Zonnigzeilen in Turkije

Datum: 8 februari 2006   

6 minuten leestijd

De Zeilcruise
Gaat u mee naar Turkije? Een aantal dagen genieten op een klassiek houten zeiljacht, een zeilvakantie in de zon op een azuurblauwe zee. Heerlijk eten met een goed glas bier of wijn terwijl u kijkt naar een zonsondergang. Lekker zonnebaden of genieten van een goed boek. Paradijselijke baaitjes bezoeken, met misschien zelfs spelende dolfijnen voor de boeg.
Een echte zonvakantie in Turkije. Gaat u ook mee?

Vliegvakantie
Gerard of Germaine haalt u op van het vliegveld en begeleidt u naar een van de opstaphavens. Na de welkomstcocktail hijsen we de zeilen, want de havens in Turkije zijn wel aardig maar de zon onder zien gaan in een prachtige baai met een verlaten strand is van een heel ander kaliber. De volgende dag zullen we na een frisse duik in de azuurblauwe zee en een uitgebreid ontbijt het anker lichten en de kust van Turkije verder gaan ontdekken.

Droomreis
De westkust van Turkije is één van de mooiste gebieden ter wereld en ideaal voor een meezeilvakantie. De zee is kristalhelder en de kusten bieden veel bezienswaardigheden zoals talrijke archeologische ruïnes en historische plaatsen. Natuurlijk zon, blauwe lucht en een constante wind, alle ingrediënten om een onvergetelijke zeilvakantie te ervaren.

Idyllische baaitjes
Zeilen naar idyllische baaitjes, zonnen op een verlaten strand, luieren in een hangmat of lezen op het voordek. Een vis vangen tijdens zonsondergang voor het diner of gewoon genieten van de mediterraanse keuken, de cultuur en de adembenemende natuur. Actie behoort ook tot de mogelijkheden bijvoorbeeld surfen, snorkelen, wandelen en oude ruïnes bekijken. En natuurlijk varen we met ons zeilschip de Kangal naar de mooiste plekjes van Turkije.

Droomreis
De westkust van Turkije is één van de mooiste gebieden ter wereld en ideaal voor een meezeilvakantie. De zee is kristalhelder en de kusten bieden veel bezienswaardigheden zoals talrijke archeologische ruïnes en historische plaatsen. Natuurlijk zon, blauwe lucht en een constante wind… Alle ingrediënten om een onvergetelijke zeilvakantie te ervaren.

Heerlijke vakantie
ZonnigZeilen biedt u een onbezorgde zonvakantie in Turkije, geen inkopen, nooit koken, geen schoonmaak, geen dag hetzelfde uitzicht. Verwend worden met schoonheidsbehandelingen en massages. Een rondreis langs de kust van Turkije op een bijzondere manier.

Gerechten uit Turkije
Als u bent gewekt door de eerste zonnestralen die door de patrijspoorten van uw hut vallen, staat het ontbijt met vers gebakken brood en heerlijke vruchtensappen al voor u klaar. ‘s Middags en ’s avonds zullen wij u, na een ontspannen zeiltocht, op het achterdek allerlei lekkers voorschotelen. Niet alleen traditionele gerechten uit Turkije maar ook andere wereldse vlees- en visgerechten, salades en zomerse toetjes. Alles wordt uiteraard bereidt met verse ingrediënten. Neem stiekem een kijkje in de kombuis van Germaine, misschien kunt u nog een leuk recept afkijken voor het thuisfront.

Nederlands zeiljacht
Anders dan op de meeste Turkse schepen wordt er zoveel mogelijk gezeild. Wij kunnen het schip zeilen zonder hulp maar als u het leuk vindt mag u natuurlijk meehelpen. Gerard zal u dan het een en ander uitleggen over zijn vak. Natuurlijk zijn wij ook afhankelijk van de wind dus kunnen we in dit opzicht geen garanties geven.

De route
De wind bepaalt de richting, maar het plannen van de route doen we elke dag met z’n allen. Zo kan iedereen zijn persoonlijke wensen uit laten komen. Er is veel mogelijk omdat er langs de Turkse kust veel bestemmingen dicht bij elkaar liggen en in korte tijd kunnen worden bereikt. Het schip vaart langs kustplaatsen als
Bodrum, Gümbet, Kalkan, Kas, Kekova, Caunos, Fethiye, Göcek, Dalyan, Marmaris en Oludeniz waar fanatiek wordt geparasaild.

Rondreis
Een vaste route vinden wij saai, er zijn daarom meerdere vaarroutes mogelijk. Er kunnen bijvoorbeeld mooie routes worden uitgestippeld in de Golf van Güllük, dit mooie zeilgebied is nog niet echt toeristisch en heeft vele pittoreske haventjes en prachtige baaitjes. Naast het zeilen zijn er aan de kust vele excursies mogelijk naar de historische en culturele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het eeuwige vuur van Chimaera, de ruines van Olympos, de Lycische koningsgraven in de Dalyan-Delta of de vlindervallei.

Hotel aan land
Of wat sportiever… parasailing, waterskiën, raften etc. In overleg kunt u uw zeilvakantie ook combineren met een verblijf aan land. U kunt individueel een zeilvakantie boeken, voor een groepsarrangement kiezen of gezellig met familie of vrienden het schip exclusief charteren.

Stel uw ideale vakantie dus zelf samen
Per boeking kan er uit een van de volgende behandelingen worden gekozen; een schoonheidsbehandeling van 60 minuten, een hotstone-massage, een klassieke ook wel sportmassage of een ontspannende massage. Germaine is specialist op dit gebied en zorgt ervoor dat je er weer tegenaan kunt.

Nederlandse bemanning
Germaine, onze nogal doortastende gastvrouw met een passie voor lekker eten. Zowel het maken als het consumeren. In een vlaag van verstandsverbijstering heeft ze commerciële economie gestudeerd en dit nog afgemaakt ook. Vervolgens heeft ze zich laten omscholen tot iets wat ze wel leuk vindt.
Schoonheidsspecialiste en masseuse is nu haar ding. Germaine bezit alle benodigde diploma’s om de wereldzeeën te bevaren. Voorlopig kiest ze voor de relatieve kalmte van de Middellandse Zee onder het motto: golven zijn best leuk, maar mijn haar moet wel goed blijven zitten.

Gerard is geboren aan het water en daar blijven hangen. Met geen horde dolle paarden van de zee af te slepen. Eerst als windsurfinstructeur later als zeezeiler. Grootse plannen waarin woorden als ‘oceaanoversteek’ en ‘knokken met de elementen’ voorkwamen, werden door Germaine zonder pardon van tafel geveegd. Het compromis werd de Kangal en de Middellandse Zee. Op het droge is hij al jaren freelance journalist. Omdat hij het schrijven waarschijnlijk niet kan laten, is het Logboek in het leven geroepen.

Dirkie: Scheepshond met vrouwelijke allure en een te vrolijk karakter om verder ook maar enigszins nut te hebben. Taakomschrijving luidt dan ook: slapen en spelen. Driejarige allemansvriendin die het leven aan boord stukken vrolijker maakt. Zo waaks als een tam konijn met verlatingsangst. Ze heeft het geluk dat de Turkse kust een van de meest veilige ter wereld is.

Na een lange zoektocht naar het juiste schip vielen Gerard en Germaine als een blok voor de charmes van de Kangal. Een 22 meter lange Turkse schooner, gebouwd in opdracht van een Duitse zeezeiler in 1997 en varend onder de Britse vlag.

Naast de mastercabin bezit ze vier kleine maar comfortabele tweepersoons hutten, allen met een eigen douche en toilet. Het schip is helemaal aangepast aan de wensen van de passagiers. Er is voldoende ruimte om ongestoord te lezen, te luieren en van de zon te genieten. De Kangal biedt ruimte aan een select gezelschap van acht gasten.

Door haar lengte en gewicht is de Kangal een stabiele zeiler. Geen racemonster, maar juist uiterst comfortabel onder vrijwel alle omstandigheden. Voornamelijk geschikt voor zonaanbidders die op zoek zijn naar een relaxte vakantie. De echte zeezeiler heeft misschien minder te zoeken op de Kangal.

Stel uw ideale vakantie dus zelf samen. Klik hier om naar de site van Zonzeilen te gaan.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder