Spanje Reizen

Datum: 13 juli 2016   

8 minuten leestijd

Reizen naar Spanje – Het meest veelzijdige vakantieland van Europa.
Een reis naar Spanje zal ongetwijfeld een geweldige ervaring zijn voor elke vakantieganger. Het land is bekend om zijn wereldberoemde flamenco dansers,zijn omstreden stierengevechten en zijn prachtige zee,stranden en badplaatsen. Een vakantie in Spanje biedt verder nog veel meer unieke attracties, voor jong en oud.

Spanje populaire vakantie en reisbestemming.
Uit de gegevens die er zijn over toeristen die elk jaar naar Spanje komen,blijkt dat nog steeds veel Nederlanders naar Spanje reizen om te genieten van een welverdiende Op vakantie naar Spanje.
Spanje ligt op het Iberische eiland in het zuidwesten van Europa en is al vele jaren een democratische monarchie.Dit land is één van de meest veelzijdige reisbestemmingen in Europa,door zijn unieke ligging met kusten en regio’s aan de Atlantische Oceaan en de zonnige Costa’s aan de Middellandse zee,of de Balearen en Canarische eilanden naast de bergen in Spanje zoals de Pyreneeën dragen bij aan de populariteit van dit geweldige vakantieland.

Bestemmingen in Spanje

Canarische eilanden
* Tenerife
* Lanzarote
* Gran Canaria
* Fuerteventura
* La Palma

Balearen
* Mallorca
* Ibiza
* Menorca
* Formentera

Spaanse Costa’s
* Costa Brava
* Costa Dorada
* Costa del Azahar
* Costa Blanca
* Costa de Almeria
* Costa del Sol
* Costa de la Luz

Weer en Klimaat in Spanje
Spanje heeft een gevarieerd klimaat en weertype,maar over het algemeen heeft het Noorden een gematigd klimaat en is het zuiden heet en droog. In de zomers (vooral in juli en augustus) is het heet op vele plaatsen, met name in Madrid en Sevilla waar de temperatuur tussen de 28 en 36 graden Celsius ligt. Droogte is hier een normaal verschijnsel. Aan de Atlantische kust zijn de zomers koeler met temperaturen rond de 22 graden Celsius. In de winter (december, januari) kan in Madrid de temperatuur zakken tot 1 graden Celsius en in de bergen tot onder het vriespunt. Het zuiden van de Middellandse Zeekust in Spanje heeft een subtropisch klimaat. Malaga, de meest zuidelijke plaats in Spanje, heeft in de winter een gemiddelde temperatuur van 14 graden Celsius.De Canarische eilanden zoals Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura zijn het hele jaar door gezegend met heerlijke temperaturen. De Balearen in de Middelandse Zee met de eilanden Menorca, Mallorca, Ibiza en Formentera hebben gemiddelde temperaturen van +/- 27 graden in de zomermaanden,en zijn hiermee populair om naar toe te reizen.

Reizen door prachtige landschappen – Ontdekken van Spaanse steden en regio’s
Het noorden van het land leunt aan bij de groene glooiende heuvels van Frankrijk en het zuidelijke deel van het land lijkt veel op de Marokkaanse architectuur en landschappen.De rijke geschiedenis van het land komt tot uiting in de eeuwenoude grotschilderingen,de Middeleeuwse kasteelruïnes, de Moorse paleizen,de weelderige kathedralen in Romaanse en Gotische stijl,en de prachtige Romeinse ruïnes,naast deze oude bezienswaardigheden vind je in de steden Barcelona en Madrid veel hedendaagse architectuur.De afzonderlijke regio,s die onderdeel vormen van Spanje,zijn nog steeds nadrukkelijk aanwezig in opmerkelijke en unieke kenmerken.Al deze regio’s hebben nog steeds hun eigen sfeer behouden wat je zult merken tijdens het reizen,uiteenlopend van aard door middel van hun talen,culinaire smaak,cultuur en kunst.Deze verschillende regio’s zijn Aragon, Andalusië, Baskenland, Asturië, de Canarische Eilanden, de Balearen, Castilla La Mancha, Cantabrië, Catalonië, Castilla Leon, Galicië, Extremadura, Galicië, Madrid, La Rioja, Navarra, Murcia en Valencia.Elke regio herbergt een aantal fantastische vakantiebestemmingen en toeristische plaatsen in Spanje en hiermee blijft Spanje één van de belangrijkste toeristische bestemmingen om naar toe te reizen in Europa.

Ontelbare stranden langs duizenden kilometerslange kusten
Prachtige en mooie zandstranden,vaak kindvriendelijk bedekken de zuidelijke kusten van Spanje met inbegrip van Malaga, Almeria en Huelva. Stranden zijn ook te vinden dicht bij de kust van Galicië, La Manga, Asturië, Cantabrië en Baskenland.De meest populaire stranden in het land liggen aan de Costa Brava, Costa del Sol, Costa Dorado, de Costa de la Luz samen met geweldige stranden op Menorca, Mallorca, Ibiza en Fuerteventura.En om zeker niet te vergeten de Canarische eilanden waar je het hele jaar door kunt genieten op de stranden van Tenerife,Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura.De mooie stranden dragen bij tot de populariteit van de vele Spanje reizen die aangeboden worden naar dit geweldige vakantieland.

Bezienswaardigheden, activiteiten en rondreizen door Spanje
Sommige van de mooiste architectonische bezienswaardigheden van Spanje kunnen gevonden worden in Salamanca, Cordoba, Toledo, Granada en Madrid. De stad van Madrid heeft drie top musea welke behoren tot de mooiste van Spanje.Maar ook het Picasso Museum in Barcelona is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie of weekendtrip. Er zijn ook een aantal wildparken,mooie dierentuinen,prachtige heiligdommen en andere natuurlijke bezienswaardigheden die verspreid in verschillende delen van het land liggen die zeker zijn aan te raden.

Reisroutes in Spanje: Bijzondere reizen in Spanje gaan over het netwerk van wegen dat naar Santiago de Compostella leidt is erkend als de eerste Europese Culturele route, vanwege het verspreiden van culturele uitingen en het creëren van een gezamenlijke identiteit tussen de Europese Volkeren. De zilverroute, Romeins van oorsprong, is een handels, mijnbouw,schapen en militaire route die van Gijon naar Sevilla loopt. Van de routes beschreven in de literatuur is de route van Don Quichot waarschijnlijk de meest bekende. Deze route voert langs windmolens, kastelen van de middeleeuwse Militaire Ordes en vele gastronomische producten. De route loopt van Esquivas en Toledo via Almagro naar Cuenca. Andere zeer populaire routes zijn de Wijnroute, de Kunstroute en de Volksbouwroute, de Gastronomische routes en de Natuurroutes.

Trekking in Spanje
Trekking is een zeer populaire recreatieve activiteit in Spanje.De diversiteit van de natuur en haar schoonheid is ruimschoots aanwezig in de verschillende delen van het land van Spanje. Wie voor een wandelvakantie of trekking kiest in de Pyreneeën,kan in het bijzonder in de buurt van de regio Aragon,een perfecte wandel en trekking vakantiebestemming te vinden.Naast wandelen en trekking,zijn er een aantal van de luxe ski-resorts te vinden in het gebied rond Granada,waar men tussen de maanden november en mei kan skiën.De mensen in Spanje zijn zeer gastvrij en vriendelijk tijdens een verblijf in de verschillende hotels in het land,toeristen zijn over het algemeen erg tevreden over de Spaanse dienstverlening.

Golfen in Spanje
In Spanje zijn honderden golfterreinen te vinden. De meeste zijn het hele jaar geopend. De moderne ontwerpen van de terreinen bieden de golfspeler veel variatie en laten hem genieten van prachtige landschappen, uitstekende sportuitrustingen, bekwame leraren en aanvullende diensten.Er worden tegenwoordig speciale golfreizen aangeboden naar verschillende bestemmingen in Spanje.

Stranden Spanje
Langs de hele Spaanse kust zijn hebben de stranden een uiteenlopend karakter.In het noorden langs de Middellandse zee is de kust bezaaid met steile rotsen en kleine inhammen en stranden afgewisseld door brede stranden.Naar het zuiden toe loop een kalme zee tot aan stranden van goudkleurig zandstrand.In Andalusie vormen de Costa Tropical en de Costa del sol twee van de geliefde autovakantie bestemmingen van het zon en strand toerisme.De Galicische kust, met een vochtiger en minder warm klimaat en een spectaculair landschap van steile kusten en strandjes, is een zee populaire vakantiebestemming in de zomermaanden.De noordkust van Spanje ligt aan de Cantabrische zee en bestaat uit een fraaie bergachtige kuststreek.Daarnaast zijn er op de eilanden ook diverse mooie stranden te vinden.

Watersporten in Spanje
Watersport geniet een lange traditie in Spanje. Aan de kust van Baskenland is het goed surfen. Daarnaast vormt Tarifa ook een van de plaatsen waar men uitstekend kan surfen, zeilen, sportvissen en duiken.

Canyoning, grotten en speleologie Spanje
Deze activiteit behelst het afdalen langs de rivier door gebruik van verschillende technieken. Canyoning heeft het allemaal afglijden van rotsen in de rivier, je weg door watervallen vinden, duiken of zwemmen in magnifieke natuurmeren, altijd omringd door kristalhelder water en een adembenemende vegetatie. Alhoewel dit een sport is die een goede fitheid van je vraagt, is het toch toegankelijk voor iedereen aangezien er een training is in rustige wateren voor beginners. Het enige wat absoluut vereist is, is dat men kan zwemmen.

Wandelen, fietsen en mountainbiken
Spanje is erg geschikt voor bergtochten, vooral in de Pyreneeën en de Picos van Europa.Wandeltochten een mooie wandeltocht kan men maken in de Camino de Santiago, de beroemde pelgrimsroute die vanaf Navarra naar Santiago de Compostela loopt. Fietsen en Mountainbiken vooral in de bergen zijn leuke fietstochten te maken.

Skiën in Spanje
Skien is goedkoop en de faciliteiten en condities zijn erg goed. Het skiseizoen loopt van december tot en met mei en het meest toegankelijke vakantieoorden zijn de Sierra Nevada, de Pyreneeën en de bergketens ten noorden van Madrid.

Vissen Spanje
Spanje heeft nog steeds vele visgebieden die hun natuurlijke schoonheid hebben behouden en die niet bedorven zijn. De tonijn en de haai in de Afrikaanse wateren vormen een uitdaging voor het vissen op zee. In de rivieren en meren kunnen zalm, forel, barbeel en andere vissoorten worden gevangen.Voor de liefhebber zijn er vele mogelijkheden om te vissen in kristalheldere wateren met een adembenemend decor. De ultieme uitdaging in deze sport is ongetwijfeld het vliegvissen. In wat voor vorm van vissen je ook bent geïnteresseerd, je zult in Spanje de perfecte wateren vinden om deze sport te beoefenen. Sportvissen in zowel zout- als zoet water gebieden,vooral de Ebro is beroemd bij karper en meerval vissers.

Paardrijden Spanje
Spanje is een ideaal land om te paardrijden.De schilderachtige gebieden van Slovenië trekken de liefhebbers van paarden van zowel nabij als ver aan. Lipica, waar de Lippizaner paarden vandaan komen, biedt een speciale ervaring aan sinds de 16de eeuw. Door de verschillende natuurlandschappen kunt u zowel langs de paden en wegen paardrijden als in de wildernis. Zittend op de rug van een paard, kunt u Slovenië prima ontdekken.

Related stories

Recente inspiraties

Reis inspiratie: Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

8 februari

Het achtste wereldwonder, Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Ooit verklaard als achtste wereldwonder door de Britste romanschrijver, Rudyard Kipling, i...

Lees verder

Reis inspiratie: All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

4 februari

All Inclusive, zorgeloos op vakantie gaan

Waarom een all inclusive vakantie boeken? Wie zorgeloos op reis wil gaan en behoefte heeft...

Lees verder

Reis inspiratie: Het beste van Hawaï

Reizen Idee 30 mei

Het beste van Hawaï

Hawaï is een Amerikaanse staat gelegen nabij de Stille Oceaan. Het is een eiland staat en...

Lees verder