deze Red Valley-wandeling is een must om te bezoeken, aangezien de enorme zandstenen levendig gloeien als de zon en overgaat in de schilderachtige schoonheid van de lucht bij zonsondergang. Of je nu wandelt of niet, chillen op deze plek en het uitzicht op de zonsondergang zal een verbluffende ervaring zijn van Cappadocië.
 • DE ROSE VALLEY WANDELING EN SUNSET VIEW: Net als de Red Valley-wandeling, is deze wandeling van Rose Valley ook in een unieke omgeving. Er zijn scherpe richels die een roze tint krijgen als de zon ondergaat en de hele scène in deze kleur schilderen. Deze vallei is zo gevormd dat er aan de ene kant zon is en aan de andere kant schaduw wordt creëert die de schoonheid van de vallei accentueert. De rotsformaties zijn ook roze getint wat bijdraagt aan het prachtige landschap tijdens zonsondergang. Deze plek kan niet ontbreken van je reisplan, want vanaf hier zijn de mooiste zonsondergangen te zien.
 • DE HETE LUCHTBALLON RIT: Waar Cappadocië het meest bekend voor is, zijn de vliegende hete luchtballonnen tijdens zonsopkomst. Het is nu een veel voorkomend reis bucket-list item voor koppels en solo reizigers. Het passeert over de stad Gerome met honderd meer hete luchtballonen in de lucht net als een hemel vol lantarens in Tangled. De schoonheid hiervan vastleggen kan niet ontbreken op jouw instagram-feed. Een volle ervaring die je hart zal warmen.
 • DE PASABAG VALLEY: Aangezien Cappadocië is gevuld met rotsen en grotten, is de Pasabag valley ook erg populair door de sprookjesachtige schootstenen en verbazingwekkende grotwoningen. Dit is zeker een bezoek waard door het landschap. De grotwoningen zijn one of a kind in deze vallei en maken het een onwerkelijk werk van de natuur en kunst.

Cappadocië zonsopgang

Andere bezienswaardigheden

Behalve de must-visit plaatsen, zijn er nog vele andere dingen in Cappadocië die je verslaafd zullen houden en zeker niet teleur zullen stellen.

 • HET OPEN-AIR MUSEUM IN GOREME: Een van de meest bezochte toeristen-sites is het Goreme open-air museum. Turijke heeft een volle geschiedenis en cultuur; dit museum is daar het bewijs van. Je kunt hier een audio tour krijgen terwijl je de prachtige schilderijen, kerken en eeuwen oude grotwoningen bekijkt.
 • LOVER’S HILL: Indien je Cappadocië als koppel bezoekt, dan raden we je aan getuige te zijn van een altijd zo mooie zonsopgang bij Lover’s Hill. Er is nogal een menigte tijdens de zonsopgang en zonsondergang vanwege de panoramische schoonheid van dit punt, maar zelfs dan is deze site een must om te bezoeken en om een foto vol liefde te maken op Lover’s Hill.
 • LAKE TUZ: Wanneer wij zeggen dat het water in dit meer roze is, dan kun je ook geloven dat het echt roze is! Lake Tuz is het Pink Salt Lake en het is enorm mooi. Het ligt op een uur afstand vanaf Cappadocië, maar wanneer je de levendige roze kleur van het meer ziet, dan zal het het zeker waard zijn.

Cappadocië in de luchtballon

Reizen in Cappadocië

Voor transportatie in Cappadocië kun je een fiets huren voor je eigen gemak dat aansluit bij jouw geplande reis. Je kunt ook een privéchauffeur inhuren die je voor zoveel dagen kan rondleiden als je daar verblijft. Het huren van een quad is ook een leuke optie om de stad Cappadocië te verkennen.

De beste tijd om jouw trip te plannen

Deze locatie is een zomer en winter bestemming met al de schoonheid zoals in een sprookje. Of het nu sneeuwt of schijnt, de bezienswaardigheden zullen je iedere keer betoveren. De sneeuwkappen in de valleien hebben een charme en uitstraling die heel anders is dan de zomer, maar in beide tijden erg mooi. Je kunt kiezen om Cappadocië te bezoeken van april tot oktober en van november tot februari.

Cappadocië bij nacht

Eetgelegenheden

Turkije is rijk aan authentiek eten. De lokale gerechten moet je zeker eens proberen tijdens je reis in Cappadocië.

 • MANTI: Dit is een soort Ravioli met gehakt, geserveerd met knoflooksaus en yoghurt.
 • PASTIRMALI KURU FASULYE: Dit zijn witte bonen gemixt met pitting vlees.
 • TESTI KEBAP: Dit lokale gerecht is gemaakt van vlees en groente en is gekookt in een klei pot met brood.
 • LOKALE WIJN: De grootste wijn-producerende regio in Turkije is Cappadocië, dus je kunt hier zeker genieten van een aantal van de beste wijnen.

Schitterend Cappadocië

Een paar tips voor je reis

 • Het is slim om je trip te plannen voordat je aankomt in Cappadocië. Het aantal dagen om een volledige ervaring te krijgen van alles in Cappadocië kan variëren van 4 dagen tot een week. Als je gaat voor een dag of twee, dan kan het zijn dat het weer het niet toestaat om een paar must-do’s van je lijstje te strepen zoals de hete luchtballon rit. Plan dus overeenkomstig.
 • Breng je meest comfortabele schoenen mee omdat er veel wandelingen te doen zijn.
 • Verblijf op een gezellige plek in verschillende steden.
Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder